1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tonnin pelikone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi FORWARD 03.08.2018.

  1. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,537
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Nyt olis muutama satku rahaa ja ostaisin koneen.
    Budjetti?: 1100
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Kyllä
    Ylikellotatko prosessoria?: ei.
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei mitään väliä! Kova ääni=tehokas
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Ei
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen, kuvanmuokkaus, videoiden katsominen etc-
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Näyttis
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Ei
    Ihan AMD Ryzen 5 2600X kokoonpanoa olen ajatellut ja vähintään 8 gigaa muistia koneeseen. Näyttiksellä ei väliä, koska nykyisessä koneessa on varalla ihan hyvä pelinäyttis(jos GTX460 toimiii AMD koneessa). Ihan Seasonic tai vastaava poveriksi...
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,882
    Kiitokset:
    3,314
    Pisteet:
    223
    FORWARD kiitti tästä.
  4. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,537
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Kiitos ehdotuksesta, wwallu!

    Ajattelin, että koneessa olisi kuitenkin päivitys varaa eli ei heti alkuun tuollaista hc pelikonetta.

    Näyttis nyt on mikä on eläkeläispappa, mutta on hengissä ja potkii. Se on ylimääräinen nykyisessä koneessani, joten ajattelin vain jonkun peruspenanäyttiksen siihen laittaa, jotta näkevät kuvankin, kun Jimmsillä asentavat. Siinä kaikki, joten hc supernäyttistä en vielä aio tilata.
    On se kumma, miten täällä kaikki haukkuvat GTX460:tä. Hyvin sillä pelaa ja niillä ajureilla mitä on. Ei tietenkään voi nupit kaakkoon laittaa sen tai pelien asetuksista, mutta hyviltä ne näyttävät puusilmilleni. :)

    En myöskään muistia ihan tuota määrää aikonut tilata, vaan 2*4 ajattelin nyt laittaa. Täytyyhän olla varaa päivittää sitäkin.
    Riittääkö 520W poweri? 750W ajattelin, että nippa nappa riittäisi...
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,882
    Kiitokset:
    3,314
    Pisteet:
    223
    Jaa että päivittelemään mieli tekisi. Otetaan sitten uudelleen:

    upload_2018-8-3_15-9-16.

    Jimmsiltä varmaan löytyy näyttis millä testata.

    Muistia kannattaa ottaa kerralla riittävästi, jo yhteensopivuusongelmien välttämiseksi. 520 wattia riittäisi jo melkein mihin vaan, mutta ehdotetaan nyt tällä kertaa tuollaista laatupakettia.
     
    FORWARD kiitti tästä.
  6. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,537
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Kiitän! Jeps, mutta vasta koneen oston jälkeen. Ei ennen.

    Tässä ehdotuksessasi ei mitään merkittävää päivittämistä ole eli vain näyttis. Tarkoitus kun olisi prossu, muistit ja näyttis päivittää emon sallimaan maximiin saakka.
    Ja jos muistin suhteen käy köpelösti eli että eivät sovi kammat yhteen uusien kanssa, heittää vanhat pois ja ostaa kokonaan uutta se...oliko se 64 gigaa se maksimi...niin se määrä uusia kampoja eli 4*16(2*8 ja 2*8). Ei se ole mikään ongelma ensinkään.

    No en nyt tiedä, tässä on min. 6 oikeaa ydintä prossussa, tehokas emo, muistia jopa 16 gigaa, näyttis mopo, mutta suuri hinku päivitykseen ja en nyt jaksa aina ostella powereita, kun päivitän. Emon ja powerin pitää kestää pitkään, todellakin pitkään 24/7 käyttöä ja tulevaisuuden tehokkaita osia. En vaihda tätä konetta(=Emo+poweri) vuosiin...pitkään, pitkään aikaan. Vuodet vierivät, säät vaihtuvat, mutta tämä pysyy. Sen takaan. Siksi 520 W riittää vaan nuhapumpulle, toimistokoneelle.
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,882
    Kiitokset:
    3,314
    Pisteet:
    223
  8. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,537
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Ok. Meneekö Asus Prime B 350-Plus emolle myös?

    No parempi, että päivittää sitä muistia eli lisää sitten jatkossa. Ja eikös tuossa ole joku dual channel, niin 2 pitää kait kampoja olla eli 2*x. Vai?
     
  9. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,537
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Kiitos "kaikille" vastaajille!
    Tuli tehtyä tilaus sitten:
    TILAUS JIMMS.
     
  10. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,724
    Kiitokset:
    378
    Pisteet:
    93
    Menit sitten tilaamaan corsairin CX sarjan virtalähteen o_O.Suunnilleen samalla hintaa olisi saanut laatukamaa kuten seasonic focus gold 10 vuoden takuulla.
    Edit: Kannattiko ottaa myös windows,kun murosta olisi saanut pennosilla,ja silläkin rahalla olisi voinut ostaa laatukomponentteja,kuten nuo wwallun muistit.Ei tule nuo ballistix sportsit olemaan kovin kova sana ryzenin kanssa joka hyötyy nopeista muisteista mielellään samsung bdie.
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2018
  11. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,537
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Jeps, sellaisen pahuuden menin tekemään. Corsairia on aina ylistetty maasta taivaisiin aivan kuten Seasonicia ja Corsair on siis laatukamaa myös. Olisi tuossa nyt vähän eroa hinnassa ollut, koska Corsair oli 2 numeroinen luku...:D. Ja en tee modulaarisella mitään. Wanhaan hywään aikaan ei tuollaisia ollut olemassakaan...;)

    No johan on tullut pahuuksia tehtyäkin. Tulee ihan syntinen olo. ;).
    No tuota, siis wanhaan hywään aikaan Windows oli cd, sitten dvd, media siis, jota voi hypistellä. Eihän netistä tiedä, toimiiko se. Salama lyö modeemin romuksi ja siinä se oli. Täällä maalla se lyö, on lyönyt täälläkin monet kerrat.
    No mutta nuo muistit olivat Sports! Ohan ne kova sana silloin-Sports, Sport. Siinä sanassa on jotakin eli Rally, Sport etc on jotain tosi nopeaa. Eikö? ;). Eikös tuossakin emossa ole joku dual channel sydeemi ja jos niin silloin pitää olla muistit parina eli 2 kampaa, koska vain silloin muisti on nopea. 1 muistikampa ei siis ole nopea, vaikka kuinka olisi vaikka 10 000 mhz. Joten en tiedä tuostakaan sitten.

    Ja kumma, että et näyttistä alkanut haukkumaan pystyyn. Aivan yhtä helppoa on muistikampojen laitto koneeseen kuin on näyttiksen vaihto...

    Mutta muistan ne ajat, jolloin ihan Intel Pentium oli kova sana ja 1 ytiminen tietty, kiintolevytilaa oli...jne. Kultainen 90-luku ja sen kova tietotekniikka, Win95. Aijjaai...*vaipuu muistoihin*
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2018
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,882
    Kiitokset:
    3,314
    Pisteet:
    223
    Menee.

    Corsairilla on hyvää ja pahaa. Nykyään enimmäkseen pahaa.

    Lataat mikkisoftalta ohjelman ja teet siitä käynnistysmedian tikulle tai dvd:lle. Sitten voi hypistellä ihan samalla lailla kuin jimmsistä ostettuakin. Ja toimii.

    Kellot ja latenssit.

    Dual channel on ja kahdella palikalla hieman nopeampaa. Eroa on kyllä vähän vaikea huomata. Päivityksen jälkeen sulla on 16 gigaa, muistipaikat loppu ja neljä palikkaa.

    Pelkän kasaamisen vuoksi näyttistä ei tartte ostaa.

    IBM PC/XT. Dos 5.1, aijjaai. Kultainen 80-luku.

    Pistäisin sinuna jimmsille viestiä että pannaan homma jäihin ja valitaan uudet osat. Vielä ehtii.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2018
  13. Fredor

    Fredor Member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    70
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    18
    Muutenkin kympistä parempi tehdä suoraan se käynnistymedia tikulle uusimmalla kympin imagella, niin ei tarvitse olla heti päivittämässä. Noilla myytävillä medioilla kun ei välttämättä ole kovin tuore kymppi ja vanhemmalla saattaa jopa tulla ongelmia 2000-sarjan Ryzenin kanssa asennuksessa.

    Myös virtalähde vaihtoon kuten wwallu totesikin. Tuo Corsairin CX-sarja on kohtuu huonolaatuista.
    Esim. tämä: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-gold-modulaarinen-atx-virtalahde-80plus-gold

    Vähän jäi nyt epäselväksi, että onko tuo näyttis nyt ihan oikeasti hommattu vain sirtä varten, että Jimssillä voivat asentaa koneen? Jos tuota varten, niin on noita halvempiakin vaihtoehtoja ja eiköhän Jimssilta nyt joku näyttis kaapeista löydy jolla homma onnistuu. Taas jos näyttiskin on tarkoitus uusia, niin tuo 550 on aikamoinen nuhapumppu pelikäyttöön. Ja btw tuo GTX 460 on sitten hitaampi mitä Radeon 550.
     
  14. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,537
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Siis kaikki osat vai? Mielestäni tuossa on ihan hyvät perusosat eli emo+poweri.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,728
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Itse osat maksat ja sitä saa mitä tilaa.
    Poweri ei missään nimessä ole hyvä, vaikka niin väität. Corsair CX:stä sinua on varoitettu. Tilalle on tarjottu huomattavasti parempaa.
    Tuo mitä käyttöjärjestelmästä sanottiin, kannattaa uskoa.
     
  16. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,724
    Kiitokset:
    378
    Pisteet:
    93
    Poweri on paska,102,90 euroa niin saat tämän 10 vuoden takuulla ja taatusti japanilaisilla sisuskaluilla kiinalaisten sijaan.
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-gold-modulaarinen-atx-virtalahde-80plus-gold
    Ei niinkuin millään jaksa vääntää rautalangasta enää.10 € sijoitus joka varmasti kannattaa tulevaisuudessa,ja jos et modulaarisista powereista tykkää niin senkuin tökit kaikki kaapelit paikalleen ja isket koteloon.Tai osta mitä haluat,ihmiset vain yrittävät neuvoa järkevät osat budjettiin.
     
  17. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,537
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Vai niin että homeista kymppiä myyvät?;). Mitäs se minulle kuuluu, Jimms tuon koneen kokoaa ja testaa. Jos on ongelmia asennuksessa, niin ikävä juttu. Tosi ikävä. :D.

    Virtalähde vaihtoon? En minä nyt pelkkiä sanoja usko. Millä tavalla huonolaatuista? Miksi Corsair olisi hyvän maineensa pilannut huonoilla tuotteilla? Ja 650W ei riitä mihinkään, sillä prossussa on 6 ydintä! 6 ja päivitysvaraa pitää olla rutkasti. 850W olisi lähempänä totuutta enkä tee modulaarisella mitään. Se on jotain modernia hömpötystä.

    Ei vaan näyttis on tilattu sitä varten, että kone on kokonainen ja siis heti tulille pistettävissä. Jimmsillä näyttiksiä? En usko, että löytyy yhtäkään koko putiikista! ;).
    "Ja btw tuo GTX 460 on sitten hitaampi mitä Radeon 550." ?? Siis mitä? Millä perusteella? Tuo Radeon maksaa vain 129 euroa ja maksoin aikoinaan rutkasti enemmän GTX 460:stä, joten täytyyhän sen olla nopeampi.
    Ja joka tapauksessa, jos Radeon on nopeampi, niin se on riittävän hyvä ekaksi näyttikseksi ja sitten myöhemmin sitä voi päivitellä. En nyt kuitenkaan osta mitää RX Vega 64 näyttistä tähän koneeseen, koska tarkoitus on päivitellä myöhemmin näyttistä, kuten todettua...
     
  18. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,621
    Kiitokset:
    502
    Pisteet:
    123
    Miksi edes alunperin tulit täältä kysymään apua jos et neuvoja kuuntele ja vain vittuilet kaikille? Ja tiedät joka asiasta muita paremmin. -.-

    Corsairhan ei ole virtalähdevalmistaja, he vain lätkivät tarrat oem-powerien kylkeen. Corsairilta löytyy huippupowereita, laatupowereita ja paskapowereita, joka hintaluokkaan jotakin. Kuten aiemminkin ketjussa on todettu vs ja cx on kiinalaisilla elkoilla tehtyä roskaa. Laadukkaita noista nykymalleista: RMx, RMi, HX, HXi, AX, AXi.
    650w riittää nykyaikana mihin vaan kuluttajaluokan prossu+näyttis komboon ja on reippaasti ylimitoitettu vaikka olisi 8-ytiminen ryzen ja gtx 1080ti. Tuolle kasaamaleesi paketille riittäisi 300w powerikin helposti.

    e: ja nuo muistit tosiaan erittäin huono valinta
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,728
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
  20. Fredor

    Fredor Member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    70
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    18
    Näyttiksetkin on hieman kehittyneet 460:n ajoista, jonka takia nykyään halvemmankin pään näyttikset menee tuosta ohi. Mutta kun herra vaan vinoilee ja tuntuu tietävän paremmin, niin jelppiminen on omalta osalta ainakin tässä.
     
  21. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    306
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    28
    Onhan tuossakin powerissa takuu niin postissa sitten Jimmissille vuoden sisään kun alkaa kone simahtelemaan vähän väliä. Vielä voisit kyllä vaihtaa...
     

Jaa tämä sivu