Titaanien taisto: Windows vs Linux

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi tubbana 23.12.2004.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. tubbana

    tubbana Active member

    Liittynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Noniin gurut, kehukaa ja haukkukaa windowsia ja linuxia. Miks Linux/Windows on paras? Mitä eroja löytyy? jne...
     
  2.  
  3. fkock

    fkock Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    1,186
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Mitä minä olen kuullut niin...

    uusia viruksia per vuosi:

    windows = 70 000
    Linux = 700

    siinäpä se :)

     
  4. Kalmisto

    Kalmisto Member

    Liittynyt:
    17.06.2004
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tätä on joskus pohdittu ja tultu siihen lopputulokseen, että vaikka Linux on käyttöjärjestelmänä ylivertainen (ja sekin perustuu pääasiassa omaan mielipiteeseeni), niin ei sitä kaikille voi missään nimessä suositella.
    Jotkut eivät vain osaa.
     
  5. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,010
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Eiköhän tämä aihe ole jo käyty läpi jo tuhansia kertoja tuhansissa foorumeissa...käytä googlea niin varmasti löyty "vertailua"...
     
  6. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Windows peleille. Linux peleille ja kaikille muille.

    Mitä tässä päivittäin käytän Linuxia, ja aina väliin kun käynnistän Windowsin, en voi kuin ihmetellä, että miten ilmainen ohjelmisto voi olla monessa asiassa valovuosia maksullista edellä.
    Käytön helppous, ohjelmiston vakaus, tietoturva. Nämä ovat asioita jotka puoltavat Linuxin käyttöä.

    Ja Windowsia olen käyttänyt 3.10:asti, ja vasta parin viimevuoden aikana olen paremmin tutustunut Linuxiin, ja mitä enemmän sen kanssa vietä aikaa, sen paremmalla se tuntuu.
    Eikö ne siellä mikrosoftilla enään osaa katsoa muita järjestelmiä, vai miten on mahdollista että Linux on edellä asioissa, siis asioissa joilla oikeasti on merkitystä. Enkä nyt vähättele pelaamista, sehän onnistuu Linuxilla aivan siinä missä Windowsillakin.
    Toki useampia pelejä ei tehdä Linux yhteensopivaksi, Windowsin monopoli aseman takia.
    Ainoa positiivinen asia on se että testausta annettiin ns.siivileille tuon seiskan kanssa. Sekin olisi saanut koostua osaksi Linuxin kehittäjistä.
    Pieniä yksityiskohtia. Itsellä ei ole vielä kokemuksia Win 7:skasta, mutta muut on tulleet tutuiksi.

    Kun on kaksi tai useampi ikkuna auki, niin Winukassa sun tarttee erikseen klikata ikkunaa jossa haluat työskennellä, Ubuntussa ei.
    Ohjelmisto on paljon vakaampi, jos ohjelma kaatuu, ei se kaada koko järjestelmää, kuten usein tekee Windowsisa.

    Vie vähemmän resursseja. Käynnistyy ja sammuu nopeasti, oivallinen esim media pc:heen jolla katsellaan elokuvia, tv:tä kuunnellaan musiikkia ja käydään netissä. Tuo on todella helppo toteuttaa Linuxissa.

    Jopa digi-tv:n katselu on uskomattoman helppoa, ei tarvita edes ajureita digi sovittemelle. Toimiikuin junan vessa. Tässä tapauksessa Artec 14BR joka jumittelee huolella Windowsin puolella, ja muutoinkin pätkiii oudosti. Johtuneeko sitten huonosta softasta (TV Jukebox) vai mistä mutta eipä tee tuota esim Kaffein:lla.

    Usean työpöydän käyttäminen yhdellä monitorilla. Tämä helpottaa huomattavasti jos on paljon ikkunoita auki, kuten itsellä usein on. Esim TV lähetys, Afterdawnin sivut, Youtube, aMSN/Miranda jne..

    Niin ja sitten se yksi mutta iso asia. Koneen ylläpito.
    Windowsin kanssa saa olla melkein päivittäin puhdistamassa, milloin milläkin aware botti, cleanerilla konetta, jos sen haluaa toimivan "nopeasti". Mikä ihme siinä on että ohjelmien poistamisesta aina jää jotain jälkiä rekisteriin? Eikö unninstall nimen omaan tarkoita ohjelman poistamista, vai onko tuossa mietitty että josko ihminen nyt sitten kuitenkin haluaa sen ohjelmansa takaisin?

    No ihminen sitten asentaa sen ohjelman uusiksi, mutta mikäli rekisteriin joka asennuksen poiston jää tavaraam eikä sitä osata puhdistaa, niin ei aikaakaan kun kone on niin tiltissä että sitä vaan ihmettelee, että tämäkin toimi joskus.

    Windows siis korruptoituu ajallaan, ja tarpeeksi kauan aikaa kun menee, jää helposti ainoaksi vaihtoehdoksi asentaa se uusiksi. Miten on Linuxilla? Kun poistat ohjelman, se tosiaankin poistuu.
    Eikä tuota korruptoitumista, tai miksi sitä itse kutsun on mädäntyminen, tapahdu.

    Ehkä tästä syystä digiboxeihin, kännyköihin ja muihin käytettävyyttä vaativiin laitteisiin asennetaan Linuxeja, tai jotain niiden variaatioita (Google Android) eikä Windowsia pahemmin puhelimista löydy, lukuun ottamatta muutamaa Win Mobilea käyttävää puhelinta. Vielä en ole digiboxissa nähnyt, enkä halua nähdä.

    Ehkäpä tämä viesti saa minut kuulostamaan lievästi v*ttuuntuneelta, eikä se rehellisesti ole kaukaa haettu.
    Visva on nyt käytössä, ja latauksessa Linux Mint.
     
  7. tubbana

    tubbana Active member

    Liittynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    kaivoit sit mun 5 vuotta vanhan nuub-topicin esiin, no ei siinä mitään :D

    siitä lähtien kun tän kirjotin oon sillon tällön yrittänyt linuxia ja tullu siihen tulokseen että jos jotain muuta kun nettiselailua meinaa harrastaa niin saa olla valmis menettään hermonsa jatkuvasti...mikään ei vaan voi toimia kunnolla, eikä varsinkaan helposti, stna. Sit aina palannut takas windowsiin, siellä ei tarvi kun asentaa ohjelma niin se toimii. Nyt HTPC:ssä windows 7 lukuisten linux distrojen (niistä helpoista aina gentoo/arch asti...) kokeilun jälkeen, ja kyllä hermo lepää. Useimmiten
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2009
  8. Jannejt

    Jannejt Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    10.02.2005
    Viestejä:
    5,045
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    118
    #4 23.12.2004 @ 13:30
    #5 2.11.2009 @ 16:12
    ??

    Tästä taitaa olla uudempiakin galluppeja, turha näin vanhentuneeseen on mitään jatkaa, tuolloin 2004 linuxin käyttöönotto oli "vähän" erinlaista kuin nykyään. Jos ei ensimmäisiltä sivuilta löydy vastaavaa galluppia niin toki uuden voi perustaa, mutta jätetään tämän ketjun ensimmäiset viestit ja vuoden 2004 jutut historian havinaan suosiolla.

    "Kaikki muut keskusteluaiheet" on oikeastaan ainut oikea paikka gallupeille. Tosin kokemuksesta voin sanoa että tällä alueella olleita linux vs. windows keskusteluja odottaa yleisimmin lukko jossain vaiheessa, kun homma menee liian henkilökohtaisuuksiin.
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2009
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu