1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen ja television kytkentä ei onnistu (HDMI-HDMI)

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi varastot 13.01.2014.

  1. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Yritin yhdistää LCD-television pöytäkoneeseen HDMI-HDMI-liitännällä. Tietokone ei kuitenkaan löydä toista näyttöä, ja kun tv:stä valitsee tietokoneen, tulee ruutuun teksti ”ei videosignaalia”.

    Näytönohjaimen (NVIDIA GeForce 9600 GT) ajurit pitäisi olla päivitty, samoin tv:seen on haettu viimeisimmät ohjelmistopäivitykset.

    Tietokoneen näyttö ainoastaan pimenee hetkeksi, minkä jälkeen sen tarkkuus muuttuu sille optimaalisesta (1920 * 1080) tarkkuudesta muotoon 1280 * 720. Tämä tapahtuu vain, mikäli HDMI-piuhan toinen pää on kytketty televisioon, joten ainakin jollakin tasolla tietokone sen siis vaikuttaisi havaitsevan?

    Mitä minun tulisi tehdä, että saisin tietokoneen näkymään televisioruudusta?

    P. S. Sama televisio on aiemmin yhdistetty onnistuneesti läppärin kanssa, joten ongelman luulisi olevan tietokoneessa.
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Mikä käyttöjärjestelmä? Mitkä asetukset Windowsin näyttöasetuksista on laitettu, entä Nvidian omasta ohjelmasta?
     
  4. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Käyttöjärjestelmä on Windows 7. Näyttöasetuksissa lukee toisen näytön kohdalla vain "toista näyttöä ei havaittu."
     
  5. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ja mistä johtuu tuo tietokoneen näytön muuttuva resoluutio, kun johdon yhdistää?
     
  6. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    NVIDIA:n ohjauspaneelissa näkyy valikossa tietokoneen näytön lisäksi vaihtoehto "digitaalinen näyttö". Ohjauspaneelin näyttövalikko ei edelleenkään näyttäisi löytävän toista näyttöä.

    Korjaus: NVIDIA:n ohjauspaneelistakin katoaa toinen näyttö, kun television liittää tietokoneeseen, ja tietokoneen näytön tarkkuuden vaihtaa optimaaliseksi.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2014
  7. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Voisiko olla, ettei tietokone jostain syystä tuekaan HDMI-HDMI-liitäntää, vaikka sen rungossa onkin HDMI-paikka? Mistä asian voisi tarkistaa?
     
  8. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Television ohjeissa sanotaan, ettei tulisi käyttää yli viisimetristä HDMI-kaapeliä. Omani on seitsemänmetrinen. On vaikea uskoa, että vika voisi olla kiinni noista kahdesta metristä?
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2014
  9. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Näyttiksessä pitäisi olla yksi HDMI, joka toimii. Olethan käyttänyt sitä etkä esim. emossa olevaa. Emossakin saattaa nimittäin olla liitäntöjä, mutta ne eivät erillisen näyttiksen kanssa toimi.

    HDMI:n kaapelin ei pitäisi tälläistä ongelmaa aiheuttaa, vaikka sillä vähän pituutta olisikin. Onhan se kuitenkin kunnossa, oletko kokeillut toisella kaapelilla?

    Älä kirjoita montaa omaa viestiä peräkkäin, vaan muokkaa viestiäsi kun oma viestisi on ketjun viimeisenä. :)
     
  10. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    En ole kokeillut toisella kaapelilla, ja tätä lyhempi tuskin riittäisikään nykytarpeeseen. Eikö kuitenkin tietokoneen näytön muuttuva resoluutio viittaisi siihen, että johto jotain signaalia välittää? Jos ei tapahtuisi mitään, olettaisin, että vika on johdossa.

    Tietokoneessani on vain yksi HDMI-liitäntä, joten olen käyttänyt sitä.

    P.S. Pahoittelut useista viesteistä.

    EDIT: Tein sellaisen huomion, että kun tv on kytketty tietokoneeseen, tietokone ei tunnista enää omaa näyttöäänkään. Näytön merkin ja koodin sijaan ohjauspaneelissa lukee vain "yleinen ei-pnp-näyttölaite". Kun HDMI-kaapelin irrottaa, tietokone tunnistaa jälleen oman näyttönsä merkin.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2014
  11. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,151
    Kiitokset:
    659
    Pisteet:
    123
    Mitäs se tekee jos irrotat näytön kokonaan tietokoneesta ja laitat vain pelkän töllön kiinni tietokoneeseen?
     
  12. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    En ole kokeillut. Voisiko moisella olla jotain vaikutusta vai onko kyse arvauksesta? Toimiessaankin se olisi melko hankalaa, etenkin kun laitteilla on etäisyyttä 7 metriä.

    DVI-HDMI-kaapeliin vaihtaminen tuskin vaikuttaisi tilanteeseen, ja S-videolla kuva menisi turhan huonoksi?
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,151
    Kiitokset:
    659
    Pisteet:
    123
    Niin, lähinnä sillä meinasin, että sais vähän haarukoitua niiden kuvalähtöjen toimintaa. Tuleeko sieltä hdmi:stä kuvaa ollenkaan, aiemminhan läppäristä oli otettu kuvaa telkkuun, mutta tuosta koneesta ei ollut mainintaa? Eihän sitä toki tarvi pysyväksi ratkaisuksi jättää, mutta aika helppo kokeilu kuitenkin :)

    Itsellä ollut 8m halpis hdmi-kaapeli ja ei tullut mitään ongelmia kaapelin takia.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2014
  14. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    296
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Katsoitko tv Opaasta mikä tuleva signaali on esim hdm1 jos tuloja on useita TV:ssä.
    Valinnut kytketyn tulon mihin kaapeli on kytketty tai sitten
    tv ei tue liityntää jostakin syyst. KTS TV Tulot oppaasta.
     
  15. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Television "liitetyt laitteet" ja "source" -listoilta näkyy, että tietokonetta varten on varattu "HDMI-sivu" (sivulla oleva kiinnitys) ja HDMI2 (tv:n takana). Olen kiinnittänyt kaapelin sivulla olevaan HDMI-liitäntään, mutta televisio ei löydä signaalia eikä tietokone televisiota. Tietokoneen ohjauspaneelista olen valinnut vaihtoehdon "useita näyttöjä" ja "kopioi nämä näytöt" mutta toisen näytön kohdalla lukee vain "näyttöä ei havaittu".

    Selvitin asian, ja itse asiassa kannettava tietokone on aiemmin ollut televisiossa kiinni VGA-liitännällä, ei HDMI:llä. Mitään tiedossa olevaa estettä HDMI-liitännän toimimiselle ei kuitenkaan pitäisi olla.

    Voisiko television tehdasasetusten palauttamisesta olla apua?
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2014
  16. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,151
    Kiitokset:
    659
    Pisteet:
    123
    Ei tohon ongelmaan googlekaan oikeen kummempia apuja tarjoa, näyttiksen ajurien päivitystä ja joku oli saanut signaalin telkkuun käyttämällä virrat kokonaan pois jonkin aikaa. Eli töpseliä irti seinästä asti muutamaks hetkeksi. Tiedä sitten toimiiko noi, mutta saahan sitä ihminen kokeilla vai miten se meni... voihan se kaapelikin olla rikki, jos sitä ei ole vielä missään ehjäksi todettu, mutta nuo ekat on taas helppoja kokeilla, eikä maksa mitään.

    edit. Sitä vielä, että kokeile varmuudeksi molemmat tv:n hdmi-portitkin, jollet jo kokeillut... Mikä se tv:n malli on?
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2014
  17. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kokeilin molemmat portit ja kokeilin myös sammuttaa virran sekä tietokoneesta että televisiosta. Ei auttanut. Phillipsin ohjekirjta tiesi ehdottaa sitäkin, että mikäli HDMI:n kautta ei näy kuva, kannattaa ensin katsoa jotain muuta laitetta ja palata sitten takaisin. Eipä auttanut sekään. Kaapeli on tuliterä, joten luulisi tuon toimivan. Minulla ei valitettavasti ole muita laitteita, joissa sitä voisin testata.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2014
  18. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Pari pointtia. Kun olet kytkenyt telkkariin johdon niin käynnistä kone uudelleen, jos se löytäis sen töllön sitten. Omassa koneessa oli sellanen juttu että kun käytössä oli hdmi ja dvi niin kone tunnisti vain toisen näytön, eli molemmat digitaaliset lähdöt eivät toimineet kun kumpikin oli kytketty. Piti laittaa monitoriin kuva vga:n kautta ja töllöön hdmi:n kautta. Vasta sitten molemmat toimi normaalisti.
     
  19. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Hyviä pointteja, kiitos kaikille vastanneille. Luulen, että rick79:n ehdotus saattaa viedä eteenpäin, pitääpä kokeilla sitä. Joudut (tai jouduit) siis aina vaihtamaan johtojen paikkaa, riipuen siitä, mistä halusit teräväpiirtokuvaa katsoa?

    Television puoli on kuitenkin yhä arvoitus. Mitä televisioruudussa pitäisi näkyä ennen kuin tietokone on tunnistanut television ulkoiseksi näytöksi? Viittaako "ei videosignaalia" siihen, että myös television puolessa on ongelmaa vai onko tuo normaali ilmoitus ennen kuin tietokone on saatu tunnistamaan televisio?
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2014
  20. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,531
    Kiitokset:
    65
    Pisteet:
    58
    Jos homma toimisi oikein, kaapelin ollessa kiinni TVn ruudulle pitäisi ilmestyä joko se mitä tietokoneen ruudulla on tällä hetkellä(kloonattu kuva), tai vaihtoehtoisesti työpöydän taustakuva (laajennettu työpöytä). Se mitä ruudulla näkyisi riippuu tietokoneen näyttöasetuksista.

    Kloonattu kuva käyttää yleensä parasta mahdollista yhteistä resoluutiota, jota molemmat näytöt tukevat, eikä asetuksia voi muuttaa. Kaikki mitä tietokoneen näytöllä näkyy, näkyy myös televisiossa.

    Laajennettu työpöytä lisää työpöydän näyttöpinta-alaa, ja näyttöjen asetukset voi säätää haluamikseen (eli molemmille näytöille saa määritettyä natiiviresoluution (yleensä se paras mahdollinen tarkkuus) ja omat asetukset).

    "Ei videosignaalia" viittaa siihen että televisio ei saa signaalia tietokoneelta, tai se ei tunnistu oikein. Se että tietokone reagoi TVn kiinnittämiseen resoluutiota vaihtamalla viittaa siihen että jokin yhteys television ja tietokoneen välillä on, vaikka kuvasignaalia ei televisiolle asti tulekaan.

    Jos näytönohjaimessasi on käytössä DVI- ja HDMI- liitäntä yhtä aikaa, saattaa tästä aiheutua ongelmia, sillä liitännät saattavat olla rinnakkaisia, eivätkä näinollen toimi yhtä aikaa. Mikäli näytönohjaimessasi on useampi DVI-liitäntä, saattaa jompikumpi näistä olla erillinen(yleensä liittimen värikoodilla erotettu) ja toinen rinnakkainen HDMI-liitännän kanssa. Jos näin on, kokeile vaihtaa tietokoneen näyttö toiseen liitäntään, se voi ratkaista ongelman. Jos puhun yllä ihan soopaa niin saa korjata.

    Pystytkö sanomaan tarkkaan minkä merkkisestä näytönohjaimesta on kyse, ja mitä liitäntöjä siinä on?
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2014
  21. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,904
    Kiitokset:
    128
    Pisteet:
    93
    Särähti silmään heti tuo aloitusviesti. Televisiossa tietokone-sisääntulo tarkoittaa yleensä dvi/displayport/vga-liitäntöjä, ei hdmi:tä. Testaa heti ensimmäisenä millä sisääntulolla hdmi toimii sillä läppärillä, luultavasti samalla mikä on merkattu hdmi-liitännän viereen (hdmi1, hdmi2...).

    Näytönohjaimessasi ei taida olla hdmi-ulostuloa, ainakaan googlen kuvahaku ei sitä näyttänyt. Koitatko näyttää kuvaa samaan aikaan 9600gt:n dvi:stä ja emolevyn hdmi-liitännästä. Tämä ei suurella todennäköisyydellä toimi. Joko ostat 9600gt:een dvi-hdmi-adapterin a' 10e tai kokeilet onnea ja boottaat koneen pelkällä hdmi-kaapelilla. Bios saattaa tällöin tunnistaa että integroidussa näytönohjaimessa on kaapeli kiinni ja työntää oletuskuvaa sinne.
     

Jaa tämä sivu