1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tietojen siirto vanhasta Samsung puhelimesta uuteen.

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi tarantella 25.06.2021.

 1. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,467
  Kiitokset:
  1,084
  Pisteet:
  223
  Samsung puhelin, mallia 2017, (tarkka tyyppi ei ole nyt käytettävissäni) tietojen siirto Google tililtä Samsung A 42 5G puhelimeen.

  Puhelimen tietojen siirto onnistui muuten hyvin, mutta kaikki vanhan puhelimen yhteystiedot eivät siirtyneet, valtaosa kuitenkin siirtyi.
  Katsottiin tietokoneen Google-tililtä yhteystietoja. Se mikä ihmetystä herätti, ettei siellä ollut muita yhteystietoja. kun ainoastaan 4 tietoa e-maili osoitteella, ilman puhelin numeroa.
  Kaikki muut tiedot, mm. kuva ja galleriatiedot sekä viestihistoria olivat siirtyneet kaikki.

  Mistä nuo yhteystiedot siirtyivät puhelimeen ja miksi niitä ei löytynyt G-tililtä? Tietääkö kukaan, mistä muualta niitä voisi etsiä, jossain ne on oltava, koska tietoja kuitenkin siirtyi?
  Tarkasteltiin tietoja uudesta puhelimesta, niin esim. minun yhteystietojani ei löytynyt. Tietokoneessa se lisättiin yhteystiedot tilille ja todettiin sen siirtyneen välittömästi puhelimeen, eli yhteys puhelimeen löytyy suoraan tililtä.

  En tiedä, onko sillä mitään yhteyttä ongelmaan, puhelin oli kuulemma jo herjaillut monta kertaa muistin täyttyneen ja siksi ystävä olikin lähtenyt ostamaan uuttaa puhelinta.
  Olisiko tuolla muistin loppumisella jotain yhteyttä asiaan?
  Vanhan puhelimen muisti oli 16 Gt ja nyt uudella on tilaa 128Gt.

  Löytyisikö joltakin tietoa, mikä tuon aiheutti ja mistä tiedot löytyisi?

  Mainitaan nyt vielä, että vanhan puhelimen varmuuskopiointi suoritettiin manuaalisesti vielä ennen tietojen siirtoa uuteen puhelimeen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2021
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,310
  Kiitokset:
  1,067
  Pisteet:
  243
  Yhteystiedot voi puhelimessa olla joko puhelimen omassa muistissa tai SIM-kortilla (tai kummallakin, jos ne on kopioitu). Olisiko nuo puuttuvat tiedot pelkästään SIM-kortilla?
   
 4. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,467
  Kiitokset:
  1,084
  Pisteet:
  223
  Tuo logiikka kuitenkin minusta pettää, koska Google tilille kirjautumisen jälkeen puhelimeen valui yhteystietoja, jotka ei näy kuitenkaan Google tilin yhteystiedoissa tietokoneelta katsottaessa. Siellä pitäisi näkyä kaikki ne yhteystiedot, jotka puhelimeen tuotiin.
  Jos tietoja olisi Sim-kortilla ne pitäisi puhelimessa näkyä, kun sama kortti on käytössä.
  Olen aikoinaan suorittanut tuon edellisen puhelimen käyttöönoton.

  Eli ihmetyksen aihe on, miksei Google tilillä näy yhteystietoja, normaalisti siellä näkyy puhelimen kaikki yhteystiedot ja siellä voi muokata, lisätä ja poistaa niitä ja tiedot päivittyvät välittömästi puhelimeen.
  Tarkistin vielä, vanhasta puhelimesta ennen siirtoa, kun päivitin varmuuskopion tiedot varmuudeksi ajan tasalle, että se varmuuskopioi yhteystiedot myös G-tilille.

  Kysymys on, voiko Samsung tilille mennä myös yhteystietoja? Minusta Samsungin puhelimet ovat vaikeita hallita, kun itse olen koko ajan käyttänyt Nokiaa, jossa on käytössä ainoastaan yksi käyttäjätili, Google tili.

  Voiko älypuhelimissa edes valinta enää, laitetaanko yhteystiedot simille vai puhelimeen? Pitkään kaivelin, mutta en löytänyt parista eri käyttöoppaasta tätä tietoa. Mielestäni ne näyttävät simin tiedot aina automaattisesti yhteystiedoissa jos siellä niitä on.

  Nyt puhelin on turhan kaukana, jotta en pääse sitä tarkistelemaan.

  Edit: korj. virhe
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2021
 5. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  670
  Kiitokset:
  112
  Pisteet:
  53
  Voi olla mahdollista. Samsung ei vaadi Samsung tilin käyttöä vaan se on vapaaehtoista eikä sen puute haittaa käyttöä.
   

Jaa tämä sivu