1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Terratec Grabby, ääni kuuluu, ei kuvaa

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi MJH 23.02.2014.

  1. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ostin syksyllä Terratec Grabby USB-videokaappaustikun. Siirsin sillä onnistuneesti aiemmin vhs:iä tietokoneelle. Nyt kun yritin tehdä samaa, kuuluu vain ääni mutta kuva ei näy. kuva näkyi hetken, mutta kun kelasin kasetin alkuun, näkyi vain mustaa. Olen yrittänyt asentaa tikun ajurit uudelleen ja laittaa tikun kiinni eri usb-portteihin. Ohjelmana käytän tikun mukana tullutta Magixin ohjelmaa. Käyttöjärjestelmä on Win8.1.

    Missä vika? Kasetissa?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,075
    Kiitokset:
    788
    Pisteet:
    193
    Tarkista johtojen kytkentä.
    Tarkista, että videolähde on oikea, S-video tai komposiittivideo käyttämäsi liitännän mukaan.

    Jos ääni kuuluu, kasetti lienee kunnossa.
     
  4. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kytkennät ovat oikein ja videolähde on oikea. Ne olen tarkastanut. Itse epäilin tuota kuvalähdeasetusta, mutta se on asetettu PAL-B:ksi, joka tietääkseni on Suomessa käytettävä muoto.
     
  5. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Testailin tässä hieman lisää. Sain taas kuvan näkymään hetkeksi. Mutta kun pysäytin nauhan ja laitoin uudelleen päälle, kuva katosi. Ääni kuuluu.

    Yritin asentaa Magixin ohjelman uudelleen, mutta se ei auttanut. Voisiko olla vika tuossa ohjelmassa? Mikä voisi olla sopiva vaihtoehto tuolle?
     
  6. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Saan kuvan aina hetkeksi näkyviin, mutta mitenkään varmaa sen uudelleen ilmestyminen ei ole.

    Ostin uuden tikun, koska en saanut sitä toimimaan Windows 8:ssa. Silloin, kun tuo tikku vielä toimi, koneessa oli Win8, sen jälkeen olen päivittänyt koneeseen Win8.1:n, voisiko vika olla siinä?
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,075
    Kiitokset:
    788
    Pisteet:
    193
    Voisi hyvinkin olla. Win 8.1 on eri käyttöjärjestelmä eikä pelkkä Win 8:n SP-tyyppinen päivitys. Tuolle 8.1:lle ei näytä löytyvän ajuria: http://www.terratec.net/en/products/driver/produkte_treiber_en_84943.html
     
  8. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Täytynee sitten viritellä tuo vanha Windows7-kone käyttökuntoon, aina kun tarvitsee siirtää vhs-nauhoja tietokoneelle. Sitä tosin ei tapahdu kovin usein. Mutta kuitenkin aina silloin tällöin, olen siirrellyt useampia kasetteja myös tutuille. Kaikki omat on jo tallella.
     
  9. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,131
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    58
    Terratecin ja Magixin vermeet ovat niin herkkiä vermeitä, että pikkumuutokset os:ssä, kaatavat hienosti Terratecin pelikirjan. Yksi syy taas pitäytyä 7:ssa tai siirtyä kalliimpiin laitteisiin.
     
  10. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,196
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    128
    Terratecin laitteet on yksinkertaisesti niin paskoja, etteivät ne toimi vaikka olis mikä os. Eli vika ei oo siinä käyttiksessä vaan siinä kaapparissa.
     
  11. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Se tikku toimi kyllä viime syksynä, kun sillä siirsin yhden vhs:n tietokoneelle.
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,075
    Kiitokset:
    788
    Pisteet:
    193
    Aika omituinen kommentti moderaattorilta. Ei Terratecin laite oletusarvoisesti ole toimimaton "paska", mutta, kuten muutkin laitteet, se vaatii käyttöjärjestelmään yhteensopivan ajurin. Kyllä se silloin toimii, jos oikea ajuri on saatavissa ja asennettuna.

    Nimimerkki "Kokemusta on"
     
  13. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,196
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    128
    Juu kyllä mullakin terratec välillä toimii ja välillä ei toimi. Ajuri ei miksikän muutu matkalla ja silti kuva katoaa, ääni katoaa, välillä molemmat katoaa ja sitten taas välillä toimii molemmat. Mitäs omituista tuossa kommentissa on jos laite on paska?

    nimim. "On kans kokemusta"

    ps. Eikä oo muuten ainoa terratecin vehje mikä on aiheuttanu harmaita hiuksia täs vuosien varrella...
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2014
  14. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,131
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    58
    Eikä oo ainoa, jolla laite kusee!
     
  15. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kirjoitan taas ketjuun pitkästä aikaa. Virittelin juuri vanhan Windows 7 koneen kuntoon ja kokeilin tikkua. Tulos oli aivan sama kuin aiemmin Windows 8:n kanssa: ääni kuuluu, mutta kuvaa ei näy. Taitaa olla vika tuossa tikussa. Se tosin toimi vielä viime syksynä. Se on ostettu Ebaysta Saksasta, joten katsotaan nyt miten takuun kanssa käy (jos sitä edes on).

    Laitoin tänään tilaukseen Kiinasta EasyCapin. Oli tosi halpa, maksoi 4 euroa, joten ei tule suurta vahinkoa jos ei toimi. Minulla oli juuri tuollainen aiemmin, mutta annoin sen pois kun ostin tämän Grabbyn, koska se ei toimi Win8:n kanssa (tai niin ainakin sanotaan). Se toimi monta vuotta hyvin halpuudestaan huolimatta. Olisi vain pitänyt säästää tuo vanha tikku, mutta silloin ajattelin myydä tuon vanhan Win7 koneen, mutta nyt en aio enää luopua siitä.
     
  16. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Asensin koneeseen Windowsin uudelleen ja tikku toimii taas. Nyt koneessa on siis Windows 8, ei 8.1. Tosin se ei toiminut Windows 7:ssakaan. En tiedä mistä johtuu.
     
  17. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Sain tikun toimimaan sekä Windows 7, että 8:ssa. Terratecin omilta sivuilta lataamani ajurit eivät toimineet. En muista mistä, mutta latasin kuitenkin jonkin toisen ajurin. Sillä tikku toimii molemmissa koneissa. Ajuri ei ollut tarkoitettu Win8:lle, mutta sain sen asennettua yhteensopivuustilan kanssa.
     
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,075
    Kiitokset:
    788
    Pisteet:
    193
    Vähän outo juttu, mutta pääsia tietenkin on, että sait toimimaan. Olisiko käynyt niin, että Terratecin päivittäessä ajuria Win 8 -yhteensopivaksi, se ei enää toiminutkaan Win 7:ssa. Eli ehkä löysit jostakin toimivan Win 7 -version, joka sitten toimi Win 8:ssa, kun asensit sen yhteensopivuustilassa.
     
  19. MJH

    MJH Regular member

    Liittynyt:
    09.08.2003
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ostin Grabbyn viime syksynä ja silloin latasin ajurin Terratecin sivuilta ja se toimi Windows 8:ssa (silloin ei vielä ollut 8.1:stä). Tässä ketjussa ylempänä oleva linkki ei enää toimi ja muistaakseni latasin sen toisennäköiseltä sivulta kuin se joka on nyt tarjolla. Joten ehkä sitä on jotenkin päivitetty. Mutta kuitenkin hyvä että sain homman toimimaan.
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2014

Jaa tämä sivu