Tässä ajantappamiseksi rupesin kasaamaan omista kokemuksista asennuksen jälkeistä suse9.3 opasta, joka on vielä hyvin kapea asiapohjaltaan. Pyrin lisäileen sinne tavaraa aina kun jotain mielenkiintoista esiintyy. Linkki sivuille on allekirjoituksessani. Niin ja palautetta saa toki antaa.
Mukava kuulla että oppaasta on ollut apua, ne motivoi tekemään jatkossakin lisää oppaita. Seuraava opas on todennäköisesti hieman laadukkaampi, ja laajempi. Tuon tein ulkomuistista, ja muistiinpanojen perusteella. Distrosta en vielä tiedä, mutta eiköhän sekin selviä. Jos jollakin olisi atin asennusopas olemassa niin liittäisin sen mielelläni vielä tuonne suse-oppaaseen. Toki muitakin lisäyksi ottaisin vastaan. Mailiosoitteen löydätte oppaiden pääsivulta (joita päivitän parhaillaan).
Sivuja päivitetty pitkästä aikaa: Fri Sep 16 18:25:27 EEST 2005 --- soikko-opas päivitetty soikko 1.0 version mukaiseksi, lisätty vi-editorin selkeyttävä opas ja pico-editori mahdollisuus, nvidia näytönohjaimen konfigurointia selkeytetty mm prosessoritiedoilla yms http://www.multi.fi/~janahlsk/linux/alku.html
Odottelen vesi kielellä, että saat Atin ajuriohjeet tehtyä. Nimimerkillä Ati Radeon 9700 pro:n 3D-ominaisuudet kateissa. :-(
Edelleen odottelen että joku ystävällinen atin omistaja lähettäisi oppaan. SuSe 10.0 julkaistaan lähipäivinä, ja valmistaudun jo kirjoittamaan opasta siihenkin.
ai jokos se kohta julkastaan.. hauskaa.. ite yast-trans-fi:ssä mukana olleena (lunixin porukkaa siis..) saan kai postissa vielä sen itselleni.. pitääpä sit asennella ja testailla =) neggis: ootko opensusen 10 betoja (ja rc:itä..) käyttänyt? ois jo jonkinlainen pohja oppaaseen hyvin toimi ne betat jo.. hyvän olonen opas on.. hyvä kun oot jaksanut tehä, varmasti apua monella
"If you want to use ATI's internal agpgart support instead of the Linux kernel one, the agpgart driver and the chip set specific driver (in your kernel configuration) must be built as modules or not at all." Sit vaan asennat ajurit ja conffaat xorg.conffin. ei se niin vaikeeta voi olla.
En ole ajanpuutteen takia ehtinyt kokeilla, hyvä jos ehdin tuota offical releasea pitämään jotenkin yllä. Yritän löytää sopivan aukon aikatauluun, kun sen aika koittaa. (on vaimo + työ + koulu Kiitoksia.
Olisi kiva saada oikein step by step ohje. Oletuksena oppaalle on että sitä käyttää joku joka ei ole pahemmin linuxiin tutustunut. Noita "ei se niin vaikeeta voi olla" oppaita piisaa vaikka muille jakaa, mutta rautalanka oppaita ei liiaksi ole.
Juuri noin. Itse olen windowsilla hoitanut ennen juttuja ja edelleenkin ja siellä homma käy suht hyvin. Linuxin osalta olen aivan vihreä, enkä osaa Atin ajuria asentaa.
Kuten osa on varmaan huomannut, niin url on vaihtunu hiukan virallisemmaksi. Eli oppaat & yms tulevat tuonne. Eli SUSE-sivut majailevat nykyään (ja todennäköisesti hyvin pitkään täälä: http://www.kotoistaminen.novell.fi/ EDIT: Suomenkieliselle postituslistalle liitymislomake: http://lists.kotoistaminen.novell.fi/mailman/listinfo/suser-fi
Erittäin hyvä opas SUSE aloittelijoille! Tosi selkeä ja noi kuvat on hyvä juttu. Opas auttoi minuakin pääsemään alkuun.
Jeps. Kiitti hyvästä oppaasta. Noita kun lueskelin innostuin asentamaan SUSEn koneelleni. Asennusvaiheen levyosioinnista voisi kuitenkin mielestäni olla vähän tarkempia ohjeita. Itse asensin nyt ensimmäisen SUSEni. Vaikka SUSEn osiointiohjelma onkin erittäin helppokäyttöinen, niin aloittelija ei kuitenkaan välttämättä osaa/tiedä, mitä levyosioita pitää luoda (swap tms.). Yleensä SUSE kuitenkin osaa ehdottaa oikeata osiointitapaa heti aluksi, mutta itse sain hieman säätää, kun halusin asentaa SUSEn ihan tyhjälle kiintolevylle, enkä halunnut pienentää toisen kiintolevyni windows-osiota. Meni hetki, ennen kun tajusin, miten osiointi tapahtuu. Jälkeenpäin ajatellen oli kyllä tehty todella simppeliksi. Huomattavasti selkeämpi kuin Ubuntussa. KDE:n teemojen asennuksesta voisi myös olla ohjeita. Itse en ole vieläkään saanut asennettua yhtään teemaa KDE-look.orgin sivuilta. Pitää kääntää ja kääntää ja erroria pukkaa. Mielestäni SUSE on kuitenkin parempi kuin Ubuntu ja olen SUSEen erittäin tyytyväinen. WPA-salauksen käyttöönotto langattomassa verkossa sujui SUSEssa huomattavasti helpommin kuin Ubuntussa. Ja tykkään SUSEn vakiona olevasta KDE:stä enemmän kuin Ubuntun Gnomesta.
Täytyy tehdä tuosta osioinnista sitten hieman kattavampi opas. Kiitos palautteesta. Liity postituslistalle ja laita ehdotuksia sinne. Mutta toki noista teemoista voisi ohjeen tehdä.