1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

SSD vanhaan koneeseen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Humppa100 27.03.2019.

  1. Humppa100

    Humppa100 Member

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä, tämä voisi olla myös PC rauta osiossa.

    Yritin asentaa win 10 käyttiksen uudelle ssd levylle, mutta asennus ohjelma ilmoitti ettei voi tehdä asennusta kun emolevy ei ilmeisesti tue ssd levyä käyttöjärjestelmälevynä, normi tallennustilana levy kyllä toimii. Koneessa on HDD levyllä toimiva Win 10.
    Kone on kyllä jo vanha, mutta toimiva, enkä haluaisi ostaa vielä uuddempaa konetta.

    Kone on Fujitsu esprimo PH300 E85+ ja jo seitsemän vuotta vanha!
    Bios:in päivitys? vai jotain muuta tehtävä?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    Ei varmaan ole tuen puutteesta kysymys. Ilmeisesti asennus ei ole mennyt ihan toivotulla tavalla. Kertoisitko miten yritit asentaa?
    Pitää olla boottaava USB- tai DVD- asennusmedia, josta asennus käynnistetään suoraan käynnistyksessä ja aletaan asennus.

    Edit: kannattaa vanhan levyn datajohto irroittaa asennuksen ajaksi, ettei käyttöjärjestelmä sekoile kahdelle levylle. Tuoteavainta ei tule antaa uudelleen asennuksessa, vaan vastata "Minulla ei ole tuoteavainta".
     
  4. Humppa100

    Humppa100 Member

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,119
    Kiitokset:
    799
    Pisteet:
    193
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    Pikku vinkki vielä ennen asennuksen alkua, poista tuossa ikkunassa olevat molemmat levyosiot, ikkunan "Poista"-toiminnolla. Levyn tulee olla yhtenäinen ja varaamaton (Osioimaton), asennus osaa tehdä osiot ja alustukset oikein.

    Edit: onko ko. levy ollut käytössä jossakin muussa koneessa, kun siellä nuo osiot ovat?
    Poistamalla osiot, saattaa asennus onnistua nykyisellä asennusmedialla, jos ei, tee uusi GPT-osiottu tikku.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2019
  7. Humppa100

    Humppa100 Member

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä levy on ollut toisessa koneessa. Sain suoritettua asennuksen. Levy piti tyhjentää diskmgmt kautta, jonka jälkeen asennus onnistui asennus usb tikulta. Minitoolin partition maker ei pystynyt tyhjentämään levyä, vaan antoi 240gb levyn kooksi 2042gb?
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    Vaikeimman kautta, käy se noinkin. Windowsin asennusmedia sisältää kaikki työkalut saman asian tekemiseen asennuksen aikana.
     
  9. Humppa100

    Humppa100 Member

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Toisaalta sitä kautta oli helpoin ja nopein levy tyhjentää. Asiahan lähti juuri siitä ettei Windowsin asennusmedia antanut tehdä esim. levyn tyhjennystä. Kiitos kaikille avusta
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    Turha tuota varmaan on enää vääntää, mutta tuolla aikaisemmin oli kuva, jossa yritit suorittaa asennusta poistamatta osioita, jossa tuli ilmoitus, että GPT-osiolle ei voi asentaa. Ennen sitä olisi pitänyt vasemman kuvan mukaan kaikki levyn osiot poistaa ikkunassa olleen "Poista" käskyn avulla.

    Toivon tästä olevan apua seuraavalla asennuskerralla.
     
  11. Humppa100

    Humppa100 Member

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä, yritin sitäkin, mutta siitä ei tapahtunut mitään
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    No joo, varmaan sama Windowssin levynhallinta ohjelma kummassakin on.
     

Jaa tämä sivu