1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sony PSP

Viestiketju PSP -osiossa. Ketjun avasi arcanix 04.02.2005.

 1. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  psp.ign.com:

  February 3, 2005 - Sony Computer Entertainment America today announced the North American launch date and pricing structure for its anticipated PlayStation Portable (PSP) handheld. The device, which launched in Japan last year, is set to debut in the US and Canada on March 24 for suggested retail prices of $249 USD and $299.99 CND respectively.

  Aika suolainen hinta. Suomessa varmaan vielä enemmän vaikka valuuttana onkin euro. Silti ihan pakkohankinta, ei voi mitään.

   
 2.  
 3. kalja

  kalja Guest

  Kyllä se on pakko hankkia, vaikka hinta tulee olemaankin luultavasti aika suolanen. Pitää vaikka myydä toi tiiliskivi tuosta telkkarin alta, jotta voi ostaa tuon. Eihän tuolle pleikka 2:lle ees ilmesty kunnon pelejäkään enää (paitsi mgs3 ja gt4)..
   
 4. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  No joo tulipa sitten importattua psp, 215€ itse laita plus rojut siihen mukaan. Aivan mahatava laite ollu tähän mennessä. Kuun lopussa tulee vielä wipeout pure ja Untold Legends: Brotherhood of the Blade jenkkiversiot :p Sitten odottelemaan gt4 mobile, ilmestyy samoihin aikoihin jenkeissä ku psp suomessa.
   
 5. jannne

  jannne Regular member

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  650
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onko näyttö yhtä hyvä kuin ovat kehuneet?
   
 6. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Näyttö on hyvä. Iso kuin mikä, animet ja simpsonit saa hyvin katsottua matkalla. Mutta ei sitä usko ennen kuin pääsee kokeilemaan. Vähän olin itsekin o_O kun ensimmäistä kertaa ridge raceria pelasin.
   
 7. -Joonas-

  -Joonas- Member

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mistä kaupasta ostit psp.n laitatko linkin...
  mitäs kaikenlaisia ominaisuukia siinä. eli ilmeisesti pystyy katsomaan videoita vai kuinta? onko minkälaisia liintäntöjä!
   
 8. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  www.lik-sang.com <- täältä ostin
  www.pspcrazy.com <- täältä saa ohjelman videoiden pakkaamiseen ja muuta.
  Eli toimii myös video- ja mp3-soittimena. Jos tilaa lik-sang:ista, niin mukana tulee laturi, joka toimii myös suomen sähköverkossa, sekä adapterin, jolla saa jpn-liittimen suomalaisiin pistorasioihin. Ihan normaali mini-usb liitin löytyy (psp->pc), jonka lisäksi on myös 3,5mm audioliitin ja laturi johdolle paikka. Pistän videoita käytöstä kunhan tulee uusi kamera verkkokaupasta.
   
 9. nigg

  nigg Member

  Liittynyt:
  24.03.2005
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  "Region Free for games (all games work on any PSP worldwide and vice versa)"

  Eli onko noilla eri maailmankolkissa myytävillä laitteiila lopulta mitään eroavaisuuksia? Tuleeko jatkossa mitään ongelmia jos hankkii konsolin ulkomailta (toimiiko leffat, käykö lisäosat)? Miten nuo pelit kun myydään Japanin versioina ja US versioina. Eroaako ne toisistaan vain kielissä?

  Itse ajattelin tilata heti ensi viikolla, kun tulee palkka, tuon PSP:n tuolta "lik-sangista".

  Arcanix miten nopeasti sulla tuli laite perille? Kannattaako ostaa tuo "value pack" joka on kalliimpi? Onko vielä jotain muita lisäosia joita kannattaa tilata samalla? Ja lopuksi; onko postitus todella ilmaista kun tuolta tilaa?
   
 10. DSdreamer

  DSdreamer Member

  Liittynyt:
  08.01.2005
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 11. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  www.kaatopaikka.com/arcanix/psp.wmv (15mb)
  Tossa videota psp:n käytöstä niille, jotka jaksavat odottaa kesään (tai ovat jo tilaamassa) ;)

  Pelit todellakin on aluekoodivapaita, eli missä tahansa psp:ssä toimii us/eu/jpn -pelit. Peleillä ei käytännössä ole mitään eroja, mutta eri alueiden pelit eivät toimi keskenään wlanissa... Jotain pelejä on saatettu toimivuudeltaan muuttaa, esim. yhdessä jpn-pelissä oli aivan älyttömät latausajat (en muista mikä), niin se korjattiin us-versiossa. Eri alueiden leffat ja musalevyt eivät toimi kuin kyseisen alueen psp:ssä, eli us-us eu-eu jne. Laitteet on kuitenkin samanlaiset, eli lisälaitteiden pitäisi toimi ihan hyvin.

  Postitus on ilmaista, jos tuotteen kohdalla niin sanotaan. Esim. useimmat pelit tulee ilmaiseksi. Eli kun ups:llä tilaa paketin niin se on 30 dollaria (~25e). Tilasin tiistaina ja saman viikon perjantaina oli suomessa.

  Ehdottomasti kannattaa ostaa näyttöön kalvo ja usb-kaapeli tietokoneeseen (jos on mini-usb johto ennestään niin sitten ei kannata, useimmissa digikameroissa sama liitäntä). Ja ehkä pieniä koteloita peleille. Valuepackissa tulee mukana rannenauha, suojapussi (kannattaa hommata ellei valuea tilaa), kuulokkeet kaukosäätimellä ja 32mb muistikortti (ite ostin 512mb verkkokaupasta).

  Kaikkiin vähän kalliimpiin tulee aina tullissa alv (22% hinnasta) ja jokunen euro kaikenlaisia maksuja. Eli kannattaa sanoa niille, että laittaa paketin arvoksi vaikka jotain alle 100 dollaria ja selitteeksi lahja. Näin tulee ilman veroja ;> Siis jos ne suostuu laittamaan sen ja sitä ei sitten avata tullissa. Tässä on kyllä se riski, että jos ups hukkaa tai rikkoo paketin, niin ne korvaa siitä justiin sen hinnan mikä on laitettu. Mutta se on aika epätodennäköistä. Ups:n paketeissa on aina vakuutus. Jos tilaa ihan airmailina niin sitten on ihan sama mitä selittää.
   
 12. juuzo

  juuzo Regular member

  Liittynyt:
  24.05.2004
  Viestejä:
  462
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Todella hienolta tuo PSP näytti. Sukupolven DS:ä edellä. o_O
   
 13. nigg

  nigg Member

  Liittynyt:
  24.03.2005
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ajattelin pienten "tutkimusten" jälkeen tilata laitteen http://www.play-asia.com/ -osoitteesta. Siellä se on halvempi kuin http://www.lik-sang.com/ :ssa, eikä mukaan ole pakko tilata samalla yhtä peliä. Näin minimoin veron, koska kuulemma noita pelejä saa yksittäin (alle sen 100e) tilattua verotta.

  Play-asiasta ajattelin ottaa tuon normaali pakkauksen, koska tuohon value packiin tulee mukaan lisää vain: suojus, muistikortti ja kuulokkeet, maksaa jotain yli 30e enemmän.

  Suojuksen saa alle 5-10e:lla kun ei ota tuota Sonyn virallista. Muistikortti tuossa on niin pieni että kuitenkin ostan Suomesta isomman. Kuulokkeita en tarvitse jos tuohon käy tavalliset kuulokkeet. [bold]Käyhän ne?[/bold]

  PSP(Japanese)198e
  Airform Pocket - black 5e
  New Epoch UMD Case (5pcs Package) 5e
  Professional Screenguard 5e
  Kuljetus; Ups 30e
  [bold]Eli hintaa tulee n. 240e[/bold]

  Vero on 22% tullissa, eli kokonaisuudessaan tulee maksamaan elle 300e tuo paketti.

  Sitten tilaan pelin/pelejä tuolta lik-sangista, mutta aina yksittäin ettei joudu veroa maksamaan. Kuljetuskin on peleille ilmainen.

  Sen verran noista eri PSP versioista että monessa lähteessä sanotaan että leffojen formaatti olisi Euroopan ja Japanin versioissa sama, mutta Amerikassa omansa. Kannattaa siis tässä vaiheessa hankkia Japanin PSP ja siihen Amerikkalaisia pelejä jolloin ymmärtää kun pelit on englanniksi.

  Piuhat ja muistikortit ostan siis Suomesta. Onko vielä jotain mitä saattaisin tarvita?

  Millonkohan laitteelle on luvassa muitakin hyviä pelejä kuin noita ajopelejä (Ridge Racer, Vipe Out..)? Onko tuosta Gran Turismosta tulossa yhtä kova kuin PS2:lla?
   
 14. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Normaalit kuulokkeet käy. Kaukohjaimessa on vaan sellainen lisäliuska liittimen päässä.

  Videon aluekoodista en ole ihan varma, ainakin briteissä ja japanissa on sama. Ja eurooppaanhan tuo luetaan niin enpä tiedä sitten.

  Riippuu sitten taas ihan minkälaisista peleistä pitää. Itse tilasin wipeoutin lisäksi untold legends: brotherhood of the blade:n. Se on suunnilleen diablo-tyylistä hack 'n' slashia. Samaa genre on myös shin sangoku musou (dynasty warriors).

  Jos reissaat paljon, niin kannattaa ostaa lisäakku. Itse teen toisinaan n. 3,5h matkoja ja kertaakaan ei ole mennyt akku alle puolenvälin. En kyllä ole pelannut koko aikaa, vaan katsonut sarjoja ja kuunnellut musiikkia myös. Jos yhteen putkeen pelaa 3d-grafiikkaista peliä, niin akku kestää juuri sen 3,5h.

  Gran turismo tulee lukemani mukaan olemaan tarkka kopio ps2-versiosta. Eli 700 autoa ja 50 rataa nähdään psp:lläkin.
   
 15. Jarrrmo

  Jarrrmo Member

  Liittynyt:
  06.03.2005
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  aion peesata niggiä ja ostan saman setin

  PSP(Japanese)198e
  Airform Pocket - black 5e
  New Epoch UMD Case (5pcs Package) 5e
  Professional Screenguard 5e
  Kuljetus; Ups 30e
  Eli hintaa tulee n. 240e + vero

  .. mitä muuta tarvitsisin vielä, muistikortin ostan verkkokaupasta mitä vielä? mini usb mul on jo.
   
 16. nigg

  nigg Member

  Liittynyt:
  24.03.2005
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eipä siinä sitten muuta kun pelejä ostelemaan tuolta lik-sangista. Yksittäin saa kuulemma verotta ja ilman kuljetusmaksuja.
   
 17. nigg

  nigg Member

  Liittynyt:
  24.03.2005
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tilasin tänään tuolta play-asiasta ton paketin. Oli muuten PSP:n hinta femmalla kallistunut. :) Yhteensä makso 244, ja siihen sitten verot päälle.

  Lik-sangista oon yrittänyt tilata Ridge Racersia, mutta ei ole onnannut. Kun selaimen pitäis mennä pankin varmistus-sivulle (Visa Electron) niin jotenkin jumahtaa. Pitää nyt katsoa saanko tuolta tilattua vai pitääkö tilata jostain muualta. Onko tietoa muista nettikaupoista joilla on peleissä ilmainen postitus?
   
 18. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei kannata maksaa electronilla. Se ei aina toimi, sen takia en saanut aluksi koko laitetta tilattua ja jäi tilille varaus kuukaudeksi. Jos ostaa electronilla niin kannattaa tehdä se paypalin kautta niin toimii.
   
 19. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Nyt saivat lik-sangista toimitettua jenkkiversiot wipeoutista ja untold legendsistä. Ja gran turismo siirtyi "yllättäen" syksyyn, niin otin tilalle thug2: remixin.
   
 20. nigg

  nigg Member

  Liittynyt:
  24.03.2005
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tilasin eilen dvdboxofficesta wipeoutin ja ridge racersin. Toivottavasti se electron nyt sitten toimisi noihin.
   
 21. nigg

  nigg Member

  Liittynyt:
  24.03.2005
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ainakin play-asiassa toimi electron kun tänään lähti paketti tulemaan. Pyynnöstäni merkkasivat hinnan puoleen oikeasta, ettei tule niin kovia tulleja.

  Tuo www.dvdboxoffice.com vaikuttaa hyvältä kaupalta - halvat hinnat, eikä mitään postimaksuja päälle. Voisivat kuitenkin kertoa jotai tilauksen tilasta, eli onko niillä niitä tilaamiani tuotteita, tai jos ei ole niin milloin saavat.
   

Jaa tämä sivu