Oonko ihan järetön jos hommaan tuon Fujitsun ja näytöksi Samsung SyncMaster 226BW? Mitä pullonkauloja siinä on ja tietysti taas olis järkevämpi hommata samalla hinnalla joku klooni? En oo aktiivipelaaja. Konetta käytetään nettisurffailuun ja leffojen katseluun. Kotiväki vaan sanoo että "ajattele tulevaisuutta". Tossa on Blu-ray ja neliydinprossu sun muuta. Liekö niistä edes mitään hyötyä? Kuulin että vaikka muistia on 4Gt niin sitä ei pysty järjestelmä hyödyntämäänkään. Vista Home Premium 32: mikä siinä mättää kun kaikki sitä lyttää. Pitäskö olla kuusnelonen?
Olet kyllä ihan "järetön". Tulevaisuutta ei voi ajatella kuitenkaan liiaksi, sillä emolevyt, prossut ja muistit vaihtuvat jo ensi syksynä. Mutta hankkimalla hyvän kotelon ja virtalähteen sekä kohtuulliset muut komponentit voit jo pötkiä pitkälle. Itse suosittelisin seuraavia osasia Nettori.org:sta: MSI P45 Neo-F (90,76e) C2D E8400 boxed (154,58e) Corsair TWIN2X4096-6400C5 2x2GB DDR2-800 CL5 kit (69,35e) Western Digital WD6400AAKS 640GB (68,81e) Optiarc AD-7200S-0B (21,01e) Antec Sonata III (97,31e) Lenovo L220X 22" 1920x1200 6ms S-PVA (397,70e) = 899,52e + postikulut kotiovelle 15e Tuohon kun vielä odottelee pari viikkoa nyt jälleenmyyjille toimituksessa olevia Radeon HD4850 -näytönohjaimia (~150e), niin hyvä tulee. Voit myöhemmin tuohon emolevyyn päivittää maksimissaan Core 2 Quad Q9650 3GHz -prossun (eli kaksi ydintä lisää), 4GB lisämuistia (mikä todennäköisesti ei ole tarpeen) sekä paremman näytönohjaimen, kuten GeForce GTX 280. Ja tietenkin kuusi uutta kiintolevyä ja sen Blu-ray -aseman, jota tällä hetkellä ei korkean hintatason vuoksi ole järkevää ostaa. Mikään 32-bittinen käyttöjärjestelmä ei tue täyttä 4GB muistia, mutta kun pistät käyttikseksi Vista Home Premium 64-bit SP1:n, se tukee maksimissaan 128GB asti. 64-bittiset käyttöjärjestelmät voivat tukea teoriassa jopa 16 teratavua muistia, mutta kuten sanottua, niin yli 4GB tällä hetkellä menee kaikessa muussa kuin serverikäytössä enemmän tai vähemmän hukkaan. Ai niin, semmoinen vielä unohtui kysyä, että ajattelitko tehdä jotain FireWirella (TV-kortit, äänikortit, videokamerat) tai eSATAlla (ulkoiset kiintolevyt)?
Tuossa olisi kone suurinpiirtein samanlaisilla osilla, 64-bittisellä Vistalla (tukee yli 4gt muistia, 32-bit max. 4gt), koottuna ja näyttökin on mahdutettu mukaan. Blu-rayta ei tässä ole, mutta tarvitsetko sitä mihinkään? Kotelo on hiljainen ja hintalaatu-suhteeltaan markkinoiden parhaita ellei paras. Niin ja keskusmuistiakin löytyy giga enemmän. Virustorjuntaa ei tule mukaan tässä paketissa, mutta ilmaisia ja yhtä hyviä löytää netistä. Prosessorista en mene sanomaan mitään, kun en siitä juuri mitään tiedä. E: Euphemos taisikin keretä paremman paketin jo laittaa tuohon yläpuolelle
Tjoo, leffoja ajatellen on järkevää hankkia näyttö, joka tukee 1080p Full HD-kuvaa. Mutta jäi nyt vähän epäselväksi se, että jos et ole aktiivipelaaja, niin mitä pelejä sitten satunnaisesti pelaat? Mikäli et pelaa laisinkaan tai vain jotain Civ4:ää ja vastaavia vanhempia tehojen kannalta vaatimattomampia pelejä, niin näytönohjaimeksikin riittää tällöin 30 euron Radeon HD3450 256MB.
No en usko tarvitsevani Firewirea mut ehkä ulkoista kovalevyä joskus tulevaisuudessa saatan harkitakin. Pelejä ei vielä ole kun vanha kone on niin surkee ettei sillä kukaan viittis pelata. Voi olla että niitä sitten ilmestyy kun uusi kone ilmestyy pöytään. Jos multa täällä himassa kysyttäisiin niin mulle olis tärkeintä että nettiselaus on nopsaa ja sivut sekä videoklipit latautuu ja aukee vikkelään, leffoja pystyy katsomaan niin ettei kuva pätki, eikä käyttis takkuile. Kauheesti en noista koneasioista tiedä,mut pakosta oon vähän nyt joutunu tutkimaan että millasilla kokoonpanoilla noita koneita ylipäänsä on. Ootteko siis täysin tyrmäämässä ton Fujitsun valmispaketin Samsungin näyttöineen ja vääntäkää rautalangasta miksi, että pystyn perusteleen sen kotiväellekin. No ymmärsin kyllä että hinta tolle ajattelemalleni paketille on 2-300 egee kalliimpi kun teidän ehdottamanne. Mut jos ei ajatella hintaa niin onko ihan turha laite se Fujitsu ja toi näyttö?
Niin ja Euphemos: toi sun paketti oli halvempi mut oliko siinä käyttis ja kaikki tarpeellinen mukana? Sen sais Jimmsistä tai jostain vastaavasta kasattuna mihin hintaan????? En edes uneksi että ite osaisin laittaa paketin pystyyn.
Ja vielä yks juttu: Millaset on hyvän näytön resoluutioarvot ja vasteaika? Olen antanut itelleni ymmärtää että vasteaika 2s on parempi kun 6s ja resoluutio 3000:1 on parempi kun 800:1. Olenko täysin hakoteillä? Euphemokselle vielä: En kyllä osaa päivittää kahta ydintä lisää enkä näytönohjainta. Näillä ja aiemmilla puheillani kysyn vielä uudestaan: Miksi Fujitsu ja Samsung on huonommat kun nuo kaksi ehdottamaanne ratkaisua? Ottaen huomioon että se tuplaydinprossuinen ei ole suoraan vertailukelponen kun en ite "päivitä" siihen kun ehkä virustorjunta- sekä Spyware ohjelmat. Rautaan en uskalla kajota.
Jaahas, tässä pitää siis ihan perusteista lähteä liikkeelle. Olen ihan täysin tyrmäämässä Fujitsu-Siemensin valmispaketin, koska se on ylihinnoiteltu eikä sen mukana tuleva näytönohjain ole kyllin tehokas pelikäyttöön. Lisäksi koneen päivitettävyys on lähellä nollaa tehoiltaan riittämättömän ja huonon hyötysuhteen (vie enemmän sähköä ja kuumenee enemmän) omaavan virtalähteen takia. Myös kotelon ilmanvaihto on äänekäs/tehoton, joten komponentit sisällä kuumenevat enemmän, mikä lyhentää niiden elinikää. Tuossa pistämässäni paketissa ei tullut mukana tuota 64-bittistä Vistaa, mutta sen voi ostaa tuohon vähän alle 120 euroon tuosta liikkeestä. Myöskään kokoamista ei tuohon sisälly, koska Nettori tarkoituksella veloittaa järjettömiä summia siitä - kyseessä on enemmän tee-se-itse-miesten kauppa. Ja miksei olisi, sillä PC-pöytäkone on niitä harvoja kodinelektroniikkatuotteita, joiden sisältöön ja ominaisuuksiin asiakas voi itse vaikuttaa. Komponenttien mukana toimitetaan manuaalilehdykät, joita tarkkaan pläräämällä voi täysin kokemusta vailla oleva aloittelijakin koota toimivan koneen vähän yli kahdessa tunnissa + kiintolevyn osiointiin (40GB käyttöjärjestelmälle ja loput muulle sisällölle NTFS-tiedostojärjestelmää käyttäen) ja käyttöjärjestelmän sekä ohjelmien asennukseen koko loppupäivä. Ja mikäli ei ymmärrystä löydy, niin aina on olemassa se avulias naapurinpoika, jonka voi halvalla ottaa avuksi. Päivityksellä tarkoitin siis sitä, että voit hankkia uusia osia vanhojen tilalle... ja vasteaika liittyy katselukokemukseen myös LCD-paneelityypin kautta: esim. näissä halvoissa TN-tyyppisissä paneeleissa oleva 2ms vasteaika ei välttämättämättä tuota tarkemmassa tarkastelussa yhtä sulavaa kuvaa, kuin tuon Lenovon S-PVA-tyyppinen paneeli 6ms vasteajallaan (ja S-PVA:ssa on myös TN:ää silminnähden parempi väritoisto, mustien sävyjen tummuus eli se kontrasti, laajemmat katselukulmat). Kontrasti siis on tuossa TN-paneelisessa 226BW:ssä dynaaminen 3000:1, joka on vain silkka mainoskikka. Oikeasti tummimman mustan ja vaaleimman valkoisen välinen kontrasti tuossa näytössä on ehkä 350:1. Lenovossa ilmoitettu lukema on 1200:1, joka todennäköisesti absoluuttisesti mitattaessa on lähempänä 600:1 ellei vähemmän. Mutta joka tapauksessa siis parempi. Myös taustavalon kirkkaus vaikuttaa kontrastiin ja S-PVA -paneeleissa on myös tältä osin useimmiten paremmin asiat kunnossa. Resoluutio taasen tarkoittaa kuvapisteiden määrää, joka 226BW:ssä on 1680 vaakasuunnassa ja 1050 pystysuunnassa. Tämä ei kuitenkaan riitä Full-HD -videoille, joiden resoluutio on 1920x1080. Lenovon natiiviresoluutio on 1920x1200, joka siis on riittävä. Kerro jos tulee jotain kysyttävää.