1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Salaperäisesti kadonneet viestit

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi Japsu1 19.12.2010.

 1. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  En yleensä ole turhan utelias eikä tämäkään asia tietenkään minulle kuuluu mutta ärsyttää kun esim. täällä palautealueella kerrotaan että viimeinen viesti on nimeltään "Tapaus jkstone", 19.12.2010 12:49 pkaksp ja kun yritän mennä sitä lukemaan niin hups! se onkin mennyt savuna ilmaan.;)

  Tällainen salailu ja sensurointi herättää luonnollisesti kenen tahansa uteliaisuuden ja jää vaivaamaan vaikka todellisuudessa tuossa ei varmaan ole mitään niin kovin ihmeellistä. Eli jos viestejä poistetaan niin pitäisi varmasti puukottaa myös softaa niin ettei "jää kiinni"...?
   
 2.  
 3. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Keskustelut on poistettu lähinnä siitä syystä, että ne menevät överiksi. Jostain kumman syystä ei osata pitää niitä asiallisina.
   
 4. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ihan mielenkiinnosta ottamatta kyseiseen tapaukseen kantaa, niin mitä kaikkea yksittäinen moderaattori voi tehdä kysymättä muilta moderaattoreilta mielipidettä? Tai onko jotain muita menetelmiä joilla moderaattoreiden toimintaa seurataan? Esim että moderaattoreiden päätöksistä olisi joku erillinen sisäinen lista mistä voi katsoa mitä esimerkiksi suljettu keskustelu piti sisällään ja kuka päätti ja mitä?

  Edit: Voiko moderaattori kuitata esimerkiksi oman asiattomaksi ilmoitetun viestinsä?
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2010
 5. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Niin, eli en varsinaisesti epäile että tuossa olisi ollut mitään outoa. Mutta kun softaan jää viittaus poistettuun viestiin niin se aina saa minut pohtimaan oliko tuossa nyt jotain salattavaa ja onko sensurointiin tartuttu turhan herkästi. Siksi juuri softassa voisi olla mahdollisuus poistaa myös tuo viittaus olemattomaan viestiin.;)
   
 6. JustGamer

  JustGamer Regular member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  4,757
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  En nyt pilaa tätäkin keskustelua, mutta totean vain että mielestäni ainakin ensimmäinen asian tiimoilta pystytetty ketju pysyi ihan asiallisena. Tosiasioita todettiin ja omia näkemyksiä spekuloitiin, käsittääkseni ihan asiallista ja sääntöjen mukaista toimintaa.

  Jos poisto perustui olettamukseen, niin jo on ihmeellistä touhua. Nääh, tuo ketju menee kuitenkin överiksi, pois vaan.

  Mielestäni on aivan oikein että tällaista asiaa pohditaan ensi alkuun hämmentyneiden käyttäjien kesken, mutta liioittelu on toki liioittelua - molemmin puolin.

  Yritin pitää tämän asiallisena enkä aio ko. tapauksen puimista tässä ketjussa jatkaa, hmmmhin kysymyksiin tosin odotan vastausta itsekin mielenkiinnolla. Muistaakseni Betrayed on asian tiimoilta joskus - joko minulle yksityisviestillä huomauttanut tai jossain ketjussa ilmoittanut - antanut infoa, että miten ylipäänsä moderointi afterdawnissa toimii, mutta voi olla että muistan väärin :)
   
 7. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Mitään salattavaa ei ole. Viestit löytyvät edelleen tarvittaessa.

  Tuo on itse softan koodaajan hommia. dRD voi kommentoida tuohon?

  Modet tarvittaessa keskustelee kyllä keskenään. Viestittely toimii puolin kuin toisin. Niin ja kyllä me ollaan perillä toistemme tekemisistä, don´t worry. :)
   
 8. apek

  apek Regular member

  Liittynyt:
  15.01.2007
  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  En itse tunne kyseistä tapausta, mutta uskoisin että moderaattorit ja ylläpito osaavat hoitaa hommansa. En usko että viestejä poistellaan ja ketjuja lukotetaan ihan ilman syytä. Tietenkin voi välillä tuntua, että ei ole riittävästi syytä lukottaa jotakin ketjua, tai bannata jäsentä, mutta varmasti jokin syy siihen on ollut. En usko että moderaattorit pelkästään ilkeyttänsä menisivät bannaamaan tunnuksia ja lukottamaan ketjuja.
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Meillä on saitilla kenties Suomen tarkimmat säännöt bannauksesta, jne. Mitään salaliittoja tai yhden käyttäjän vainoja emme harrasta -- meillä on 1,2 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää, joten yksi käyttäjä on hallinnollisesti pisara meressä monessakin mielessä ja jos yhdestä käyttäjästä tulee ylläpidolle "turhaa työtä", se on juurikin sitä, eli turhaa työtä. Joten, "turhia" bannauksia emme harrasta.

  Kaikki viestiketjut, kuten poistetut yksityisviestitkin, ovat kannassa olemassa (taino, vuoden 2007 jälkeen, sitä aiemmin poistetut viestit katosivat "ihan oikeasti" kun ne poistettiin), joten sinänsä asioita voidaan penkoa jälkikäteen, jos on tarvis.

  jkstonen tapaus on tyypillinen, jossa modet keskustelivat käyttäjän kanssa etukäteen ja pyysivät yksityisviestillä muuttaa tiettyä käyttäytymistapaa, muistaakseni ns. wannabemoderointia, jota käyttäjä ei noudattanut. Tämä päätyi siihen, että käyttäjälle heilautettiin parin viikon bannit. Käyttäjä ei suostunut kiltisti kärsimään bannejaan, vaan loi saittiin useamman feikkitunnuksen, jotka saatiin selville. Tämä feikkitunnusten luonti on taas suoraan käyttöehtojemme vastaista, joten tästä syystä alkuperäinen tunnus heitettiin pysyvästi jäähylle (2vkon "pikabanaanin" sijaan), kuten myös kaikki luodut tuplatunnukset.

  Joten omasta näkökulmastani case is closed.

  Näitä "meteliä aiheuttaneita" tapauksia tulee viimeisen 10 vuoden ajalta kourallinen mieleen, niin eng- kuin suomipuoleltakin. Varmaankin "nrautavan tapaus" on lähimpänä tätä, jos oikein muistelen. Ja aina näistä on yhteisö hengissä selvinnyt -- meillä on kuitenkin ihan oikeasti aika reilu moderointipolitiikka, jossa kerrotaan mitä saa ja mitä ei saa tehdä.
   
 10. JustGamer

  JustGamer Regular member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  4,757
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Kyllähän jkstonen tunnuksen sulkemiselle syy oli, mutta olisi sitä nyt voinut vähän soveltaa. Paikan aktiivisin jokapaikan höylä, pitääkö hänet ja kestääkö kuittailua vai pistääkö lopun tuhmuroinnille pilaamalla avunpyytäjien elämäntoivon? Eiköhän jokainen meistä aina valita henkilökohtaisesti ketjussa jos joku rikkoo sääntöjä :D

  No, petin nyt lupaukseni kun menin asiaa jatkamaan vaikka keskustelu oli tarkoitus pitää täysin asiallisena. Moderaattorit ovat kyllä usein oikein kiitettävän arvosanan arvoisia. Kyllähän Ståhlbergiäkin aluksi vihattiin joka suunnassa, kun meni sulkemaan useiden punaisten tunnukset lopullisesti sodan jälkeen. Paljon hyvääkin sai aikaan, kuten yhdisti Suomen kansan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2010
 11. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Juurikin näin. Meillä on niin vähän modeja suhteessa viestien ja jäsenten määrään, että kellään ei ole _mitään_ järkeä alkaa tekemään turhaa duunia vain ilkeyttään tai minkään muunkaan vuoksi :) Vähän niinkuin ojankaivaja kaivaisi vapaa-aikanaan piruuttaan pari turhaa 500m ojaa.
   
 12. JustGamer

  JustGamer Regular member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  4,757
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tietysti vastarintaa syntyy ylläpitoa kohtaan aina, kun jotain huomattavaa tapahtuu.
   
 13. SAAATANA

  SAAATANA Guest

  Sotkempa itseni tähän, kun näin iso asia on käynnissä.

  Onko banni siis siksi, että tuona yhtenä päivänä olisi tullut tuplatili?
  Mikäköhän tämä on?
  Aika oudolta tuntuu peruste. Taisi oikeasti olla jotain henkilökohtaista.

  Ja kutsutaanko kuukauden banneja "pikku näpäytyksiksi" :???

  "joka saatiin selville"
  mutta eikö hän itse tuonut asian esiin? Ainakin sellainen käsitys jäi.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 20.12.2010
 14. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Meinasin jo mennä nuQ, mutta kommentoidaan tuohon vielä, että suurin syy oli jatkuva viestien floodaaminen ja asian tiimoilta huomautuksien piittaamattomuus. Jos asiasta huomautetaan yv:llä, tai 2 vko:n bannilla, niin se ei tosiaankaan tarkoita sitä että sitä perseilyä voi jatkaa jäähyn jälkeen. Pienen bannin tarkoitus kuten jo edellä mainittiin on näpäyttää ja saada käyttäjä tajuamaan tehneensä virheen. Suurempi tulee yleensä rikkeiden toistuessa. Jatkuva rikkominen näiden edellisten jälkeen johtaa tunnuksen lopulliseen sulkemiseen.

  Edit. niin ja ne ihanat tuplatilit mitä saikin tuossa paiskoa urakalla ulos...
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2010
 15. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Ei, vaan väliaikaisbannien jälkeen luotiin parin viikon sisällä muistaakseni 3 tai 4 uutta tunnusta, jotka olivat em. käyttäjän luomia, joilla lähinnä yritettiin valittaa noista väliaikaisbanneista.

  Itse asiassa kyllä, kuukausi on aika lyhyt aika. Vaikkakin muistelen, että tuosta tuli viikon tai kahden bannit. Sinänsä epäoleellista, mutta tosiaan 1kk perspektiiviin sen verran että saitti on kohta 12v wanha. Väliaikaisbannit ovat vähänniinkuin Pohjois-Koreassa saadut ylinopeussakot - aivan turha valittaa, mutta fiksu kaveri kärsii ne ja muistaa saaneensa ne aika pitkän aikaa ja käyttäytyy sen mukaan ;-)
   
 16. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Noniin, eli tuo se syy oli. Kuten sanoin, en ko. casen yksityiskohtia tiedä/muista.
   
 17. SAAATANA

  SAAATANA Guest

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SAAATANA: Onko banni siis siksi, että tuona yhtenä päivänä olisi tullut tuplatili?

  Ei, vaan väliaikaisbannien jälkeen luotiin parin viikon sisällä muistaakseni 3 tai 4 uutta tunnusta, jotka olivat em. käyttäjän luomia, joilla lähinnä yritettiin valittaa noista väliaikaisbanneista.

  Mitä nyt lukee
  http://fin.afterdawn.com/miten/vastaus.cfm/miksi_minut_bannattiin

  >Ja koska ilman alkuperäisiä banneja ei olisi ollut
  >tuplatunnuksia, on pysyvätkin bannit aiheettomat.
  >Kyseessä siis oma mielipide
  >jonka perustan omaan näkemykseeni asioista.

  tuolta ja oikein ymmärrän, niin rangaistus annettiin jonkun kuukauden myöhässä. Jos olen oikeassa.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 19.12.2010
 18. apek

  apek Regular member

  Liittynyt:
  15.01.2007
  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  Pakko puuttua vielä tähän asiaan seuraavan verra,

  Eli sinun mielestä jokaiseen käyttäjään ei pitäisi soveltaa samoja sääntöjä?

  Mielestäni säännöt koskevat jokaista käyttäjää, aivan kuten esim. suomen laki koskee jokaista ihmistä suomessa. Ei ole, eikä saa olla poikkeuksia, koska silloin säännöt eivät toimisi.
   
 19. JustGamer

  JustGamer Regular member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  4,757
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Asia saa aivan uuden perspektiivin. Propaganda se on joka puree näköjään. Muistuupa mieleen kun itsekin sain vacbannit eräälle sivustolle, siellä virallinen tieto tapahtuneesta oli aivan toista mitä sähköpostiin oli kolahtanut. Koska mitään viestiä en silloin (2008, suomalainen sivusto) saanut tapahtuneesta.

  E: Tietysti säännöt koskevat omastakin mielestä jokaista, mutta saa järkeäänkin käyttää. Sodassakin upseereita otettiin vangeiksi eikä tapettu, jos mahdollista. HEISTÄ KUN VOI OLLA ENEMMÄN HYÖTYÄ KUIN HAITTAA!
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2010
 20. SAAATANA

  SAAATANA Guest

  Ei kai tässä ole kukaan kuollut, tai jkstoneen on kyl varmaan sattunu.
  Osas se ainakin auttaa.
   
 21. apek

  apek Regular member

  Liittynyt:
  15.01.2007
  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  Eihän kyse ole siitä osaako joku auttaa, tai onko hän arvoasteikolla korkeammalla kuin muut. Säännöt tulee edelleen olla tasa-arvoisia kaikkia kohtaan.

  En siis edelleen tiedä kyseistä tapusta sen tarkemmin, mutta vastasin vain JustGamerin kirjoittamaan tekstiin, jonka mukaan (itse ymmärsin sen näin) sääntöjen rikkomisesta olisi pitänyt antaa pienenpi rangaistu, koska käyttäjä kirjoittaa paljon viestejä foorumilla ja osaa auttaa muita käyttäjiä.
   

Jaa tämä sivu