Mulla on Athlon XP 2400+, johon iskin GlacialTech Igloo Pro 2320 tuulettimen verkkokaupan suositusten mukaan. Huomasin vasta jälkeenpäin, ettei se Glacialtechin kotisivujen mukaan riitä kuin 2100+:lle. Lämmöt ilman kuormitusta 60:ssä ja kuormituksella nousee jo 65:n ja ylikin. Prossu kai kuolee siinä 75-95C:n tienoilla, mutta haittaako korkea lämpötila pidemmässä käytössä? Kotelon sisälämpötila pyörii siinä 30C:n tienoilla, joka kai on ihan OK? Mulla on peräseinässä kotelotuuletin ja ajattelin asentaa toisen ehkä vielä eteenkin, tai sitten pistän sen jollain patentilla prossutuulettimen päälle. Antakaahan vinkkejä ja infoo... Kokoonpano Athlon XP 2400+ Asus A7N8X Deluxe Gold emo Sapphire Radeon 9700 128Mb 512Mb 333Mhz DDR
Olisi ihan hyvä jos prosessorin lämpötila pysyisi välillä 45-60C. 70C on jo vaarallista, mutta 60-70 on siinä rajoilla, prosessorin käyttöikä saattaa lyhentyä, ja kone saattaa alkaa kaatuilemaan tuolla liki 70 asteen tietämissä satunnaisesti. Itselläni lämpötila pysyy välillä 50-55C. Kannattaa sinunkin etsiä tehokkaampi tuuletin ja/tai laittaa tarran _tilalle_ hopeatahnaa lämmön johtuvuuden parantamiseksi.
Emolevyjen välisiä lämpöjä ei voi kyllä luotettavasti vertailla, antureita ei ole mitenkään kalibroitu ja jotkut valmistajat näyttävät ihan eri lukemia kuin toiset. Paras testi mielestäni onkin se, pysyykä prossu pystyssä myös voimakkaasti kuormitettaessa. Jos luotettavuudessa on yhtään ongelmia, niin uusi jäähy kannattanee hankkia. Kotelotuuletuksen tehostaminen voi auttaa ihan tilkkasen, mutta jos kotelon sisälämmöt ovat oikeasti vain tuota luokkaa, niin ei varmaan paljoa tule hyötyä. Jos prossun elinikä lyhenee vuodella tuon lisälämmön takia, niin voi tietysti pohtia kannattaako investoida uuteen jäähyyn. Tuon prossun arvo on vuoden päästä jotain sata euroa, parin vuoden päästä enää parikymmentä euroa.