1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Polttava dvd-asema nyt vai odotanko vielä??

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi daumen 22.01.2003.

 1. daumen

  daumen Guest

  Onko markkinoilla nyt joku sellainen asema johonka kannattaisi uhrata rahansa, vai onko tulossa nythetken päästä joku mullistava uutuus?? Onko tulossa sellaista asemaa, jossa on enemmän kuin 4x polttonopeus ja onko tulossa sellaisia yksipuolisia levyjä joihin mahtuu enemmän kuin sen 4,38 gt? Onko se Necin 1300 asema hyvä? Onko jollakin kokemuksia siitä?
   
 2.  
 3. Pehmis

  Pehmis Regular member

  Liittynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  192
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ehkä kristallipallo kertoo totuuden... ;)
   
 4. vr6

  vr6 Guest

  Kuulin varman tiedon että v.2010 tulee 24*nopeudella polttava laite joten kannattaa odottaa vielä
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Tietokoneista puhuttaessa __AINA__ on tulossa mullistava uutuus, joka tekee prosessoristasi, muistimäärästäsi, monitoristasi, kovalevyn koostasi, polttavasta DVD-asemastasi, skanneristasi ja tulostimestasi antiikkia, josta maksoit ostohetkellä vähintään tuplasti sen mitä se kohta tuleva parempi ja hienompi laite maksaa. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan, jos alat ajattelemaan tuota, et koskaan elämässäsi olisi edes ostanut tietokonetta.

  Eli kaiva lompsa esiin, osta asema ja ole tyytyväinen.

  Ja ei, DVD-yhteensopiville polttaville levyille ei tulla koskaan laittamaan yli 4.37gigaa dataa, AFAIK. Ja 4x-poltto kestää 15min, mihinpä sitä kiire, valmiissa maailmassa..
   
 6. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  > Ja ei, DVD-yhteensopiville polttaville levyille ei tulla koskaan laittamaan yli 4.37gigaa dataa, AFAIK.

  Niin, ehkä jollain kerros/hologrammi tyyppisellä "kikkailulla" voisi tehdä levyjä, joissa on standardi-DVD + lisää kokoa muissa kerroksissa. Mutta ei ole valmiita kaupallisia ratkaisuja näköpiirissä.
  Suurin "tapahtuma" polttavissa DVD-asemissa on varmaankin hinnan tippuminen pikkuhiljaa tuonne 100 EUR tietämille. Ja ehkä yhteensopivuuden (poltin/aihio) paraneminen.
   
 7. Poy

  Poy Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  295
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse en ainakaan henkilökohtaisesti osta ennen kuin hinta on alle 200e ja toimiva peli. Tyhjien levyjen suhteen kyllä kannattaa ostaa tietysti. Eli varmaan riippuu siitä haluatko säilö normaaleita cd-levyjä paljon vai monta kertaa vähempi DVD-levyjä. Itse kerään mappeihin CD-levyjä, niin ei ole ongelma.

  Ja tekniikka kehittyy varmaan jatkuvasti ja sehän on firmojen taktiikka tekniikassa alalla kuin alalla (tietokoneet, kännykät jne.), että saadaan kuluttajat ostamaan uutta.
   
 8. mardu

  mardu Member

  Liittynyt:
  28.12.2002
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  mutta olihan aluss ärrä levytkin "vaan 650mb"
  ja nyt kuitenkin ollaan aivan eri lukemissa eli mistäpä tietää miten isoja yksi puol.levyjä kohta puoliin tulee. olihan puhelin yhtiötkin muutama vuosi sitten sitä mieltä ettei kuparissa saa nopeampaa liikennettä kuin 56k. että silleen
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  "vain 650" ja nyt suurimmat lukevat edelleenkin "vain 800", joten en sanoisi valtavaksi harppaukseksi -- DVD-9:ää yksikerroslevylle ei tulla varmasti ikinä mahduttamaan siten että yhteensopivuus säilytetään. Ja IMHO, DVD-tekniikkaa ei tulla enää paljoakaan kehittämään nykyisestään, korkeintaan polttonopeudet kasvavat. Sinilaserformaatit kyttäävät jo nurkan takana ja uskon kaikkien valmistajien panostavan paukkuja tähän sotaan jo tuotekehityksen saralla. CDR ja CD-tekniikka yleensäkin ehti olla olemassa vain niin käsittämättömän pitkän ajan verrattuna DVD-tekniikkaan, ennenkuin se korvautui "seuraavalla sukupolvella" eli DVD:llä (ja DVD tulee korvautumaan Blu-Raylla ja kumppaneilla ja nämäkin varmaan 3-5v sisällä taas jollain uudella).
   
 10. snapsix

  snapsix Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  786
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuossa aloin leikittelemään ajatuksella ja laskeskelin kalkulaattorilla, että _JOS_ sitä dvd-r -levyä saataisiin paisuteltua samassa suhteessa kuin tuota cd-r -levyä on saatu 650->800Mt, niin johan siihen saataisiin ~1Gt enemmän tavaraa. Onko kukaan muuten kokeillut/tietääkö kukaan, voidaanko dvd-r -levyjä ylipolttaa kuten cdr-levyjä, ja jos voi, niin minkä verran keskimäärin?

  Kehitys kehittyy, sanotaan, ja jos teknologiayritykset saisivat päättää tahdin, nuo uudet tekniikat yleistyisivät aika nopeasti. Mediamaailma vaan ei tahdo oikein pysyä perässä ja jarruttaa kehitystä, kuten myös standardointiriidat tekevät.
   
 11. Adder_78

  Adder_78 Guest

  DVD-R levyjä ei pysty ylipolttamaan tai en ole ainakaan koskaan kuullut että joku olis niin tehnyt... hyvä kun edes se 4.38 gigaa sisällä pysyy ;o) yleensä ns. halpis kiekot menee pikselimössöksi juuri sieltä levyn uloimmalta kehältä...

  ja vaikka sellaisia levyjä tulisi joihin saisi "ylipoltettua" vaikka se 1 Giga lisää niin en usko että sellainen levy olisi yhteensopiva minkään tämän hetkisen lukevan aseman tai soittimen kanssa... olisi sitten 5.38 Giganen levy, jota ei voisi lukea millään laitteella... :eek:)

  Zzzzzzzzz
   

Jaa tämä sivu