1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pny xlr8 ssd 120gb achi ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi mrr_92 22.11.2013.

  1. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuli tähänkin talouteen ostettua ensimmäien ssd-kiintolevy. Jimssiltä Pny xlr8 120gb levy. http://www.jimms.fi/tuote/SSD9SC120GMDF-RB
    Levyn asennuksen yhteydessä asensin windows 7 uudelle levylle.
    Ihmettelen kuitenkin Crystal disk markilla että Hd Tunella samiani hitaita tuloksia.

    Crystal Disk Mark:
    Luku:264,7Mb/s
    Kirjoitus:133,8Mb/s

    Hd Tune :
    Transfer rate:
    minimum 172.0Mb/s
    maximum 357.3Mb/s
    average: 315,5 Mb/s



    Kiintolevy on asennettu muropaketin oppaan : Näin otat ssd-aseman käytöön mukaan, eli achi pitäisi olla päällä biossista että windowsin rekisterieditorista
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\servic es\msahc, start kohta on arvossa 0.

    Biossissa näkyy ,että boot device priorityssä SSD -levy: IDE:ssd2sc120g2df08t2-2
    Tarkoittaako tämä nyt siis sitä että levy toimii edelleen ide tilassa vaikka AHCI on toiminnassa? Onko mahdollista saada levyä pois ide tilasta?
    Satakaapeleiden paikojen muuttaminen ei auta asiaa ja kaapelit ovat Sata 3 kaapeleja
    Biossi on koitettu myös päivittää uusimpaan versioon.

    Emolevyni on Asus M4A87TD/USB3
    Prosessorini AMD Phenom x6 1090T

    Googlaamalla löysin vanhan keskustelu ketjun jossa samaiseen ongelmaan ei ilmeisesti löytynyt vastausta. http://www.tehomylly.net/forum/viewtopic.php?t=16586&p=250930

    Firmwarea en ole päivittänyt kun en ole löytänyt oikeaa tiedostoa kyseiselle levylle

    http://www.hardware.fi/artikkelit/artikkeli.cfm/opas_tietokone_nopeammaksi/3

    Tuolla Hardwaren oppaassa puhutaan, että laitehallinnasta IDE ATA / ATAPI controllers kohdasta pitäis löytyä Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller, niin AHCI on päällä. Eipä löydy vaikka biossista achi pitäisi olla päällä.


    Jos ongelma ei ole achi niin mikä muu voi aiheuttaa hitaan nopeuden?
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2013
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,482
    Kiitokset:
    571
    Pisteet:
    173
    Alkuun "tyhmä kysymys" että ovat varmasti SATA3 paikassa ?
     
  4. Kake41

    Kake41 Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2011
    Viestejä:
    487
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  6. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
     
  7. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokelin tehdä ohjeen mukaan, muttei auttanut samoja kirjoitus ja luku nopeuksia näytää.
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Pistä se liitin SATA 1 paikkaan.
     
  9. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeiltu,ei apua ongelmaan.
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Mitä laitehallinta sanoo? Et onko AHCI siellä?
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2013
  11. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,204
    Kiitokset:
    660
    Pisteet:
    123
    Minulle jää tosta aloitusviestistä mielikuva, että ahci-tila on puukotettu winukan rekisteristä päälle, mutta biosista ei ole vaihdettu ide:ä sata-tilaan?
     
  12. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Laitehallinnasta IDE ATA / ATAPI controllers kohdasta ei löydy mitää AHCI kohtaa, löytyy vaan AMD SATA controller,Standard dual channel pci ide conttoller, Ata channel 0 ja Ata channel 1.

    Mikäli ymmärsin mitä tarkoitit.
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    No sit ei taida olla AHCI päällä.

    Pistä sieltä BIOS:n puolelta SATA controller kohtaan RAID. Pitäis olla IDE, AHCI ja RAID.
     
  14. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Biossista on vaihdettu storage configuration kohdasta achi päälle.Muuta en ole biossista säätänyt
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tarkista vielä se BIOS tarkemmin. Joku kohta siellä oli IDE, AHCI ja RAID. Koita RAID. Ja sit ehkä pystyy säätään joka portin erikseen, koita sitäki.
     
  16. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Raid kohdan kun laitaa päälle, ei pääse windowssiin vaan kone käynnistyy uudelleen ennenkö windows kerkeää aueta työpöytään asti.
    Biossista valittuna storage configuration välilehdeltä sata port 1-4 valittuna achi
    sata port 5-6 valittuna achi.
    Levy kiinni portti ykkösessä
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,534
    Kiitokset:
    1,150
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 23.11.2013
  18. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2013
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Noi on yli sen mitä mainostetaan. Eli kunnossa vaikuttais olevan.
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2013
  20. mrr_92

    mrr_92 Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2013
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli ohjelmasta kii mitä tuloksia näytää.
    Kiitos kaikille avustaneille.
     
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Valmistajat testaa softalla joka antaa "parhaat" tulokset. Se nopeus ei näy muualla ku siinä ohjelmassa, se on huono puoli.
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2013

Jaa tämä sivu