1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Playstation 2 ei lue levyjä

Viestiketju PS2 -osiossa. Ketjun avasi Juho92 24.09.2010.

 1. Juho92

  Juho92 Guest

  Siskoni otti pleikkarimme mukaansa kaverinsa synttäreille, koska heidän täytyi pelata siellä singstaria. Siskoni kuljetti pleikkarin tietokonelaukussa. Siskoni mukaan pleikkari toimi hänen kaverinsa luona ihan tavalliseen tapaan, mutta kun hän toi pleikkarin takaisin kotiin, kytki johdot paikoilleen, laittoi pelin sisään, niin pleikkari ei lukenutkaan enää peliä. Kokeilin jokaista pleikkari 2 peliämme ja myös DVD-levyjä, mutta konsoli ei lue mitään levyä. Kun laitan levyn sisään, niin näyttöön tulee "Browser" ja jokin toinen teksti, josta pääsee säätämään kellonaikaa ja muita. Kun klikkaan "Browser", niin näyttöön tuli aiemmin levyn kuva ja muistikortin kuva. Kun klikkasin levyn kuvaa, tulee juuri tuo ilmoitus, että ei lue levyä. Nyt kun klikkaan "Browser", niin näyttöön tulee suoraan teksti, ettei lue levyä.

  Olen etsinyt netistä nyt monta, monta tuntia ohjeita, kuinka saisin pleikkarini jälleen lukemaan levyjä. Pleikkarissa ei ole takuuta jäljellä, lähetin viestiä käyttäjätukeen ja he neuvoivat minua puhdistamaan koneen ilmanvaihtoreiät imurilla ja paineilmalla. Imuroin reiät ja puhalsin reikiin ilmaan hiustenkuivaajalla, kylmällä ilmalla. Ostin myöskin puhdistuslevyn ja laitoin sen sisään, mutta konsoli ei lue myöskään puhdistuslevyä.

  Luin netistä ohjeita koneen puhdistukseen ja päätin avata koneen, koska takuuta ei ole enää jäljellä. Avasin koneen alapuolelta kaikki ruuvit, otin yläkannen irti. Irrotin neljä ruuvia, jolloin tämä liikkuva lukupää, jonka keskellä on lasisilmä, nousi ylös yhdessä kehyksen kanssa. Irrotin sitten kaksi ruuvia ja metallitangon, jolloin sain lukupään irti, mutta se oli kiinni vielä siinä pronssisessa litteässä kaapelissa. Sitä en irrottanut. Puhdistin moneen otteeseen tuon päällimmäisen lasisilmän lämpimällä vedellä ja desinviointiaineella, jossa on mukana alkoholia. Se on tarkoitettu pienten vammojen ja ihohaavojen puhdistukseen, mutta kokeilin sitä myös tuohon lukupään silmään. Kokeilin uudelleen konsolin toimintaa, mutta ei lue levyjä. Rasvasin sitä kullanväristä tankoa, jossa liikkuu valkoinen läpyskä, lukkoaineella. Otin sen valkoisen läpyskän irti ja laitoin sitten takaisin paikoilleen. Löysensin ruuvia ja kokeilin toimintaa, niin konsoli rätisee enemmän, kuin aiemmin. Tämä johtuu siitä, että valkoisen läpyskän ruuvi on löysemmällä. Ajattelin, että aiemmin lukupää ei liikkunut kunnolla ja löysensin ruuvia. Tämä ei kuitenkaan auttanut, eikä konsoli lue levyjä.

  Mistä ihmeestä löydän alemman lukupään silmän, josta monet netissä puhuvat. Kukaan ei ole osannut selittää kunnolla, mistä se löytyy ja kuinka siihen pääsee käsiksi. Voisiko joku ystävällisesti kertoa sanatarkasti, mistä löytyy alempi lukupään silmä ja kuinka sen puhdistan. Siinä kun voi olla vika, ettei konsoli lue levyjä.

  Kannattaako minun ostaa jotain isopropaani alkoholia, josta kaikki puhuvat? Saanko sillä sitten varmasti lukupään lukemaan levyjä?

  Mitä minun pitäisi vielä tehdä, jotta konsolini lukee jälleen levyjä? Yritän vielä kerran ohjeidenne avulla saada konsolin toimimaan. Jos ei auta, niin pakko vaihtaa konsoli uuteen ja se maksaa n. 80e.

  Kertokaa mahdollisimman selvästi järjestyksessä, mitä teen.

  Kiitos.

  EDIT: Ja pitäisikö ostaa pullotettua, oikeaa paineilmaa?
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 24.09.2010
 2.  
 3. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,507
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  68
  Jos lukupää rupeaa tulee likaiseksi niin levyjen luku ei yleensä lakkaa samantien vaan levyjen luku heikkenee ensin. Aikoinaan oli foorumeilla paljonkin aiheita siitä että samantyyppisiä ongelmia oli tullut kun pelikkari oli kolahtanut johonkin tai tippunut lattialle.

  Suoraan sanottuna en osaa sanoa tarkkaan tuolle mitä tekisi, mutta sen voin sanoa että puhdistus ei todennäköisesti tuohon auta. Tosin jos kerta pleikkarin on auki niin tarkista kaikki johtojen liitoksen että mikään kaapeleista ei ole irronnut tätähdyksestä. Kokeile myös että lukeeko konsolii CD-levyjä.
   
 4. Juho92

  Juho92 Guest

  Kiitos paljon. Kokeilen vielä tätä.
   
 5. Juho92

  Juho92 Guest

  Mikään kaapeli ei ollut irronnut. Yksi kaapeli tosin oli hieman taipunut, mutta en usko sen vaikuttavan tuohon ongelmaan. Konsoli ei lukenut CD-levyjäkään. En taida saada puhdistuksella konsolia kuntoon, joten taidanpa vaihtaa sen uuteen.
   
 6. Roperi

  Roperi Member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itellä on sama ongelma pleikkarissa. Saan ainakin 5-10 kertaa käynnistää uudelleen, että lukee levyn. Mutta, enpä ala sen kanssa mitään tekemään koska olen hankkimassa PS3.
   
 7. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,370
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  68
  haiskahtaa että se vika on siinä valkoisessa "läpyskässä", jonka pitäisi ottaa siihen matoruuviin kiinni. Itse korjasin jonkun netistä löytämäni ohjeen mukaan näin:

  Irrotin sen "läpyskän", laitoin kiehuvaan veteen 5 minuutiksi, ja sen jälkeen väänsin läpyskää, jotta se ottaa "tiukemmin" kiinni matoruuviin. Tämän jälkeen kaikki pelaskin hienosti.

  Mutta älä perkele mene pesemään mitään komponentteja vedellä!
   

Jaa tämä sivu