1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pioneer 5.1 viritinvahvistin VSX-421-K säädöt apuja

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Tertsa84 28.01.2012.

 1. Tertsa84

  Tertsa84 Guest

  Nonni tuli ostettuu tollane laitos ja nyt onki sormi suus ku tuntuu olevan liikaa tötteröitä.

  Eli saako tohon tallennettuu, kun vaihtaa äänilähdettä, omat asetukset kullekkin?

  Jotenki tuntuu että ku vaihtaa tvstä vaikka blueray soittimeen tai pchen, niin joutuu 5min roveltaa vahvarin asetuksia että äänet kuuluu hyvin, mm. elokuvissa puhe kuuluu toisella laitteella huutamalla ja toises taas ei ollenkaa..

  Ja nuo äänen prosessointi valinnat on kans omanlainen shownsa.
  Muija ku kattoo jotain elokuvaa eikä jaksa ymmärtää tosta vahvistimesta tuon taivaallista, ni onhan siinä hienot ominaisuudet, joo mut se lentää kohta ikkunasta pihalle. :)

  Mut kiittäsin jos joku on keksiny ratkasun noihin..
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,329
  Kiitokset:
  198
  Pisteet:
  93
  Enste, kys. vaffia mitenkään tuntematta, onko siinä mittamikrofonin avulla tehtävää automaattisäätöjutskaa?
  Jos on, niin onko tehty?
  Tärkein kysymys:
  Onko käyttöohjetta luettu ja edes yritetty ymmärtää?

  T: Vesku
   
 4. Tertsa84

  Tertsa84 Guest

  Desibeli mittarista puhuttii, mut ei tosta automaattitouhusta.. Pitää viä tarkistaa..
  Ja kaikki säädöt tehty korvatuntumalla, mut tosiaa ku vaihtaa laitteesta toisee ni säätöjä joutuu rukkaa ees taas.. Mut en tosta opuksesta löytäny sitä et sais laitekohtaset asetukset.
   
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,329
  Kiitokset:
  198
  Pisteet:
  93
  No, latasin tuon käyttöohjeet, eikä vehkeestä tunnu löytyvän mikrofonilla tehtävää automaattisäätöä edes perustason sellaista, joka asettaisi kanavien viiveet ja vaiheet oikein...

  No, perusperiaate tuossakin lienee, että perussäädöt (viiveet, etäisyydet, koot ja vaiheet) tehdään vain kerran ja sen jälkeen ne pysyy muistissa. Sitten on säätöjä, jotka tehdään per tulo ja niidenkin luulisi pysyvän muistissa niikauan kun niitä ei muuteta....

  T: Vesku
   
 6. Tertsa84

  Tertsa84 Guest

  No joo oon nuo säädöt tehny, mut kuitenki isoin häiritsevä tekijä on, ku kattoo tvllä, pcllä tai soittimella leffoja, ni on uskomaton työ saada esim puhe kuulumaan paremmin tai sitte puhe kuuluu liian lujalla. mut kerpules.
   
 7. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Tulostin laitteesi takapaneelikuvan Pioneerin sivuilta. Sinulla ovat tietenkin ämyreitten piuhat oikein, mutta entäs liitettävät laitteet: Ainakin DVD:n saat liitettyä HDMI:llä ja äänen myös kompostilla (valkoinen ja punainen)ja kuvan myös komponentti-piuhoilla (vihreä-sininen-punainen). CD-soittimen äänen niinikään kompostilla tai myös digitaalisella COAXIAL-kaapelilla. Optisella piuhalla saat näköjään tuotuu digiboxin tai satelliittiboxin äänet. PC-liitännöistä en osaa oikein sanoa mitään.
  Etupaneelista löytyvät muut säädöt ja todennäköisesti myös kapulasta.
  Yst.terveisin OlliJulle
   
 8. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Unohda heti kaikki komposti kytkennät. Ainoa oikea tapa liittää laitteita vahvariin on HDMI. Mikäli sitä ei ole niin sitten optisella. RCA-piuhoilla kytkeminen on ihan se viimeinen vaihtoehto. Muista kytkentöjä tehdessäsi, että vahvari on se kotiteatterin "sydän" mihin kaikki kytketään, TV on vain pelkkä näyttölaite.
   
 9. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Sorry nyt vaan ISOimage (Member), jos apua tarvitsevalla on tuhottomasti kytkettäviä vempeleitä, niin toki komposti-liitännätkin toimivat, vaikka eivät siirräkään digitaalista ääntä. Itselläni on Yamaha, ja oli pakko kytkeä muuan laite analogisiin äänikytkentöihin, mutta se ei aiheuttanut kysyjän kertomia äänen voimakkuustason kiusoja.
  Yst.terveisin OlliJulle
   
 10. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt kyllä täytyy ihmetellä minkä ihme laitteen kytkemiseen olet tarvinnut komposti liitäntää? Analogiset (eli ne puna/valkoiset) ovat ihan eri asia kuin ne komposti liitännät.

  Maalasin tuossa aikaisemmassa vastauksessasi yhden lauseen punaisella. Neuvot siinä liittämään DVD:n vahvariin kolmella eri liitännällä, vaikka yksikin kyllä riittäisi.

  Pikkuisen tarkkuutta niihin neuvoihin, koska muuten ne jotka apua tarvitsevat putoavat kärryiltä ihan totaalisesti.
   
 11. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Samaa mieltä kanssasi, paitsi että paljon enemmän tarkkuutta neuvoihin. Jossain vastaavanlaisessa ketjussa kävin samanlaisen neuvonpidon vps358:n kanssa, kun Hänkin väitti antamansa lempinimen "komposti" tarkoittavan komposiitti liitinpäitä. Samoin kuin Sinä, hänkin erehtyi väittämään komposiitti johtojen siirtävän digitaalista ääntä ja kuvaa. Komponentti (englanniksi Coponent) vihreä-sininen-punainen siirtää kuvaa, ja äänen siirtoon tarvitaan silloin joko Coaxiaali (ruskea) tai optinen kaapeli, ja mainitsin nuo vaihtoehdot siksi, että kysyjä voisi käyttää oikeata kaapelia valikoimastaan, josta minulla eikä Sinullakaan ole tietoa. Ilmeisesti hänellä on ainakin HDMI-kaapeli, jolloin äänikin siirtyy vahvarille.
  Itselläni loppuivat digitaaliset vaihtoehdot, kun halusin kytkeä WD TV Live-vempaimen vahvariin, joten liitin sen kompostilla (punainen-valkoinen-keltainen).
  Niin että olepa niin ystävällinen, ja pyydä kysyjältä anteeksi osittain harhaanjohtavaa vastaustasi ja neuvoasi.
  Yst. terveisin OlliJulle
   
 12. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nimenomaan tarkkuutta neuvoihin. En missään vaiheessa ole sanonut, että komposiitti liitäntä siirtää digitaalista ääntä, saatikka kuvaa. Olen maininnut komposiitti kytkennät ainoastaan vihoviimeisenä vaihtoehtona. Neuvoissani olen aina pyrkinyt siihen yksinkertaisimpaan liitäntään, joka tällä hetkellä on viihde-elektroniikan valtavirrassa HDMI. Optinen / Coaxiaal on sitten seuraava ja normi analogiset, (nämä siis ovat ne puna/valkoiset siellä vahvarin takana), liitännät tulevat kolmantena vaihtoehtona.

  Itse olen harrastanut kotiteatteria yli 20 vuoden ajan ja koskaan en ole joutunut yhtäkään laitetta kytkemään komposiitti liitännöillä. Laitteiden kirjo tuona aikana on ollut kyllä mitä moninaisin.

  Kun neuvoja antaa niin ei kannata olettaa mitään sellaista mistä kysyjä ei ole erikseen maininnut. Tässäkin tapauksessa alkuperäinen kysymys koski eri äänilähteiden asetuksia vahvarissa. Tästä näkökulmasta tarkastellen olemme molemmat ihan hakoteillä kun olemme lähteneet neuvomaan mitä erilaisimpia liitäntä vaihtoehtoja. vps358 on jo vastannut topicin alussa mahdollisimman tyhjentävästi ja lainaankin hänen vastauksensa tähän.
  Toivon todella, että alkuperäisen kysymyksen esittäjä ei ole mennyt ihan lukkoon tästä käymästämme keskustelusta ja toivon hänelle mitä nautinnollisimpia hetkiä kotiteatteri harrastuksen parissa.
   
 13. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  "Analogiset (eli ne puna/valkoiset) ovat ihan eri asia kuin ne komposti liitännät."

  Nuinikkaasti! Kirjoitti ISOimage. Reilut käyttövuodet eivät aina riitä, jos jotkin asiat silloin tällöin vähän tuppaavat unohtumaan!
  Toki minäkin ehdotin,taikka tarkemmin sanottuna toivoin, että kytkentämahdollisuuksien luetteleminen saisi kysyjän tarkistamaan laitteidensa kytkennät vahvariin, sillä vahva oletukseni oli, että jokunen piuha -HDMI:tä- lukuunottamatta oli mennyt kenties väärään reikään. Kertomansa ongelmat nimittäin vähän juorusivat siitä.
  Yst.terveisin OlliJulle
   
 14. Tertsa84

  Tertsa84 Guest

  H
  dmillä kulkee kaikki paitsi, tvstä äni kulkee optisella.
   
 15. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Mainitsit viestin alussa, että laitteitasi ovat: TV, Blueray-soitin ja PC. Tutkin jälleen laitteesi takapaneelia, enkä totisesti keksi, mihin liittimeen PC:n voisi liittää. Toivottavasti viisaammat keksivät sen!
  Jos PC:si olisi liitettävissä suoraan TV:hen, niin silleen vissiin pitäis tehhä, koskapa Sinulla TV:n äänet on kytketty optisella vahvariin.
  Onko TV:si varustettu digisovittimella?
  Blueray-soitin pitäis kytkeä siihen BD-in pistukkaan.
  Ongelmasi on totisesti erikoinen, ja alan epäillä jo, että ongelmat johtuvat Pioneerin puutteista!
  Yst.terveisin OlliJulle

  Ps. Sinulla näkyykin olevan sama juttu toisessakin ketjussa. Siinä ketjussa ISOmega:n vastaus Sinun pitää ottaa nyt yhtä tosissaan, kuin minäkin edellä jo ounastelin: vahvarisi oli huolimaton ostos! Sorry nyt vaan!
  Yst.terveisin OlliJulle
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2012

Jaa tämä sivu