1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma pikakuvakkeet

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi wwallu 02.04.2018.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Koneesta kuuluu parin kolmen tunnin välein pimpeli-pompeli, ja pikakuvakkeet leviävät kuin jokisen eväät pitkin näyttöä. Miksi?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,632
    Kiitokset:
    686
    Pisteet:
    173
    En tiedä, mutta olethan tarkistanut, ettei kohdassa "Järjestä kuvakkeet automaattisesti" ole valintamerkkiä?
    (Siis kun klikkaat työpöytää ensin oikealla.)

    Entä oletko päivittänyt näyttisajuria ennen kuin oireet ilmestyivät? Tai muuttanut resoluutiota?

    P.S. Joku joka osaisi paremmin neuvoa, haluaisi varmaan tietää, mikä käyttis on kyseessä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2018
    wwallu kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Eipä ole. Mutta kohdassa "Tasaa kuvakkeet taulukkoon" näkyy olevan. Mitäkähän tuokin meinaa? Satoja kuvakkeita niin ei uskalla testata, sekoavat vaan vielä entistäkin pahemmin.

    Viime aikoina uhd-värien kanssa tapellessa päivittäin, pahimmillaan kolmekin kertaa päivässä kun signaalin katoamisen jälkeen hävisi äänetkin eikä niitä saanut muuten takaisin. Otin sitten uhd-jutun pois (amd:n näyttis olisi kova sana), ja nyt on ollut samat pari päivää. Sama ongelma uusimmilla ja nyt käytössä olevalla vuoden vanhalla virityksellä.

    Eiköhän kaikki tällä palstalla asioista jotenkin perillä olevat tiedä että seiska pro.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Tarkeintä olisi tietysti ensin selvittää tuo "pimpeli-pompeli" äänen aiheuttaja, niin ehkä syy ongelmaan selviäisi. Tuleeko äänen lisäksi jotain muuta merkille pantavaa.
    Onko se esim. jonkun USB laitteen hukkaaminen ja takaisin kytkeminen?

    Tämä tarkoittaa, että näyttö on ikään kuin jaettu ruudukoihin ja käyttäjä voi siirtää kuvakkeen haluamalleen kohdalle ja kuvake jää siihen, eikä järjestä niitä automaattisesti peräkkäin, niin kuin "Järjestä kuvakkeet automaattisesti" valinnalla tehdään.

    Edit: voisi katsoa hälytysäänistä, mikä hälytys tuolla äänellä tulee.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2018
    wwallu kiitti tästä.
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Sehän siinä on kun ei ilmoita mitään. Vain pimpeli-pompeli ja pikakuvakkeet sekoaa, muuten toimii ihan normaalisti.

    Noinhan se pitäisi mennä. Eivät vaan tahdo pysyä aloillaan.

    Mistä tollasia hälytysääniä näkee (tai kuulee)? Kuulostaa samalta kuin näyttisajuria asennettaessa, mutta kuva ei välähdä mustaksi eikä muutakaan.

    Enkä minä tuota näyttistä erityisemmin ole haukkunut vaikka mopohan 1070 kieltämättä on. Amd:n näytönohjaimissa ei muutamiin vuosiin ole juuri kehuttavaa ollutkaan.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Ihan aluksi, kuuntele nuo äänivalikoiman äänet lävitse. Ne löytyy kaiuttimen kuva alapalkissa ja äänet ja katso siitä oletustapahtumat.
    Vie hiiri kyseisen ilmoituksen päälle ja klikkaa testi. Yritä tunnistaa ääni joka tulee, kun kuvakkeet sekoilee.
    Tuolla saattais saada vähän osviittaa, minkälaiseen toimintaan asia liittyy.

    Kaippa nuo johonkin virhelokiin tallentuu, mutta sitä en osaa sanoa, mistä sellainen löytyy.
     
    wwallu kiitti tästä.
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Se on joko laitteen yhdistäminen tai laitteen yhteyden katkaiseminen. Paha mennä varmuudella sanomaan. Ongelma on vaan siinä ettei se mitään yhdistä tai katkaise.

    Enpä ollut tuollaista pimputteluvalikoimaa ennen huomannutkaan.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Muuten, milloin olet uusinut viimeksi näyttiksen ajurin, voisiko tämä kuvakeongelma liittyä mitenkään sen yhteyteen ajallisesti?
    Toinen juttu voisi olla jonkun usb-laitteen pois putoaminen ja uudelleen kytkentä sen aiheuttamaan häiriöön.
    Mitä kaikkia usb-laitteita koneellasi on?
     
    wwallu kiitti tästä.
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,632
    Kiitokset:
    686
    Pisteet:
    173
    Koska tämä näyttää muillakin olevan arvailemista, rohkenen esittää mutu-näkemyksen, että ilmiö jotenkin liittyy resoluutioasetuksiin tai oikeammin resoluutiomuutokseen. Olisiko työpöytä tallennettu rekisteriin resoluution ollessa väärä ja Windows koittaa palauttaa tuon tilanteen. Tai olisiko joku säätö asetettu väärärään tilaan, jolloin tilanne olisi jotenkin epävakaa ja vaihtelisi?

    Kirjoitan siis asiasta, josta en paljoakaan tiedä, mutta resoluution vaihtaminen johtaa yleensä kuvakkeiden paikan muutoksiin, ja sellaista tässä pähkäilen.
     
    wwallu kiitti tästä.
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Pari päivää sitten, mutta ongelma alkoi jo aikaisemmin. Piti jopa tarkistaa että ohjaimen asennusaika on sama kuin milloin sen asensin, mutta näkyy olevan.

    Vain näppis ja hiiri yleensä. Pitääpä testata varavehkeillä eri porteissa.

    Kokeilin todellakin muuttaa näytön taajuuden 59,99 hertsiin viimeisenä epätoivoisena keinona saada uhd-värit pelaamaan. Ei toiminut, ja poistin sen jälkeen ajurit ddu:lla joten ei kai se siitä voi olla kiinni. Tosin ongelma kyllä alkoi suunnilleen tuon seikkailun aikoihin.

    Edit: Ei ollut usbeista kiinni.
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2018
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,632
    Kiitokset:
    686
    Pisteet:
    173
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    Eikös tuo 100% ole oletuksena win seiskassa?
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,482
    Kiitokset:
    3,208
    Pisteet:
    223
    Aika sällejä tuolla foorumilla, 15 tuuman 4k... No, jos tuntuu että on kovastikkin syntiä tehnyt niin pitäähän sitä vähän rankaista itseään.

    Joo, sadan prosentin skaalaus on mulla. 150% olisi hyvä mutta pakottaa pelit ikkunaan ja hiiren kursori katoaa. Ostin eilen 1080ti:n ja elättelen tässä pientä toivoa josko sillä saisi uudet ajurit ja vähän apua tuohonkin sekoiluun.
     
  15. Fredor

    Fredor Member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    18
    Event viewerillakin voisi vilkuilla mitä eventtejä siellä näkyy ongelman aikana.
     
    wwallu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu