1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Piirtämiseen ja pelaamiseen läppäriä

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi etsien 07.09.2017.

 1. etsien

  etsien Newbie

  Liittynyt:
  07.09.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Etsin nuorelle aikuiselle uutta läppäriä hajonneen tilalle, mutta en oikein tiedä millaisen ostaa. Hintaluokka mieluiten alle 700 mutta max 1000. Koneen pitäisi olla kannettava (ei raahattava). Yleisimmät käyttötavat piirtäminen esim. SAI ohjelmalla piirtopöytää käyttäen (se tulee siis voida liittää koneeseen), netin selailu sekä erilaisten nettipelien pelaaminen sekä SIMS pelin pelaaminen. Useimmiten kuuntelee musiikkia piirtäessään.

  Näytön laatu on tärkeä ja nopeaa muistia sekä tallennustilaa pitäisi olla. Koneessa tulisi olla DVD-asema ja useita USB ym liitäntäportteja. Langaton ja langallinen hiiri mahdollisuudet. Ei kovin muovinen ja heppoisan oloinen laite. Erityisesti DVD-aseman tulisi olla tukeva.

  Ei missään tapauksessa Lenovoa. Itselläni on Lenovo ja se on surkea kone, alusta asti oikkuillut ja DVD-asema kelvoton muovihärpäke.

  Kovia vaatimuksia tuohon hintaluokkaan, mutta mitä suosittelisitte?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,504
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Aluksi muutama tarkentava kysymys:
  Sisältääkö pelaaminen vaativampiakin pelejä kuin Sims 4?
  Tarkoittaako "näytön laatu on tärkeä", että vaatimuksena on Full HD ja IPS-paneeli, eli siis korkeampi resoluutio ja parempi tekniikka kuin ns. perusnäytössä eli HD-tason TN-paneelissa?
  Muistia riittänee 8 Gt, mutta kuinka paljon tarvitaan levytilaa? Riittääkö esimerkiksi 256 Gt:n nopea SSD, vai tarvitaanko vielä lisätilaa?
  DVD-asema on nykykannettavissa harvinainen, mutta ulkoinen kannettava DVD-asema ei montaa kymppiä maksa, joten vaatimus sisäisestä DVD:stä voitaneen jättää pois?

  Edellisiin kysymyksiin pitäisi tietää vastaus, ennen kuin kukaan voi mitään suositella. Minä en oikein osaa suositella sittenkään, koska parhaiten tuntemani merkki rajattiin pois. Koitin kuitenkin tutkia, millaisia mahdollisuuksia on, ja näyttää tosiaan, ettei tuolla hinnalla minkäänlaisia, kun vaatimuksena on Sims 4 high-asetuksin FullHD-resoluution IPS-näytöllä. Ainoa löytämäni oli hieman vanhempaa mallia edustava Acer Aspire V 15 Nitro hintaan 759€.
  https://www.proshop.fi/Kannettavat/Acer-Aspire-V-15-Nitro-7-572G-544Y/2577136
   
 4. etsien

  etsien Newbie

  Liittynyt:
  07.09.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vastauksesta.

  En ihan tarkkaan tiedä mitä kaikkea pelaa, mutta ei mitään ihan raskaimpia pelejä. Full HD varmaankin. Tai sitten jos liittäisi ulkoisen paremman näytön? Piirtelee ja pelailee kuitenkin enimmäkseen kotona. Eiköhän tuo 256 Gt riitä. Ulkoinen DVD asema kaiketi kelpaa.

  Hurjalta tuntuu jos ei 700:lla eurolla saa kelvollista konetta.
   
 5. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Ulkoinen asema kannattaa olla USB3 liitännällä. Muuten se on varsin hidas ja on tuskallista asentaa pelejä yms. Itse Lenovo on omassa käytössä ollut laadukas tosin kyseessä on yrityskone eli ei kuluttajamalli.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,504
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Esimerkkinä siitä, mitä 700 eurolla saa, on Powerin tämän viikon viikkotarjouksessa oleva Asus VivoBook R558UR-DM226T: https://www.power.fi/tietotekniikka/kannettavat-tietokoneet/asus-r558ur-dm226t-156/p-429602/
  Siinä on vaatimattomampi TN-tekniikan FullHD-näyttö (ei siis IPS) ja edellistä Aceriakin vaatimattomampi erillinen GTX 930M -näytönohjain, joka jää hieman Sims 4:lle suositellusta tasosta. Sims 4 lienee silti pelattavissa korkein asetuksin. SSD-asema sen sijaan on reilun kokoinen.

  Piirtopöytä ei aseta koneelle erityisiä vaatimuksia, mutta mahtaako näytön laatu riittää kunnianhimoiseen työskentelyyn?
   

Jaa tämä sivu