1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikonetta ostamassa (2K, 144 hz näyttöä ajatellen)

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi PeLako 06.01.2019.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Jos on valmiina jo, niin tietysti sitä voi hyödyntää.
     
  2.  
  3. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Tämä paketti on nyt tilattu! Lisäkysymyksenä kun minulta jäi vanhasta koneesta 4-vuotta vanha Dell U2414H Full HD näyttö joka on täysin virheetön. (ei kuolleita pixseleitä tai kolhuja). Jos myyn tämän mitä hintaa tästä kannattaa pyytää?

    Toinen kysymys onko kellään kokemuksia tästä langattomasta mekaanisesta näppäimistöstä? Pitäisi tuo näppäimistö uusia jossain vaiheessa ja kun olen tottunut langattomuuteen: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...gaton-mekaaninen-pelinappaimisto-tummanharmaa
     
  4. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Onko muuten keskusmuistin nopeudella merkitystä? DDR4 kampoja kun saa yli 3000 MHz? Tuo Corsair on 2666MHz
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Ryzen hyötyy nopeammasta muistista.
     
  6. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Kannattaako siis vaihtaa noi 50 euroa kalliimpiin mutta 3000 tai 3200Mhz muisteihin? Jos kannattaa niin mihin jos katsotaan 32 gb kampoja?
     
  7. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,179
    Kiitokset:
    674
    Pisteet:
    123
    Ei ole järkeä maksaa 50e enempää 2666mhz -> 3000mhz peruskammoista. B-diet maksaakin sitten jo maltaita: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-x-16gb-trident-z-rgb-ddr4-3000mhz-cl14-1_20v

    E: 16 gigan kampojen kellottuvuus on muutenkin huomattavasti enemmän tuurista kiinni kuin 4 tai 8gb palikoilla.
     
  8. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
  9. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Kaikki osat tuli nyt postista. Alan viikonloppuna kokoamaan eli onko siinä mitään huomioitavaa? Entä onko tarvetta muokata biossin asetuksia muutoin kuin kellonaika ja boottijärjestys?
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,334
    Kiitokset:
    3,638
    Pisteet:
    223
    Eipä siinä sen kummempaa. Koputtele aluksi lämpöpatteria ja yritä pärjätä ilman villasukkia. Ja muista emon koroketapit! Biosista xmp päälle, mutta kannattanee pistää vasta windowsin asennuksen jälkeen.
     
  11. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Nyt tuli uusi ongelma. Nimittäin koitin laittaa etupaneelin led merkkivalojen piuhaa emolevyyn mutta emolevyssä ei ole laitettu selkeästi + ja - merkkejä sekä miten päin liitin pitää olla niissä piikeissä. Ohje ei sano mitään.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Onhan emo Asrock X470 master sli?
    Tässä manuaalista sen kytkentä:
    PLED +/- on Power Led
    HLED +/- on HDD/SSD Led
    PWRBTN# + GND Virtakytkin, ei napaisuutta.
    RESET# + GND Reset ei napaisuutta
    Napaisuus merkitty kuvaan.
    Sieppaa.PNG
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2019
  13. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,179
    Kiitokset:
    674
    Pisteet:
    123
    Sieppaa.PNG

    e: olinpas hidas
     
  14. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Juu on tuo Master Sli. Noissa kaikissa piuhoissa ei ole + ja - merkkiä vaan pieni kolmio joka löytyy myös emolta mutta vain piikkirypeltän toisesta päästä ja ainoastaan toiselta puolelta riviä. Merkkaako tämä jompaa kumpaa?

    Edit. Eli tuohon ei napaisuutta kohtaan voi laittaa piuhan kumminpäin tahansa?
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2019
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    PWRBTN# (PowerSW) ja RESET# nappeja ei ole merkitty +/-, koska niillä ei ole polariteettia, toimivat miten päin tahansa, koska ovat pelkkiä kytkimiä.

    Laita kuva niistä jos tällä ei selviä.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Näihin neljään laatikkoon kiinni liittimet:
    Sieppaa.PNG
    Kaikissa koteloissa ei tuota resettiä ole.
     
  17. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Ok pitääpä tarkistaa. Onko muuten väliä kumpaan PCI väylään laittaa näytönohjaimen? Toinen väylä toisi sen aika lähelle cooleria ja toinen kauemmaksi mutta taas osittain kiinni kovalevykelkkaan.

    Corsair32GB (2x16GB) Vengeance LPX Red, DDR4 2666MHz keskusmuistit laitoin ohjeen mukaisiin paikkoihin ( A2, B2, Pinnacle Ridge).
    Coolerin asensin niin että sen "etikettipuoli" on kohti keskusmuisteja ja moottoripuoli kohti koneen takaosaa mistä ilma käsittääkseni poistuu.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Näyttis ylimpään, eli lähinnä prosessoria. Muisti ok.
    Cooleri tulee niin, että tuuletin muistien puolelle, josta puhaltaa siilin läpi kohti takatuuletinta.

    Laita kuvia jos olet jostain epävarma.
     
  19. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Tässäpä kuvia. Näyttis+power vielä puuttuvat niitä en kerennyt tänään asentaa. https://aijaa.com/ZLCVd5
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,351
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Muut näyttäisi olevan oikein, mutta etupaneelin johdot väärin. Katso laittamaani kuvan punaisia laatikoita, ne kuvaa pistokkeita.
     
  21. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Nyt ne on laitettu tuon mukaan. Koitan huomenna lainnaa powerin ja näytönohjaimen. Kysyn tarvittaessa neuvoja niiden piuhojen suhteen.
     

Jaa tämä sivu