1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

P2P käyttäjiä rahastetaan taas

Viestiketju Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista -osiossa. Ketjun avasi n0rthst0rm 11.08.2015.

 1. n0rthst0rm

  n0rthst0rm Newbie

  Liittynyt:
  11.08.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  TiVi uutisoi taas vertaisverkkojen käyttäjiin kohdistetuista toimista. Uutinen ei ole varmaankaan kovin tarkka mutta tekstistä kuultaa läpi tuomioistuinten, lainsäädännön ja poliisin osaamattomuus. Tai se ettei oikeasti ymmärretä digi-ajan teknologiaa ja toimintamalleja. Kyseessä voi olla myös vain pelotekampanja jolla ajetaan ihmiset maksamaan mukisematta. Adultia ja Hedman Partners ovat varmasti huomanneet että tästä maasta saa todella helposti lisää kassavirtaa minimaalisella työmäärällä.

  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/i...-euron-vaade-vertaisverkkolatauksista-3327653
  ”Koneet tutkitaan ja niistä tehdään tekniset selvitykset. Jos niistä löytyy vertaisverkko-ohjelmia tai .torrent-tiedostoja, nämä riittävät monesti tuomion antamiseen”, Hietanen sanoo.

  Miten .torrent tiedosto tai ohjelma voi olla todiste? Kyse voi olla toki asiayhteydestä irroitetusta kommentista mutta.. Kuten tällä Forumilla tiedetään niin Torrent teknologialla jaetaan erityisesti Linux-jakeluita. Ja vaikka mitä muuta softaa laillisesti, ja syystä koska teknologia on hyvä.

  Jos jollain on teoreettinen mahdollisuus ladata herra X koneelta elokuva jonka joko on vaikka 2,5 Gb, liittymästä jonka upstream on 2Mb/s? Se että yksittäinen herra X pitää tiedostoa ns. kaikkien saatavilla ja joku saa 0.01% elokuvasta X:ltä, joutuu maksamaan tuhansia. Tuomistuinten laskukaava rikoshyödystä on aika naurettava. Joku on aikoinaan näyttänyt huimia IP-yhteyksien määriä tuomareilla ja syytäjille ja nämä ovat ällistyneet siitä kuinka yksittäinen käyttäjä voi jakaa koko maailmalle ja tuhansille ihmisille kokonaisen elokuvan! Kuitenkaan ei ole jaettu oikeasti bitin bittiä, tiedosto on ehkä voinut olla saatavilla mutta onko Suomen lain mukaan oikeasti rangaistavaa pitää elokuva "saatavilla".

  Itse vertaisin tilannetta siihen että kultakauppias pitää kelloja mähtävillä ja koska ne on ns. kaikkien varkaiden saatavilla tulee rapsut. Jos vaikka kiinnostunut kokeilee myytäviä tavaroita niin varmaan sormiin tartuu promille kultahippuja :) (vrt. kiinnostunut lataa onnettomalla kuvanlaadulla tehdyn Divx:n 8 kb palasen)

  Jonkun pitäisi riitauttaa tämä ja vaatia operaattoria näyttämään verkon datasta oikeasti liikkuneet paketit. Pelkkä ohjelma ja tiedosto koneella ei voi riittää todisteeksi. Tuoioistuimen pitää pystyä todistamaan että herra X:llä on varastettua tavaraa, ja että sitä on jaettu eteenpäin. IP-spoofing pitää pystyä poissulkemaan, mistä sitä voi tietää vaikka joku onkisi oman IP:n ja tekisi kiusaa. Oikeudessa pitää voida myös näyttää mikä kyseinen tiedosto sillä ajan hetkellä on ollut, useimmitenhan lataus ei ole ollenkaan se miksi se on nimetty. Spiderman 3 Blueray onkin Superman piirretty 1982, kuvanlaatu surkea ja tekstitiedostossa virus.

  Itse en ole vuosiin ladannut mitään Torrenteilla, Amazonista saa nykyään pilkkahinnalla täydet DVD:t bonus ominaisuuksilta, musiikkikaan ei maksa käytännössä mitään. Tässä koko jutussa musiikkiteollisuus ja teosto koittaa kaivaa viimeisetkin saatavilla olevat rahat jostain ja tässä tapauksessa Suomalaisilta perusrehellisiltä teknologiaa huonosti tuntevilta ihmisiltä.
   
 2.  
 3. JTPN

  JTPN Active member

  Liittynyt:
  03.09.2010
  Viestejä:
  1,148
  Kiitokset:
  71
  Pisteet:
  58
  Tulee kieltolaki aika mieleen kun kohta joutuu viemään koneen johonki mettänkeskelle kivenkoloon latailemaan..

  Nooh, mitä kerran poliisit käyny nii niile kelpaa tutkittavaks se mummon 90-luvun pentium2 kone aivan yhtä hyvin mitä se tuliterä gaming rig mitä käyttää.
   
 4. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Parempi tapa olisi käydä erikseen oikeustaistelu kahden siviilihenkilön välillä, ja molemmille puolille kunnolliset asianajajat. Tällöin saisi helposti asetettua ennakkotapauksen siitä, että mitä oikeudelle pitää todistaa kyseisestä toimesta, jotta todetaan syylliseksi. Samalla voisi katsoa millaiset korvaukset tavallinen kansalainen voi saada tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomasta nettilevittämisestä.
   
 5. Mace0838

  Mace0838 Member

  Liittynyt:
  22.03.2016
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Mode edit: sähköpostiosoite ja viesti poistettu.
  Toiseksi, näin vanhat viestiketjut on syytä jättää rauhaan.
  Kutsujen kerjääminen on säännöissä kielletty.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 14.03.2021

Jaa tämä sivu