1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

päätevahvistin ei toimi AV kautta

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Hengaaja 09.02.2014.

 1. Hengaaja

  Hengaaja Member

  Liittynyt:
  10.10.2009
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  hei!

  Ideana olisi vähän boostata etukaiuttimia kotiteatteri sarjasta mutta en saa ääntä pihalle päätevahvistimesta. Kokeilin pre-out liitäntää ja zone2 mutta ääntä ei tule. Signaali menee kuitenki läpi koska häiriö tai virran ääni tulee kaiuttimesta kun volumea laittaa.

  kokeilin piruuttanni pc-kuuleke liitännästä päätevahvistimeen ja hyvin toimi! joten miksi en saa AV-vahvistimen kautta päätevahvistinta toimimaan?

  Elikkä seuraavat osat olisivat kyseessä
  AV-vahvistimena: Onkyo TX-NR809
  päätevahvistin: Behringer A500
  Kaiuttimet: Yamaha NS-777
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Tietääkseni useimmissa AV-Vahvistimissa on sisäänrakennettuna päätevahvistimet kaiutinlähdöille, joten et tavitse päätevahvistinta kaiuttimien ja AV-Vahvistimen väliin ollenkaan. AV-Vahvistin luultavasti yliohjaa päätevahvistinta ja pakottaa sen vetäämään liinat kiinni vaurioiden välttämiseksi.

  Tietokoneen kuulokeliitännästä homma toimi, koska kyseessä on linjatasoinen lähtö, johon tarvitaan väliin vahvistin, että homma toimii kunnolla kaiuttimien kanssa.
   
 4. Hengaaja

  Hengaaja Member

  Liittynyt:
  10.10.2009
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  en tietenkään varmasti sano ja myönnän asiasta on vaikea löytää tietoa mutta en pidä asiaa mahdottomana esimerkiksi http://www.hifihunter.com/articles/improving-stereo-performance-surround-sound-setup-part-2/ esimerkki 2 jossa AV-vahvistimesta lähtee pre-out liitännästä päätevahvistimeen jota itsekkin yritin.

  Myös onkyon ohjekirjassa joka löytyy netistäkin on mainittu seuraavasti: Jos tarvitset enemmän vahvistintehoa, voit kytkeä järjestelmään erillisen päätevahvistimen ja käyttää
  AV-viritinvahvistinta etuvahvistimena (löytyy sivulta 15)
   

Jaa tämä sivu