1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Online co-op rautalangasta vääntäen

Viestiketju PC:n pelit -osiossa. Ketjun avasi spaddu 17.03.2012.

 1. spaddu

  spaddu Member

  Liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Asiani koskee jo otsikossakin mainittua online co-op pelaamista. Ensin alkuun on myönnettävä, etät olen totaalisen ummikko kyseisen asian kanssa, joten haen tältä sivustolta käytännön läheistä asian avaamista ja juurikin vaikka sitten rautalangasta vääntäen.

  Olemme siis kaverini kanssa lähiaikoina kiinnostuneet mahdollisuudesta pelata online co-op pelejä PC:llä. Ongelma on vain siinä, ettei kumpikaan tiedä kuinka homma käytännössä menee. Molemmilla on vain ruusuinen mielikuva kuinka "makeeta ja hienoa se onkaan".

  Kuinka tällainen online co-op pelailu käytännössä tapahtuu. Onko kyseistä pelityyppiä tukevissa peleissä joku multiplayer osia ja siellä online co-op kohta, vai kuinka edes käytännössä saa tuon pelityylin aktivoitua? Entä onko näissä peleissä joku password tyylinen varmistus, eli kuinka ylipäätänsä kaverini löytää juuri tähän kyseiseen peliin minun kanssani, pitäisikö sanoa "huoneeseen"?

  Toinen mieltäni askarruttava kysymys koskee sitä, onko peleissä yleensä mielestänne kuinka hyvin panostettu tähän co-op kokemukseen, pystyykö kaverin kanssa ihan koko pitkää kampanjaa pelailemaan? Ajattelen nyt ennenkaikkea pelejä joissa kaverin kanssa pystyy pelaamaan tietokonetta vastaan, eli samoin kuin yksinpelissäkin.

  Joskus netissä puhutaan myös LAN-pelaamisesta, se käsittääkseni vaataa koneiden olevan fyysisesti toistensa lähellä, kun online co-op mahdollistaa koneiden sijaitsemisen vaikkapa eripuolella maapalloa, olenko tässä asiassa oikeassa?

  Kiteytettynä haen siis käytännön kokemuksia kuinka online co-op pelaaminen tapahtuu? Löysin myös Afterdawnista ja co-optimus sivuilta sivuston, jossa oli hyvin listattu kyseisen kaltaisia pelejä. Resident evil 5 vaikutti tutustumisen arvoiselta. Toki jos jollekulle tulee joku muita ylitse oleva peli mieleen, niin voihan senkin ketjussa ilmoittaa. Ensisijaisesti kuitenkin haen neuvoa kuinka online co-op pelaaminen tapahtuu, kuinka yhteydet saa muodostettua yms...

  Kuten huomaatte, kysymyksissä lähdetään hyvin peruslinjalta. Olen todella kiitollinen mikäli joku ystävällinen sielu vaivautuu avaamaan minulle tämän maailman!

  Edit: Pystyykö muuten online co-op peleissä normaalisti tallentamaan ja jatkamaan seuraavalla kerralla pelaamista?
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2012
 2.  
 3. JP24

  JP24 Regular member

  Liittynyt:
  19.01.2011
  Viestejä:
  649
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Aivan mahtavat co-op pelit:
  Age of empires 2
  Portal 2
  bf3 on co-op
  mw2, black ops, mw3 co-opit
  Minecraft

  Co-oppi toimii yllättävän helposti jos molemmilta löytyy nettiyhteys. Esimerkiksi portal2 voit kutsua kaverin co-op peliin jossa te menette co-op tarinaa läpi ja se tallentuu aina. Codien co-opit ovat myös aika hyviä sillä kutsuminen on helppoa steamin kautta.

  Age of empires 2 pelit ovat yleensä hamachin avulla pelattuja pelejä eli menette samalle puolelle jossa taistelette botteja vastaan.(Strategia)

  Itse kutsuminen toimii helposti steamin kautta tai sitten annat kaverillesi oman IP osoitteen ja kaveri laittaa sen sinne niin hän pääsee peliisi. Riippuu ihan mitä tykkäät pelata, sillä maailma on täynnä co-op pelejä niinkuin Co-Optimuksessa on jo niitä :)

  Edit: Lisään Baldurs GateII suositeltuihin peleihin sillä siinä on kamppania jossa voi pelata kahdestaan.
  Edit2: lisätään vielä Left for dead2 suositeltuihin!'
  Edit3: Rainbow six las vegas2 on aivan mahtava co-op kamppania peli!
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2012
 4. spaddu

  spaddu Member

  Liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitoksia vastauksesta JP! Sekä hyvistä ehdotelmista pelien saralla.

  esille hamachi. Onko kyseinen ohjelma helppo käyttöinen? Entä hamachin kauttako pääsääntöisesti tapahtuu co-op pelaaminen, vai edustaako steamin kautta pelaaminen suurempaa valtavirtaa?

  Edit: Ainakin Afterdawnista näyttää löytyvän tuo hamachi ohjelmisto. Osaisiko joku antaa siihen liittyen jonkin pienen opastuksen, kuinka kaverin koneeseen luodaan yhteys?
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2012
 5. Rikama

  Rikama Regular member

  Liittynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  898
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Luot verkon ja teet salasanan sille. Kaveri pistää omasta clientistä verkon nimen ja salasanan. Yhdistää toivon mukaan = Kaverin nikki näkyy vihreänä pallona.

  Minecraftissa homma toimii niin että kaveri katsoo sinun IP:n tai toisin päin hamahcista ja yhdistää siihen. Muissa peleissä näkyy kai normaalina lähiverkkona. Jos ei niin sitten kokeillaan taas lamatsin iipeetä.
   
 6. spaddu

  spaddu Member

  Liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Asia selvä!

  Kiitoksia vastauksista. Pitänee koittaa tätä pelailumuotoa, kunhan saamme kaverin kanssa pohdittua mihinkä peliin päädymme.
   
 7. muranziel

  muranziel Regular member

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  281
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Magicka. Maksaa steamissa 10€ ja helposti läpipelattavissa kahdestaan. Pääkampanija kestää 5-6 tuntia, minkä lisäksi pelissä on haaste kenttiä ja versus moodi, jossa voi ratkoa nokkimis- tai muun vastaavan, järjestyksen.

  Ostan teille molemmille Vietnam ja The stars are left lisärit mikäli saatte ensimmäisellä yrittämällä steam achievementin Stuff of Legends.
   

Jaa tämä sivu