Joo eli, läppärissäni (Acer aspire makoku) yhdessä 2.0 high-speed usb portissa on sellanen vika, että kun siihen asettaa minkä tahansa usb laitteen, koko koneesta katkeaa virta. Portti on koneen oma. Osaisiko tuolle itte tehdä mitään? Ilmeisesti kone menee siitä jotenkin oikosulkuun. Olisi vaan kätevä saada se toimimaan, koska se on ainut portti vasemmalla sivulla. Kiitos
Muutamassa koneessa tuota ongelmaa nähnyt enkä osaa varmasti sanoa missä vika on. Villi veikkaus on, että sieltä on jokin liitin painunut sen verran syvälle ettei se saa enää kunnolla kontaktia tai jostain syystä +5V ja DATA+, DATA- tai GND ottavat yhteen. Joissain koneissa kone vain sammuu kun USB-porttia käyttää, joissain taas näyttö voi sammua ja toisissa tulee satunnainen BSOD-sanoma ruutuun.
Esimerkkinä oman koneeni kotelossa on valmistusvirhe etupaneelin USB-porteissa. Antec 1200 eli twelve hundred kotelosta kyse. Etupaneelin USB-porttien suojavaippa on kytkettynä suojamaadoitukseen, eli koteloon hyppylangalla ja USB-liittimeen emolevyltä tulevaa GND:tä ei ole kytketty mihinkään (E: tarkemmin tutkittuna oli yhdellä säikeellä kytkettynä shieldiin). Emolevyn puolelta USB-liittimien ylijännitesuojaa ei ole kytketty lainkaan. Tuo kotelo on se ensimmäinen ja viimeinen kerta kun ostan mitään Antecin tuotteita. Halvimmissakin, alle 20e täysin kiinalaisissa koteloissa on sentään tuollaiset perusasiat kunnossa. Hostilla tarkoitetaan emolevyä. Liittimessä Shield ja GND kytkeminen yhteen on sama kuin se olisi kytketty yhteen itse laitteessa. Eli normaalisti pinoutit ovat USB headerille 1 = +5V (1) 2 = +5V (2) 3 = Data- (1) 4 = Data- (2) 5 = Data+ (1) 6 = Data+ (2) 7 = GND (1) 8 = GND (2) 9 = NC 10 = S-GND (Yhteinen) Antecin kipinöitä iskevä versio: 1 = +5V (1) 2 = +5V (2) 3 = Data- (1) 4 = Data- (2) 5 = Data+ (1) 6 = Data+ (2) 7 = S-GND/GND (Yhteinen) 8 = S-GND/GND (Yhteinen) 9 = NC 10 = NC Eli kone pitää todennäköisesti purkaa aika atomeiksi, että pääsee tarkastelemaan miten pahasti USB-porttien kytkentä on mennyt metsään.