Minulla on Asus eee900 miniläppäri ja siinä Linux. Ei lähde postia, vaikka SMPT-palvelimeksi on määritetty posti.saunalhti,fi ?!?!??? Näppäimistökin on sellainen, että saa hakata, ettei jää puuttuvia kirjaimia! Onhan tässä Vistan jälkeen tekemistä ja totuttelemasta... Onko Linixissa Windowsia vastaavaa cmd.exe komentotila toimintaa. Miten asennetaan ohjelmia? Mikä pitää olla tiedoston pääte,niin kuin.exe Windowsissa Auttakaa nyt joku, kiitos! T. PePe
Ehkä kannattaa aluksi lukea Windowssista Linuxiin opas: http://tapsa.terae.net/linux/index.php Muistaakseni tuossa laitteessa Linuxina on muokattu Xandros. Pienellä haulla löytyy tuosta yhdistelmästä yhtä sun toista asiaa.
Ehkä saat jotain apua, kun luet ohjesivuja, jotka on tehty Asus Eee PC 4G:lle. http://www.saunalahti.fi/jaripepe/eee_pc/ Tiivistettyjä ohjeita 900-sarjan malliin löytyy täältä: http://www.saunalahti.fi/jaripepe/eee_pc/eee900.html Lyhyesti sanottuna: ohjelmat asennetaan Linuxissa pääsääntöisesti ns. pakettienhallinnan kautta, ei siten kuin Windowsissa. Keinoja on mm. Synapticin avulla tai sitten komentoriviltä. Molemmat tavat on esitetty ohjesivuillani. Voit myös lähettää sähköpostia, niin yritän neuvoa, amatööri olen kuitenkin, joten mitään takuuta en anna.
Mikä tahansa tiedosto voi olla Linuxissa ajettava, jos sille on annettu suoritusoikeudet ja käyttäjän oikeudet piisaavaat. cmd.exe komentotilaa vastaavia tulkkeja on useita. bash lienee yleisin. samoin terminaaleja tai konsoleita on useita erilaisia jotka toimivat X:n päällä. Tai hyppää merkkitilaan Ctrl-Alt-F1. xterm lienee joka jakelussa. Muita ovat esim screen, eterm, konsole.... su - antaa rootin oikeudet konsolissa, jolloin ohjelmien asennus tai muut korkeampia oikeuksia vaativien softien suoritus onnistuu. Vaihtoehtojen suuri määrä varmaan hämäännyttää aloittelijaa samoin kuin uudet termit. Kyllä sähköpostin pitäisi toimia, jos asetukset ovat oikein. Lue ohje saunalahden sivulta.
DingoPlus is a straight-forward remaster of Dingo customised for the Asus Eeepc! http://www.puppylinux.org/downloads/puplets/dingoplus Ja tääkin on kait eeepc:lle suunnattu http://www.puppylinux.org/downloads/puplets/eeetiger Puppy Linuxissa ohjelmat asentuu helposti dotpet tai dotpup paketeista. Connect kautta joutuu ensin verkon luomaan (ei tarvi mitään tietoja syötellä, pari painiketta vaan) että selain maailmalle menee.
Moi taas En minä halua tähän Asus eee900 asentaa mitään muuta Linuxia! Ei tämä Linuxen käyttö nyt niin vaikeaa voi olla ettei 37 vuoden IT kokemuksella pysty asentamaan yhtä kalenteri ohjelmaa!!!!! Varmastikin olette viisaasti omasta mielestänne vastanneet, mutta MINÄ HALUAN ASENTAA Rainlander ohjelman tähän miniin. Synaptic ohjeita on tullut, mutta en OSAA! Miten olisi rautalangasta väännettynä IT-konsultille ohjeet tähän tapaan. 1. käynnistä synaptic 2. jollei sulla ole oikeuksia, niin .... 3. hae paketti antamalla/näppäilemällä..... ... ... 101. nyt olet asetanut ensimmäistä kertaa linux pohjaisen sovelluksen, onnittelut Kohta tässä vaihtuu käyttis Windowsiin, ellei toi Linux avaudu minulle! t. PePe
http://thelinuxmovement.blogspot.com/2007/08/installing-rainlendar.html Ja sitten itselläni ei todellakaan ole mitään kokemuksia Linuxista.... Edit: Huoh... Saataa olla ohje päin helkkaria, jos itse en saa edes Afterdawnin linkitystä toimimaan
Eikös tuolla ohjelman kotisivuilla ole ihan selkeät ohjeet? Linux (Ubuntu): - Download the DEB version of Rainlendar2 - Double click on the package - Click "Install package" You can start Rainlendar from the Applications->Office menu. Ilmeisesti lupaavat tukea lähinnä Ubuntulle, mutta ei kai sen perjaatteessa sen vaikeampaa pitäisi olla Xandrosissakaan...
Mitä hieman asiaa kahlasin, Rainlendar näyttäisi vaativan paketin glibc2.4, eeepc:n xandrosissa versio on astetta vanhempi ja uudempi versio ei asennu ainakaan suoraan. Rainlendar siis vaatii tuoreemman linux-jakelun . Linux perustuu siihen että ohjelmat käyttävät hyvin paljon yhteisiä paketteja ja siksi on suotavaa että ohjelmat asennetaan suoraan repoista. Lueskele noita eeepc:n foorumeita ja kysele mitä muita kalenterisoftia ihmiset käyttävät.
glibc2.4 on aikas oleellinen kirjasto. Näin vihjeeksi, että joskus voi selvitä "väärälläkin" versiolla kun tekee symbolisen linkin. Helpoimmalla pääsee jos käyttää vaikka googlen kalenteria.