Miksi ihmeessä softien pitäisi olla ilmaisia??? Eihän siinä ole järjen häivää. Oppilaitokset, kunnat ym. pyrkivät näillä Linux hömpötyksillään siihen, ettei turhia kuluja aiheutuisi!! Järjetön ajatus että softan(=tuote) pitäisi olla ilmaista..joku nörtti käyttää tuhansia ja taas tuhansia tunteja aikaansa kehittämiseen ja pelkästään tekemisen ilosta..eipä tämä märkäkorva paljon perhettään elätä tällä harrastuksella, jota työnäänkin jotkut ihmiset tekevät(ainakin toistaiseksi). niin rahat haetaan sitten muuta kautta..palveluina ym. mutta epäilen että itse softien kehitykseen panostetaan sen jälkeen vähemmän..tai no niin kauan kuin näitä palkatta työskenteleviä nuoria tulee kouluista, jotka alistuvat palkatta harjoittelemaan, niin käytetään niitä hyväksi sitten.. Miksei sitten aleta jakamaan yhtälailla rautapuolta, mitäpä siitäkään maksamaan..huomattavasti vähemmällä vaivalla sitä rautaa rakennetaan, robotithan niitä tekee.. Yritykset konsolidoivat palvelimia säästö mielessä, käyttäisivät aikaansa ennemmin softapuolen mietintään ensin ja järkeistäisivät sitä puolta..on muuten aika hankala mitään konsolitoida, jos joka softa on rakennettu eri alustoille..
Uskomatonta! Siis että joku viittii marista jos jotain saa ilmaseks.. Jos sua niin paljon tuo asia vaivaa ni voithan sä siitä softasta maksaa vaikka se ilmanen oliski. Tee vaikka lahjoitus ks. firmalle.. Ja eihän sun pakko niitä ilmasia softia oo käyttää. Mä en ainakaan viitti tuollasesta edes puhua ku suuret ohjelmisto jätit kiskovat softista niin paljon rahaa ku sielu sietää vaikka kustannukset olisivat kuinka pienet!!
onkos sulla hajuakaan aiheutuvista kustannuksista..veikkaan että nuo suuret jätit eivät käytä vasta koulusta valmistuneita koodareita, vaan kokeneita ammattilaisia, jotka tekevät työkseen tätä aliarvostettua ohjelmointia. Huolestuttavaa on huomata kuinka softien taso laskee, kun suuret ohjelmisto yritykset keskittyvät enemmän palveluiden ja yritysten prosessien kehittämiseen ja varsinainen tekninen ydinosaaminen ohjelmistopuolella vähenee.
No ei ole mitään konkreettista tietoa, mutta ei lienee sullakaan koska veikkailet vain asiasta.. Ja mitä tuohon ammattilaisten käyttämiseen tulee ni oot oikeessa varmasti mutta kyllä niistä kustannuksista varmasti jää nii paljo katetta vielä että olisi varaa laskea softien hintoja. Esim. Tuotteiden päivitys saattaa maksaa tietyillä ohjelmilla yhtä paljon tai jopa enemmän kuin itse alkuperäinen ohjelma. Ja tämän päivityksen kehittämiseen ei varmasti ole tarvittu niin paljoa työtä kuin alussa sen koko ohjelman kehittämiseen ja tekemiseen. Ja jos joku näitä ohjelmia haluaa ilmaiseksi tehä ja jakaa ni kyllä nämä asiat ovat varmasti tekijän tiedossa että rahaa siitä ei tule. Eli kyllä niillä varmasti järkeä on lopettaa ilmasten softien jakelu jos siltä tuntuu....
Taitaa olla Mikkisoftan leivissä oleva katkeroitunu koodari. Raudan ja softan ero on se, että softa ei oo konkreettista. Raudassa tarvitaa malmia yms. joka maksaa. Tarvittas tyyppi, joka lahjottaa ilmaseks rautamalmia ja firma joka tekee siitä rautaa ja toinen firma joka tekee siitä tietokoneen kotelon. Softaa sä voit tehä niin, että ostat koneen, ja alat kirjottaa, tallennat ja laitat jakoo. Mun mielestä muuten valtion pitäis maksaa 100% hyväntekeväisyyskorvaus ihmisille, jotka harrastaa hyväntekeväisyyttä...
On tainnut ketjun aloittaja MoyTom kouluttaa itsensä työttömäksi koodariksi, kun noin avautuu. Ehkä olisi ollut syytä lukea myös joitain kaupallisia aineita, jotta olisi tuo markkinatalouden kuvio tuttu. Vai kuvitteletko kenties, että Linus Torvalds tehtyään linuxin kernelin sai lahjoituksena järkyttävän ison talon ja uuden bemarin? Millä tavalla mielestäsi näkyy, että maksullisien ohjelmistojen kehitykseen panostettaisiin enemmän? Laadukkaampina ohjelmistoina? Suurempina ohjelmistoina? Arvatenkin viittaat tässä Linux vs. Windows kilpailuun. Windows on järkyttävä paketti, jossa on paljon turhaa, eikä yhtään valinnan varaa. Windows on epävakaa, sille on runsaasti viruksia ja spywareja, laitevaatimukset ovat hirveät ja tuote on maksullinen. Ja kuten joulukuussa saimme lehdistä lukea, ei windows ole edes kovin helppokäyttöinen. Ennakkojuttuja Longhornista kun lukee, ymmärtää, ettei ainakaan parempaan olla menossa ja sellaisesta sonnasta vielä kehdataan pyytää rahaa. Oppilaitokset, kunnat ym haluavat tietojärjestelmän, jonka oleellisia vaatimuksia ovat luotettavuus, turvallisuus ja nopeus. On idioottimainen oletus, että yhtiön/järjestön tulisi hankkia uusi lisenssi vuosittain järjestelmään, jota paremman saisi pienemmällä rahalla. Lisänä on vielä jatkuvasti kasvavat laitevaatimukset. Ei suomalaisilla oppilaitoksilla (pois lukien pääkaupunkiseudun valtionrahalla toimivat koulut) ole varaa hankkia uusia megapalvelimia muutaman vuoden välein kun uusi, entistä epävakaampi järjestelmä julkaistaan. On täysin ymmärrettävää, että esim. oppilaitokset kiinnostuvat Linuxista. Eikä Linux sitäpaitsi ole ilmainen kun teknisestä tuesta maksetaan. Tämäkin on syytä muistaa. Linuxin ja Unixin ero eräällä suomalaisella toimittajalla on 400 € vuodessa linuxin eduksi, joten ei se aivan ilmaista lystiä ole sekään. Mitä käytännössä tällä tarkoitat? Voisitko antaa esimerkkiä?
@MoyTom Ajat muuttuu...on monen muunkin alan "huippu osaajat" jäänyt työttömäksi aivan tarpeettomina...eli se on voi voi...
Työtön koodari = huono koodari Älkää vetäkö hernettä nenään, mutta jos on huippukoodari pystyy tekekemään/kehittämään ohjelman mikä kiinnostaa ihmisiä niin paljon että maksavat siitä.
Ei toimi tuo tupakkiohjelmasi. Onko sinulla? Miksi ei, jos ilmaiseksi saa yhtä hyvän tuotteen. Milläs hömpötyksillä sinä pyrit ja mihin? Ei kai vaan Windows-hömpötyksillä? Koodaaminen on kivaa. Et ole ikinä tainnut koodata? Mene muualle solvaamaan ihmisiä! Miksi harrastuksella pitäisi elättää perhe? Jotkut purjehtivat työkseen, jotkut harrastuksen vuoksi... Tiedätkös edes mitä konsolidoiminen on? Mikäs softa nyt on rakennettu eri alustalle?
No ei se nyt aivan noin ole (ei - en ole työtön). Jos ostat suomessa pro-tason koodarilta tunnin työn, se maksaa firmasta riippuen sadan euron molemmin puolin. Saman tasoisen koodarin saa tsekeistä 17 eurolla tunti. Esim. Intiassa on vieläkin halvempaa toi peruskoodaaminen.