Eli hommasin 120Gb SSD-kovalevyn, ja läppäriä ei ole vielä edes avattu. Läppärissä on esiasennettu windows 7. Pitääkö windows asentaa joka tapauksessa ensimmäiseksi tuolle tavalliselle kovalevylle ja sen jälkeen polttaa recovery-levyt? Tämän jälkeen vaihtaa kovalevyä SSD:n ja lykätä dvd-asemaan recovery-levy sisään? Ja sitten asentaa windows normaalisti, ja sen pitäisi toimia? Vai löytyykö sellainen keino, ettei tarvitsisi asentaa lainkaan windowsta tavalliselle kovalevylle, vaan saada kyseinen windows SSD-kovalevylle ja siihen asentaa se sitten? Ja muistin lisääminen vissin onnistuu ihan "ruuvit auki muisti paikalle" -taktiikalla vai onko siinä hyvä tietää jotain tarkemmin? Ja mite muuten, meneekö valmistajan takuu, jos itse vaihtaa kovalevyn ja lisää muistia? Acerin kone kun kyseessä, niin siellä sisäpuolella taitaa olla sinetit, ja jos ne on rikki niin takuuko loppuu?
Windowsin asennuslevy pitää olla jos aikoo saada käyttiksen asennettua. Senhän voi rakentaa useammallakin tavalla, esim polttamalla palautuslevyt koneen ohjelmalla. Parempi olis ladata puhdas Windows tiedosto ja polttaa siitä asennuslevy ja aktivoida koneen omalla avaimella.
Kyllä palautuslevyt yleensä riittävät Windowsin uudelleen asentamiseen uudellekin kovalevylle. Tarkoitan siis sellaista tilannetta, jossa luodaan täysi palautuslevysarja, koneesta riippuen noin 4 kpl DVD-levyjä. Jos pakettikone tekee vain yhden "palautuslevyn", se ilmeisesti tarkoittaa boottaavaa levyä, jolla voi vain käynnistää kovalevylla omassa osiossaan olevan palautustoiminnon, jos Windows ei toimi. Itselläni on kokemuksia vain ThinkPad-tietokoneista. Niistä tulee 4-5 palautuslevyä, joilta voi asentaa Windowsin uudellekin kovalevylle. Uskoisin, että näin toimivat muutkin merkit, jotka tekevät tuollaisem sarjan palautuslevyjä.
Palautuslevyillä voi tosiaan asentaa Windowsin uusiksi vaikka koneeseen olisi ostettu uusi kovalevy tai SSD levy. Itse jouduin uusimaan HP koneestani rikki menneen levyn ja Windows asentui ja aktivoitui siihen hyvin palautuslevyjen kautta.