1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netti-imurointi muuttuu lainvastaiseksi Suomessa

Viestiketju Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista -osiossa. Ketjun avasi vaaris 08.10.2004.

 1. vaaris

  vaaris Guest

  Tämä on suora lainaus tämän päivän Iltalehdestä.

   
 2.  
 3. atoapina

  atoapina Member

  Liittynyt:
  09.10.2004
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mitä sitten?
   
 4. [OP]Hawk

  [OP]Hawk Member

  Liittynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Aivan yksi lysti, melkein jokainen kunnon p2p ohjelmia käyttänyt on myös jakanut joskus jotain tekijänoikeus lakien alaista ja samalla rikkonut lakia, joten eipä tuo paljoa hetkauta. Ja suomen viranomaisilla & poliisilla paljon parempaakin tekemistä on oikeiden rikosten selvittelyssä mihin p2p jakamista ei voi verrata ja resurssit poliisilla esim. ei nyt edes riitä kunnolla lain valvontaan & ylläpitoon ja palkat huonoja ja kotona waretaan usein itsekin(tunnen 2 poliisia ja molemmat käyttää p2p ohjelmia ja myös jakaa esim. musiikkia eikä näe siinä mitään ongelmaa)....
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2004
 5. forsbe

  forsbe Member

  Liittynyt:
  09.10.2004
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onhan tuo kyllä aika epävarmaa jäädä kiinni tuosta imuttamisesta, kun liikenteen määrä taitaa olla niitä ainoita asioita joita yhteydentarjoaja saa seurata suomessa. Voivathan operaattorit tietysti seurata mitä ohjelmia netissä, mutta eivät voi siitä ilmoittaa oikein eteenpäin, kun rikkovat yksityisyyden suojaa ja se on rangaistava teko. Muistammehan Soneran =)
  Pelkään pahoin, kun laki astuu voimaan, niin
  siirtomääriä seuraamalla voidaan käräytellä poliisille, että tässä IPssä nähtävästi on väärää toimintaa. Motivaatiokin on varmasti selvää! Operaattorit maksavat jokaisesta siirretysta tavusta selvää rahaa ja mielellään säästäisivät piratismista koituvat teratavut muiden maksettavaksi. Kyllä minäkin ennemmin myisin tavaraa tai palvelua joka ei kustantaisi itselleen mitään tai mahdollisimman vähän. Jos nyt kaikessa tyhmyydessäni olen väärässä jossain asiassa niin eikun lisää tekstiä tuohon alapuolelle ja korjatkaa mielipidettäni.

  laskelma ihan muuten vain:
  jos suomessa kopioidaan 1000 elokuvaa päivässä joiden koko on keskimäärin 700Mt, on se jo päivässä 700Gt. Vuodessa se on sopivat 255,5Tt
  olettaisin vain että 1000 leffaimurointia ei riitä suomalaisille päivään. ja muistetaan myös pelit ja musiikki tähän päälle niin pääsemme nopeasta vuodessa satoihin petatavuihin! tylsäää tekstiä vai mitä =(
  _X_X_X_X_X_[small]Paljon olisi vastauksia mutta ne eivät vain sovi kysymykseen[/small]
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2004
 6. edge

  edge Regular member

  Liittynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  450
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ainoo vaan että siinä vaiheessa kun operaattorit alkavat käräyttelemään poliisille, niin samalla katoavat kiskurihintaa maksavat asiakkaat, tai ainakin vaihtavat hitaampiin yhteyksiin... omaa nilkaansa siinä vaan purevat
   
 7. vaaris

  vaaris Guest

  Olen mietiskelly, että mikä on tämä kaava jolla p2p-käyttäjä pistetään rautoihin... Operaattorilta poliisi saa pyytämänsä käyttäjän ip:n, vai miten se nyt meni? Tämähän ei kuitenkaan ymmärtääkseni riitä, vaan tarvitaan todistusaineistoa joka on pätevää käräjillä. Mitä tämä todistusaineisto on? Esim. DCssä: riittääkö käyttäjältä saatu jako-lista? Pitääkö jokaisen tiedoston oikea olemassaolo varmistaa jotenkin? Esim. koneen takavarikointi.

  Siis miten tää homma toimii/ei toimi. Valaiskaa mua! :)
   
 8. Zer087

  Zer087 Member

  Liittynyt:
  27.06.2004
  Viestejä:
  98
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuski tolla tulee olemaan mitään vaikutusta mihinkään... Ei ne pysty mitenkään kontroilloimaan/ valvomaan ketkä imuttaa ja mitä imuttaa. Jos jostakin jääpi kiinni ni on tosta jakamisesta eikä siitäkään mitään muuta tule kun kirje kotia jossa kehotetaan lopettamaan imuttaminen jos ees sitäkään. :)Viranomaisillahan pitää olla aika vankat perusteet että saa operaattorilta tietoon kuka on jonkun ip:n takana...
   
 9. jeppe

  jeppe Guest

  Mä olen ainakin ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin. Siirsin kaiken materiaalin yhdelle erilliselle limpulle, jonka tarvittaessa(poliisit ovella)lyön kirveellä halki :)
   
 10. vaaris

  vaaris Guest

  Niimpä niin... Tietääkö kukaan miten tämä p2p-käyttäjän haastaminen oikeuteen / korvausvaatimukset oikeasti menee? Mitä todisteita viranomaiset tarvitsevat? Jos ei oo tietoa suomalaisesta käytännöstä niin paremman puutteessa -> miten prosessi etenee USAssa? Siellähän jengit on joutuneet oikeuteen asti, eiks jee?
   
 11. atoapina

  atoapina Member

  Liittynyt:
  09.10.2004
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Poliisi ei todellakaan tule ratsaamaan kenenkään Tero Tavallisen asuntoa, jonkun muutaman netistä ladatun elokuvan takia. Kyllä toiminnan täytyy olla todella laajamittaista ennen kuin kukaan tulee oville koputtelemaan.
   
 12. paxah

  paxah Member

  Liittynyt:
  12.07.2004
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ja siis ratsioissa puhuttaaisiin Terabiteistä...
   
 13. paxah

  paxah Member

  Liittynyt:
  12.07.2004
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ja siis ratsioissa puhuttaaisiin Terabiteistä...
   
 14. edge

  edge Regular member

  Liittynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  450
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  toisaalta jos ajattelee asiaa toisin päin... eihän tätä hommaa vastaan oikein muita keinoja ole kuin pelottelu, ja tämän takia todennäköisesti suomessakin tullaan joskus joitain ratsioita suorittamaan... mutta onko se pelottelu silloin tehokkainta jos ratsataan joitain teran jakajia? ei.
  jos ratsataan vaan noita "jättijakajia" niin luodaan kuva että iskut kohdistuu vain isoihin ja pahoihin, mutta matti ja maija meikäläiset on turvassa... huomattavasti tehokkaampaa se on kun iskut suunnataan ihan tavallisia peruskäyttäjiä kohtaan, ja täten luodaan kuva ettei kukaan ole turvassa... itse en ainakaan yhtään ihmettelisi jos näin tulisi tapahtumaan, ja näin itse tekisin jos olisin asiasta päättämässä
   
 15. vaaris

  vaaris Guest

  edge: olipas todella laadukas analyysi sinulta! Pisti ajattelemaan... todellakin juuri näinhän ne tulevat toimimaan - se on varma! Muistan lukeneeni täältä AD:n uutisista kuinka USAssa oli haastettu oikeuteen mummoja ja pikku-poikia. Sehän herätti warettajissa suoranaista kauhua, että kukaan ei ole turvassa!

  Edelleenkin minua mietityttää, että millä [bold]todisteilla[/bold] p2p-warettaja voidaan haastaa käräjille!? En usko, että pelkkä DC:n jakolista riittää, vai riittääkö? Ymmärtääkseni tarvitaan jotain kovia todisteita. Käräjillä tarvitaan todisteita jotta voidaan tuomita! Mitä nämä todisteet ovat p2p-maailmassa?
   
 16. Mynthon

  Mynthon Regular member

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  121
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Höpö hommaa...

  Meikä ainakin jakaa ja imuttaa tekijänoikeudesta *köh*vapaata*köh* kamaa maailman tappiin asti.

  Mua ei hengissä kiinni oteta!!! \o/
   
 17. Piuha

  Piuha Member

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jenkkilässä RIAA keissit meni mun käsittääkseni tällasen kaavan mukaan: RIAA kaivoi esim. Kazaasta esiin käyttäjiä joilla oli "laitonta" warea koneella (etsittiin esim. josko käyttäjillä on koneella Bobby McFerrin "Don't worry be happy, älkää kysykö...), kun tärppäs operaattorit laitettiin vasikoimaan kuka on ko. nickin takana kait IP:hen perustuen. Korjatkaa jos oon väärässä. Sitten 13 v. kakaroille toimitettiin himaan ukaasi tuhansien Taalojen vahingonkorvauksista. Myöhemmin se muutettiin varoitukseksi, jos lupasi lopettaa p2p-touhut. Raastuvassa väännetään kait vieläkin tomiko RIAA lakien puitteissa. Mutta onhan se pakko myöntää, että p2p on ollut Napsterista alkaen maailmanlopun keksintö. Ei tää touhu tuu jatkumaan ikuisesti, että netistä saa käytännössä ilmaseks mitä tahansa koska tahansa ja vielä naurettavan helposti. p2p:ssä puhutaan jo niin suurista summista, että se tullaan lopettamaan tavalla tai toisella (lue ankaralla lainsäädännöllä muutaman vuoden sisällä). Ei ole mahdotonta, onhan kuussakin käyty :) Mitä tapahtuisi, jos esim. HTV, Sonera, Elisa ja Saunalahti pakotetaan (samalla tavalla kuin esim. Yliopistot tekevät) blokkaamaan kiinni portit, joita yleisimmät p2p:t käyttävät? Downloadaaminen ei loppuisi, sillä aina löytyy Pelle Pelottomia, mutta tarjonta supistuisi aika lailla kun suuri määrä koneita tippuis pois verkosta. Onko kukaan koittanut käyttää Kazaata esim. LUT:n verkossa. Eipä tainnut olla blokkaaminen kovin vaikeaa… Nautitaan vielä kun kyetään!
   
 18. Fidelaar

  Fidelaar Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2003
  Viestejä:
  817
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joopa joo, portteja sulkemaan. Saavat samantien sulkea koko Internetin? noinkohan sitä tekevät? Ei ole kauhean kaksinen temppu tunneloida filunvaihto kanaviin joita tarvitaan auki surffatessakin. Toisekseen, entisajan p2p verkkoa ne eivät silti kuriin saa. kaveri tapaa kaverin ja postikin kuljettaa komeesti levyjä. Eikä varmaan kaukana ole mahdollisuus lähettää kamulta kamulle kännykän kautta dataa, kunhan kiinteähintaiset känny-yhteydet yleistyy. Sitten kielletään varmaan matkapuhelimetkin.
   
 19. Piuha

  Piuha Member

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niinpä, keinot eivät ole hyviä ja ne haittaavat kaikkien toimintaa. "Ei ole kauhean kaksinen temppu tunneloida filunvaihto kanaviin joita tarvitaan auki surffatessakin". Ei ole ei, mutta tuota ei kyllä tee avg. user, joka ei selviä USB-laitteen kytkemisestä. p2p perustuu laajaan tarjontaan ja massaan, eli jos kaikki "tavikset" tippuu pois, tippuu myös tarjonta. Vaikee spekuloida mitä tuleman pitää, mutta jtk. kyllä. Ei piratismia kytketä millään 0:aan. Camcopy ensi-iltaleffoja voi ostaa Washingtonista kadulta lainsäätäjien parvekkeen alta, mutta massat ne on ne jotka puhuu ja joista leffastudiot/levymerkit älähtävät. Täytyy toivoa, että me p2p:n käyttäjät olemme tehneet esityön (Missä palkkio?) ja vähitellen alkaa löytyä kohtuu hintaisia maksullisia palveluita. Netti on jo murtanut tähän liittyviä raja-aitoja: esim. mitä hyötyä on DVD:n region koodeista kun netistä pystyy tilaamaan samalla vaivalla leffan mistä tahansa. On myös aika mullistavaa, että p2p:den kautta pystyy seuraamaan jenkkisarjoja 4 v. aikasemmin kuin ne tulee Suomeen. Ihmiset ei enää tyydy ilmanenlevykauppa.fi:hin, kun parempaakin (p2p) on tarjolla. Jos ei laittomasti, niin ehkä laillisesti. Nykyisen kaltainen touhu on hauskaa, mutta niin moni porras jää nuolemaan näppejään, ettei se tule ikuisuuksiin jatkumaan.
   
 20. jmpk

  jmpk Guest

  ja voihan sitä vetää kaapelin talosta taloon ja niin edespäin eli rakentaa p2p-netin, joka myöhemmin syrjäyttäisi tämän internetin ja ""laajakaistat""

  tosiasia on se ettei kopiointia voida pysäyttää millään, ennen ihmisen sukupuuttoa!

  onko se muuten pakko joidenkin vaihtaa autoa jokapäivä, voisi niistäkin tulla taviksia tilin saldon mukaan
   
 21. n_r

  n_r Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2004
  Viestejä:
  908
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ja noita kännyköitähän ei sitten mitenkään seurata vai? Tälläkin hetkellä mobiiliverkoissa puheluita seurataan siten, että edes operaattorilla ei ole lupaa tarkistaa mitä sieltä seurataan. Heillä on ainoastaan velvoite asentaa nämä laitteet heidän operoimaansa verkkoon. Viranomaiset sitten valvovat logeja ja noita laitteita.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2004

Jaa tämä sivu