1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

n.23" näyttö kaiuttimilla

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi JoHannah 27.11.2013.

 1. JoHannah

  JoHannah Member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tietäisikö kukaan hyvää näyttöä, jossa olisi integroidut kaiuttimet. Kaiuttimia näyttää olevan tosi harvoissa malleissa - ja jos on, mistä tiedän onko näytön laatu ok?
   
 2.  
 3. S11l1

  S11l1 Active member

  Liittynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  709
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  53
  Mikähän olisi näytön budjetti? Ja vielä olisi hyvä tietää että mihin käyttötarkoitukseen näyttö on tulossa.

  EDIT:

  Tässä nyt joitain vaihtoehtoja eri hintaluokissa:
  http://www.jimms.fi/tuote/VE247T
  http://www.jimms.fi/tuote/UM.QG6EE.005
  http://www.jimms.fi/tuote/VG23AH
  http://www.jimms.fi/tuote/VG248QE

  Mutta kannattaa vielä miettiä että onko ne kaiuttimet näytössä tarpeelliset vai kävisikö erilliset kaiuttimet. Mutta tosiaan budjetti ja käyttötarkoitus olisi kiva tietää niin tietäisi mitä suositella.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2013
 4. power_age

  power_age Active member

  Liittynyt:
  06.05.2009
  Viestejä:
  1,722
  Kiitokset:
  149
  Pisteet:
  93
  Näytöistä voit lukea tuolta just muutaman päivän vanha juttu julkaisu näytöistä.

  Selvitetään mielestäni aika kattavasti näytöistä, vaikka ei testissä halvimpia ollekkaan voi tuolta otta oppia mitä näytöissä kanttaa miettiä, ettei mene täysin metsään ei ollutkaan sitä mitä hait.
   
 5. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Useimmissa kaiuttimellisissa näytöissä kaiutinten laatu ei ole kovin hyvä. Parempia ne on kun läppäritason kaiuttimet, mutta yleensä niiden sijoituksessa ja ominaisuuksisssa on huomattavasti parantamisen varaa.

  Kannattaa mielestäni sijoittaa ennemmin hyvään näyttöön ilman kaiuttimia ja hankkia rinnalle hyvät erilliset kaiuttimet, koska useimpien erilliskaiuttimien äänenlaaitu on selvästi paremi kuin näytön kaiuttimien. Näyttöä ostaessa kannattaa selvittää onko sitä näytteillä jossain paikallisessa liikkeessä, jotta voit itse käydä katsomassa ja tarkastamassa näytön ennen ostopäätöstä. Näyttöä ostaessa kannattaa aina ottaa huomioon sen käyttötarkoitus, laatu, ominaisuudet ja liitännät. Pelkkää myyntihintaa ja haluttuja ominaisuuksia ei kannata tuijottaa, sillä jos keskittyy pelkästään niihin, voi olla että jotain tärkeämpää jää huomiotta.
   
 6. JoHannah

  JoHannah Member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
   
 7. JoHannah

  JoHannah Member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos vastauksista.
  Kaiuttimellista mallia etsin lähinnä siksi, että pöydälle ei tulisi enää lisää tavaraa. Mutta täytyy miettiä onko se hyvä peruste, jos äänenlaatu pahasti kärsii.

  Pienellä paikkakunnalla ei pääse kauppaan tutustumaan eri malleihin, kun vain pari mallia esitteillä (eikä niissäkään virtoja). Siksikin on hankala tietää mitä ominaisuuksia näytössä tulisi olla, kun ei pääse näkemään eroja...

  Onko oltava IPS-paneeli, jos haluaa, että myös sivulta näkee? Vai onko katselukulma riittävän laaja kaikissa malleissa? Käyttö on pääosin nettiselaaminen, nettipelaaminen, joskus tv-ohjelmia netistä, sitten ihan perus toimisto-ohjelmien käyttöä. (Sen vuoksi äänenlaadullakaan ei niin suurta merkitystä).

  Budjettia en ole tarkkaan miettinyt. Jos esim 150 riittää tarpeisiini sopivaan näyttöön, niin hyvä. Mutta voin maksaa n. 250, jos sillä saa selkeästi paremman näytön.

  Eli oikeastaan, jos osoisitte neuvoa, mihin ominaisuuksiin tulisi kiinnittää huomiota (mitkä ovat ne merkityksellisimmät erot), niin se auttaisi suuresti.
  (Yritin katsoa sitä näyttötesti-linkkiä, mutta valitettavasti oli hankalakäyttöinen)
   
 8. S11l1

  S11l1 Active member

  Liittynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  709
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  53
  IPS-paneelin edut ovat juurikin laaja katselukulma ja hyvä värikylläisyys, mutta miinuksiin luettakoon että kaikki IPS-näytöt eivät välttämättä sovellu HC-pelaamiseen korkean vasteajan vuoksi. Mutta tässäkin on poikkeuksia.

  Kuulostaa siltä että näyttö olisi tulossa aika peruskäyttöön, joten IPS-paneelin näyttö voisi olla paikallaan tässä tapauksessa. Itsellä on ja on sopinut minulle hyvin, vaikka pääasiassa pelailenkin. Ei kaiuttimia.

  Toinen varteenotettava voisi olla , hieman korkeampi vasteaika, mutta pystyy kääntämään pystyasentoon jos sille on tarvetta. Ei kaiuttimia, mutta mahdollista liittää Dell Soundbar , tuon äänenlaadusta en osaa sanoa sen enempää.

  Sitten vielä pohdittavaa , tässä on kaiuttimet, mutta huomioi että liitännöissä vain HDMI/VGA.

  Itse pohdiskelin näiden kolmen välillä ja ASUS valikoitui pienimmän vasteajan, liitäntöjen ja hinnan vuoksi. Ostin sen netAnttilasta 159€.

  Ja vielä yksi ehdotus sinne budjetin ylärajalle Asuksen Design näyttö , kaiuttimet on, 5ms vasteaika jne.
   
 9. JoHannah

  JoHannah Member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mitä muita liitäntöjä voisin tarvita kuin sen, jolla laitan näytön kiinni koneeseen? Olisko joku erityisesti hyvä olla olemassa? Siis, että helpottaisi, jos ymmärtäisi käyttää sellaista mahdollisuutta...
   
 10. S11l1

  S11l1 Active member

  Liittynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  709
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  53
  Liitännät joita voi olla: HDMI(digitaalinen kuva ja ääni), DVI(digitaalinen kuva), VGA(analoginen kuva), Audio IN, Audio OUT(ns kuuloke liitäntä). Ja sitten on näitä extra juttuja kuten se Dellin Soundbar.

  Mutta kaikki riippuu kokonaisuudesta. Esimerkkinä oma setuppi tällä hetkellä:
  Pöytäkone kiinni DVI:llä näytössä ja samaisessa näytössä käytän myös läppäriä kiinni HDMI:llä. Nämä voisi olla toisinpäinkin, jolloin voisin käyttää näytön kuuloke liitäntää pöytäkonetta käytettäessä, mutta minulla on TV kiinni pöytäkoneessa HDMI:llä ja toista HDMI:tä en saa näytönohjaimesta ilman adaptereita.

  Itse en tuosta VGA:sta perusta, joten siksi halusin että näytössä on vähintään 2 digitaalisen videon liitäntä mahdollisuutta. Tässä tapauksessa HDMI ja DVI.
   
 11. JoHannah

  JoHannah Member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Se Asus 23"MX239H näytti tosi nätiltä, mutta osaatko sanoa, maksanko kauheasti liikaa pelkästä ulkonäöstä, jos sen ostan...? Siis kun en teknisistä termeistä ja vasteaikojen erosta riittävästi ymmärrä, niin onko ko. näytössä jotain, minkä vuoksi et itse sitä ostaisi?
   
 12. S11l1

  S11l1 Active member

  Liittynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  709
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  53
  Yleistä:
  Arvosteluissa saanut hieman negatiivista palautetta mustavalko-väriskaalasta ja jollain foorumeilla yksittäisillä henkilöillä ollut huonoja kokemuksia (kuolleita pikseleitä yms). Mutta sitä negatiivista löytää kun sitä etsii ja on saanut myös paljon positiivista palautetta. Näytössä 2xHDMI, mutta ei suoraa DVI liitäntää, tosin adaptereilla hoituu tämä ja toki HDMI:tä "kannattaa" käyttää niin saa ne kaiuttimetkin toimimaan.

  Oma näkemys:
  Itse en ostaisi tätä, koska:
  - Tuo ulkonäkö ei miellytä silmää
  - Sain tarpeisiini sopivan näytön 100€ halvemmalla
  - En tarvitse integroituja kaiuttimia

  Ja jos olisin valmis panostamaan tuon 100€ enemmän olisin varmasti myös valmis panostamaan sitten vieläkin lisää ja menisin n. 300€ hintaluokan näyttöön, joka olisi . Tämä olisi juurikin pelaamiseen hyvä näyttö ja miksei muuhunkin perus käyttöön.

  Mutta sinun tapauksessasi miettisin että mitä haluat näytöltä? Pitääkö sen ulkonäön miellyttää? Olla integroidut kaiuttimet ettei tule pöydälle lisää tavaraa jne. Sillä en usko että huomaat itse kuvan kanssa eroja oli se sitten 150€ tai 250€ näyttö.

  Mutta jos haluaa että näyttö on nätti, siinä on kaiuttimet ja se on teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvä niin varmasti tämä Asus 23"MX239H on silloin passeli ratkaisu!
   
 13. JoHannah

  JoHannah Member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Samaa minäkin luulen, etten oikeasti omalla käytöllä huomaa näytöissä mitään eroja.
  Vanha näyttöni on niin huono, että sen rinnalla kaikki vaihtoehdot varmasti luksusta.
  Mietin siis omat tarpeeni vielä kerran.
  Kiitos kovasti avusta!
   
 14. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tossa tollainen vaihtoehto.
  Näyttö + Kaiuttimet jos sattuu päätymään tähän ratkaisuun.

  Kuten edelläkin mainittiin,niin noihin näyttöihin integroidut kaiuttimet,
  eivät ole parasta A luokkaa

  Asus VS239HR & Greative GigaWorks T20
  Budjetti tähän pakettiin 255€   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2013
 15. S11l1

  S11l1 Active member

  Liittynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  709
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  53
  Itsekin suosittelisin jotain tällaista yhdistelmää jos ne kaiuttimet eivät häiritse ja kelpaa hieman tavallisemmankin näköinen näyttö.
   

Jaa tämä sivu