1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma näyttö ei saa signaalia käynnistyksessä.

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi Lataliik 18.11.2023.

  1. Lataliik

    Lataliik Member

    Liittynyt:
    18.08.2020
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sinnitellyt tämän ongelman kanssa pidemmän aikaa ja ei tunnu löytyvän ratkaisua. Näyttö ei saa signaalia satunnaisesti, kun koneen käynnistää lepotilasta tai koneen ollessa pois päältä. Joskus ongelma ratkeaa ainoastaan siirtämällä näytön kaapelin eri porttiin ja käynnistämällä uudestaan. Joskus riittää vain uudelleen käynnistys. Käynnistys pitää tehdä virtanapista, reset napista käynnistys on johtanut aina siihen ettei näytössä ole signaalia mikäli ensimmäisellä käynnistyksellä on ongelma ilmennyt.
    Näytönohjain on päivitetty. Näyttö on pari vuotta vanha. Kaapeli on pari vuotta vanha. Ei ole toista näyttöä millä voisi kokeilla.

    Eniten kiinnostaa onkohan kyseessä hardware ongelma vai softa ongelma. Jos joku viisaampi osaisi kertoa mistä tässä on kyse. En usko, että tekee koneelle hyvää sammuttaa ja käynnistää sitä kokoajan virtanapista.
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2023
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,584
    Kiitokset:
    1,194
    Pisteet:
    223
    Tuossa voisi olla hyvä kokeilla uutta kaapelia.
     
    FORWARD kiitti tästä.
  4. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Niinkö? Itsellä sama ongelma eli reboot ei onnistu noin vain ja ihan kylmä boottaus vain onnistuu eli kone pois päältä virtanapista ja sitten boottaus, muuten ovat näytöt pimeinä ja "no signal" lukee.
    Ja näytöt alle vuoden vanhoja, kaapelit uusia ja kone noin 1.5 vuotta vanha. Näytöt vaihdoin juurikin tuon ongelman takia ja ihan turhaan. Mutta onhan nyt melkoiset näytöt! Kaapelit HDMI ja voisi olla myös DP, mutta niillä ei tule kuvaa lainkaan! HDMI kaapelit vuosi-pari vanhoja. Hiiri toimii tässä viassa, mutta näppis ei. Siis hiiren valot syttyvät...

    Muuten siis sama ongelma, paitsi että lepotilaa en käytä. Virtaa on verkossa niin paljon, että kone aina MAX asetuksilla.

    Jos jotain neuvoa oiisi jollain antaa, niin olisi kiitollinen. Tuota uutta kaapelia kehiin ei tunnu oikealta, koska kone boottaa ja 2 näyttöä toimii ihan ok, jos tekee kylmäbootin. Miksi kaapeli toimisi silloin ja rebootilla ei? Näytöt ovat 1 SAMSUNGIN 32" kaareva pelinäyttö ja toinen DELL:in 27" joku business malli, joten ei pitäisi olla mitään vikaa näissä ja alle vuoden tuo Samsung ja 2 kk tuo Dell eli ihan uusia...
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,584
    Kiitokset:
    1,194
    Pisteet:
    223
    Ei voi tietää johtuuko ongelma aloittajalla, tai sinulla, siitä. Omakohtaisella kokemuksella voin kuitenkin sanoa, että niin saattaa käydä. Oli vastaavanlaisia ongelmia joskus ja uusi HDMI-kaapeli korjasi ongelman.

    Jos haluat asiaa enemmän miettiä, niin pistä vain pystyyn oma ketju. Pysyy sitten homma selvempänä jos aloittaja juttuansa jatkaa.
     
    tarantella ja FORWARD kiittävät tästä.
  6. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Ok, ymmärretty. Mutta kaapelit eivät ole wanhoja. Mutta ok, ostan uudet ja kokeilen.

    Joo, aivan. En halua sen enempää. Kunhan vain annoin uuden enigman tännekin. Kiitos vastauksesta!
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    6,041
    Kiitokset:
    1,182
    Pisteet:
    243
    Uusin Bios päivitys asennettu?
    Uudelle kysymykselle parempi aina tehdä oma avaus.
     
    FORWARD kiitti tästä.
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,584
    Kiitokset:
    1,194
    Pisteet:
    223
    @FORWARD Se uuden kaapelin hankkiminen on enemmänkin ehdotus jutun aloittajalle. Se kommenttini oli lyhyt, toisin kuin yleensä joissa koitan miettiä muitakin vaihtoehtoja, kuin, että ostetaan uutta. Tähän vaikutti aloittajan edellinen kesken jäänyt tapaus. Sen lisäksi, että itsellä on ollut vastaavanlaisia ongelmia.

    Esimerkiksi tarantellan mainitsema bios päivitys on hyvä tarkistaa ja ne perinteiset ajureiden uudelleen asentamiset kannattaa tehdä.
     
    tarantella kiitti tästä.
  9. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Ei tietenkään. Pelkään, että virrat katkeavat kesken sitä ja kone, joka on suht uusi ja tehokas on vain romua silloin. Mutta jos se auttaisi, niin voihan tuota yrittää. Juttu on se, että kone boottaa kuitenkin. Hankalasti, jos on automaattinen reboottaus tiedossa, mutta sitten vain virrat pois koneesta ja sitten se boottaa ihan ok. Vika ei siis ole pahentunut ja ollut jo uudesta asti noin puoli toista vuotta...

    Tietenkin, mutta ongelma on kutakuinkin sama, joten uskoin, että jotain hyviä ohjeita saan minä ja aloittaja. Ja olen saanut, kiitos...
     
  10. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Ok. Tässä omassa tapauksessa se ei siis auttaisi? Aivan. Ymmärrän. Ok.

    Ajurit ovat ajan tasalla, mutta voin toki nekin uudelleen asentaa. BIOS on sitten ihan toinen juttu ja en sitä tee, ellei ole ihan pakko. Jos se menee pieleen, emolevy ja kone on mennyttä...
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    6,041
    Kiitokset:
    1,182
    Pisteet:
    243
    Biossin päivityksellä on viime aikoina usein korjattu "No Signal" ongelma, jos uudempia päivityksiä on tarjolla. Sen päivityksessä on tärkeää noudattaa ko. emon ohjetta.
     
    FORWARD kiitti tästä.
  12. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Ok. Niinpä. Täytyy katsoa. Virtakatkos kesken päivityksen tuhoaa emon. Eikö niin? Se on suuri riski tässä operaatiossa...
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    6,041
    Kiitokset:
    1,182
    Pisteet:
    243
    Mikä kalliin koneesi tekee niin epäluotettavaksi, että virtakatkoa pelkäät?
    Jos se niitä arvaamattomasti tekee, pitäisi se vika korjata ensin.
     
    FORWARD kiitti tästä.
  14. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Ei tää nyt enää ole kallis. Wanha kone ja vain näytöt ovat uusia. En mitään virtalähdettä pelkää, että se hajoaa, vaan yleinen sähköverkko tuolla ulkona. Sitä pelkään, että sähkönsiirto tänne tulee epävakaaksi tai tulee black out. Sähköntuotantoa ei ehkä ole tarpeeksi näin talvella aina, jolloin monia alueita pimennetään. UPS:ia ei enää myöskään ole.

    Ei tee, vaan tosiaankin em syyt ovat huolenaiheita. Vain UPS voisi korjata tilanteen, mutta tähän koneeseen sellainen olisi tosi kallis...
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    6,041
    Kiitokset:
    1,182
    Pisteet:
    243
    Biossin päivitys kestää korkeintaan muutaman minuutin.
    Voit Fingridistä katsoa milloin sähköä tuotetaan riittämiin ja valitse tuuleton päivä, jos sähkö tulee ilmajohdolla sinne.
    Miten usein sähkökatkoja tai pimennyksiä siellä on ollut? Tuosta jää vaikutelma, että tekosyyllä jätät bios päivityksen tekemättä. Nykyisillä koneilla se on nopea helppo juttu.

    Olen tehnyt kymmeniä bios päivityksiä eri koneille ja kaikki ongelmitta, onnistuneesti.
     
    FORWARD kiitti tästä.
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,584
    Kiitokset:
    1,194
    Pisteet:
    223
    Ehkä auttaisi, ehkä ei. Sitä ei voi tietää. Yleensä kun ongelmia koittaa ratkoa, varsinkin etänä, niin se on asioiden pois sulkemista. Aina voi esittää valistuneita arvauksia ja kokemukseen perustuvia ratkaisuja joita kokeilla, mutta lopulta aika harvoin on esittää suoraan joku selvä ratkaisu. Varsinkin jos ongelma esiintyy epäsäännöllisesti.

    Uusi kaapeli olisi suht halpa ostos. mutta en siltikään suoraan lähtisi kaupoille. Oletko katsonut tapahtumienvalvonnasta näkyykö siellä mitään erikoista? Vaikka tuskin näkyy, ei vaikuta sellaiselta vialta. Mutta sen tarkistamine ei vie kuin hetken.
     
    FORWARD ja tarantella kiittävät tästä.
  17. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Ok. Miksi tuuleton päivä? No aina 4-7 krt/vuosi keskimäärin on katkoja.
    No joo, guilty as charged! Mutta EN koskaan ole sellaista tehnyt.

    Niin no, tässä sen näkee.
     
  18. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Ok. Näin se on tietty. Aivan. Joo, kyllä se nyt toimi taas eli Windows Update päivitys boottasi uudelleen ja uudelleen ja se toimi. Mutta jos itse haluaa koneen käynnistyvän uudelleen, se ei toimi. Se jää käynnistymättä ja näytöt pimeiksi.

    Olisi se halpa ratkaisu joo.
    En ole, koska en yritä käynnistää konetta uudelleen enää. Laitan vaan "sammuta" ja sillä sipuli. Boottaan koneen sitten uudelleen virtanapista. Mutta toki voin katsoa. Mitä pitäisi katsoa? Kriittinen? Vain 1 löytyy. Virhe? 266 Varoitus? 333
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2023
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    6,041
    Kiitokset:
    1,182
    Pisteet:
    243
    Koska hait mahdollisia syitä, miksi jättää päivitys tekemättä. Mainitsit sähkökatkon yhtenä asiana.

    Jos sähkö tulee ilmajohdolla, ettei tuuli kaada puuta sähköjohdoille ja katkaise sähköä. :)
     
    FORWARD kiitti tästä.
  20. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,637
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Ok. Niin tein.

    Niin no, tuokin. Myöskin nuoskalumi voi kertyä johdoille ja sähkö katkeaa. Tai sähkön siirrosta johtuen jännitteet ovat joko liian korkeita tai matalia ja virtalähde joko hajoaa tai sammuttaa tietokoneen. Tai jännitteet vaeltavat liikaa ja niiden aaltoliike sammuttaa koneen eli sähköverkko tulee epävakaaksi.
    Kesällä salamaniskut sähköverkkoon sammuttavat automaattisesti sen ja se käynnistyy uudelleen noin 3 min:n kuluttua. Virtalähde saattaa mennä ja on mennytkin joskus salamaiskun takia. Modeemeja on mennyt kymmeniä sen takia. Eli kesällä päivitys ei ole sen riskittömämpää!
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    6,041
    Kiitokset:
    1,182
    Pisteet:
    243
    Kymmenien modeemien ja muiden vioittuneiden laitteiden hinnalla saisit jo UPSin ja välttyisi monilta ongelmilta, eikä olisi huolta sähkökatkoista. Sähkökatkon sattuessa, voisi rauhassa sammutella koneen, ilman tulevia ongelmia.

    Koti UPSia ei tarvitse mitoittaa niin, että sillä tunnin surffailee. Riittää, kun se antaa riittävästi aikaa sammutella kaikki laitteet. Noita laitteita en tunne, mutta tämän laitteen pitäisi antaa jo aikaa sammutella tarvittavat laitteet katkon sattuessa: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-ellipse-eco-800-usb-din-ups-laite-800va-500w
    Joku, joka tuntee nuo laitteet paremmin, voi kommentoida.
    Oletko mitannut, paljonko laiteesi käynnissä ollessaan käyttävät tehoja, min-max?

    Missä päin Suomen luonto on noin hurja ja sähköverkko noin kurja?
     

Jaa tämä sivu