1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näyttöön ei tule singnaalia

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Kukkotukka 19.05.2020.

  1. Kukkotukka

    Kukkotukka Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2020
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kellään heittää vinkkiä mistä ongelmaa rupeaisi selvittelemään?

    Juniori säästi rahat ja osti itselleen palikat pöytäkoneeseen. Hyvin saatiin rauta naputeltua paikoilleen, mutta käynnistyksessä ei näytölle singnaalia. Kokeiltu seuraavia:

    - HDMI sekä näytönohjaimesta että emon hdmi portista (2 eri kaapelilla ja myös käännellen johtoa toisinpäin)
    - Toisesta koneesta lainattu onko se nyt dvi kaapeli näytönohjaimesta
    - Kaapelilla jossa ne sivuista "ruuvilla" ruuvattavat päät, suoraan emolevystä
    - Samat hommat toisella monitorilla
    - Emolevystä hdmi kaapelilla irroittamalla näytönohjain, ssd, jotain kaapeleita mistä ei satavarama ollut onko oikeassa paikassa.

    Rupeaa ideat olemaan aika vähissä joten auttakaa miestä mäessä, että voin olla sankari juniorille jatkossakin.

    Kiitos etukäteen mahdollisista vinkeistä.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,789
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    193
    Kukkotukka kiitti tästä.
  4. Kukkotukka

    Kukkotukka Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2020
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joskus on tullut koneita kasatttua...
    Emolevyn paketissa tuli kokonaista 1 kpl korokepaloja mukana. Kotelossa on kyllä valmiiksi korokkeet emolle, että ei ota takalevyyn/alustaan kiinni. Pitää huomenna tutkia, että on kunnolla ilmassa...

    edit: Emon takaosan liitännät on kyllä oikeassa korkeudessa
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,936
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    Nuo korokepalat tulee kotelon mukana, ei emon.
    Onko prosessorissa näytönohjain mukana, jotta voisi saada signaalin emolta myös. Kerroit kyllä molempia kokeilleesi.

    Kiinnostaisi tietää koneen osat, olisi mahdollisesti helpompi päätellä ongelman lähdettä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2020
    Kukkotukka kiitti tästä.
  6. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Mä kasasin pari kuukautta sitten ekan koneen ja näyttö ilmoitti samaa. Mulla lähti rokkaamaan kun käytin prossun irti ja laitoin uudelleen paikalleen. Oli jäänyt huonosti ekalla kerralla, ja vikaa etsiessä oli viimeinen palikka minkä käytin irti ja varmistin että menee oikein paikalleen.
     
    Kukkotukka kiitti tästä.
  7. Kukkotukka

    Kukkotukka Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2020
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kaikki palikat on irrotettu, paitsi prossu.... ei kuvaa. Pitää kokeilla vielä SamppaSamppiksen prossun irroitusta.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,936
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    Kertoisitko koneen osat, jota jo aikaisemmin pyysin?
    Auttaa ongelman hahmottamisessa, kun tietää minkälainen kone kyseessä. Onko esim. emolle päivitetty prosessorin edellyttämä bios?

    Edit: Käynnistyykö kone muuten normaalisti ja kaikki tuulettimet pyörii ja emon valot palaa?
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2020
    Kukkotukka kiitti tästä.
  9. Kukkotukka

    Kukkotukka Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2020
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    upload_2020-5-8_11-16-9.

    Siinä on tilatut palikat.
    Tosiaan korokepalat tuli kotelon mukana ja ne on paikallaan.
    Kaikki tuulettimet pyörii ja ja valot palaa.
    Nyt on kaikki palikat irrotettu, myös prossu käytetty irti. Koneessa kiinni emo,prossu,muistit. HDMI:llä yritän kuvaa suoraan emolta mutta ei tule...
    Biossia ei ole päivitetty, luulis että tehtaalta tuleva vanha bios antaa kuitenkin kuvan ulos.
    Kiitoksia jo etukäteen kun jaksatte auttaa.
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,944
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Emolevyltä ei tule kuvaa. Näyttis pitää laittaa.
     
    Kukkotukka kiitti tästä.
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,936
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    Emo+prosessori muistin kanssa hankittu bundlena antaa luoton siihen, että biospäivitys on kunnossa.
    Jimmsin sivulta lainattua "HUOM! Ryzen 2000-sarjan prosessorit toimivat suoraan vain X470 ja B450 -piirisarjojen emolevyjen kanssa. Muut emolevyt vaativat BIOS-päivityksen."

    Ryzen 5 2600:lla ei ole mahdollista käyttää emolevyn näyttöliitäntöjä, koska se ei sisällä grafiikka tukea, joten näytönliitin ainoastaan näytönohjaimeen kiinni.

    Koska näyttöön ei saa kuvaa, et voi palauttaa biossin default asetuksia. Paristoresetin voi tehdä irroittamalla emon muistinvarmistus pariston vähäksi aikaa, että resetoituu.

    Jos mahdollista saada kuvia kokoonpanosta, niillä ratkottu monia ongelmia.
     
    Kukkotukka kiitti tästä.
  12. Kukkotukka

    Kukkotukka Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2020
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei juma. Laitoin näyttiksenkin kiinni (niinkuin wwallu sanoi) ja kuvahan pomppas monitoriin. Tää on taas näitä että kun tarpeeksi räveltää niin lopulta onnistuu;)

    Todella paljon kiitoksia avusta.

    Tossa liitteessä olevassa kuvassa on CPU Fan error joka onkin sitten seuraava selvittelyn paikka...
    Lähteekös näytönohjaimen tuulettimet lämmöistä päälle, sillä nyt ne ei ainakaan näytä pyörivän?
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,944
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Pyöriikö prossujäähyn tuuletin? Näyttis toimii lämpöjen mukaan.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,936
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    Onko prosessorin jäähy kiinni CPU-FAN liittimessä, eikä CHA_FAN2, kun ovat niin rinnakkain, että helppo sekoittaa.
     
  15. Kukkotukka

    Kukkotukka Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2020
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Prossutuuletin kyllä pyörii. Mielestäni laitoin oikeeseen liittimeen. Pitää tarkistaa kun taas kotiin pääsen.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,936
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    Tuolla kuvassa on myös teksti "Please enter setup to recover BIOS setting".
    Menisin biossiin palauttamaan Default asetukset.
     
  17. Zhark

    Zhark Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    551
    Kiitokset:
    92
    Pisteet:
    38
    Tästä on jo vuosia aikaa mutta aikanaan kun päivitin prossutuulettimen järeämpään malliin niin tuli tuo fan error tai vastaava mikä johtui siitä että koneen käynnistyessä tuulettimella piti olla tietyn verran kierroksia että ei virheilmoitusta tullut. Tuli sen verran järeämpi tuuletin tilalle että 600rpm ei käynnistyessä heti täyttynyt niin tuli tuo vikailmoitus. Kun laski rajaa niin ei ongelmaa.

    Sulla näyttää olevan vakiotuuletin niin vika taitaa olla muualla mutta tälläinen huomio kuitenkin.
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,794
    Kiitokset:
    896
    Pisteet:
    123
    Täällä ollut sama tilanne kuin Zharkilla. Uusi tuuletin ja sama virheilmoitus. Itse muutin biosin asetuksista niin, että jättää kokonaan huomiotta tuulettimen nopeuden. Kannattaa toki varmistaa syy omalla kohdalla.

    https://www.asus.com/us/support/FAQ/1006064/
     

Jaa tämä sivu