1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mustavalkoinen kuva vaikka ennen toimi

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Armadill0 26.11.2004.

 1. Armadill0

  Armadill0 Member

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tämän mallinen ongelma siis on. Näyttis on Radeon 9600XT johon on laitettu S-videopiuha suoraan scarttiin (johdossa siis toisessa päässä 4-pinninen svideo sekä ääniplugi ja toisessa scartti) Kaikki toimi ihan passelisti, kuva näkyi värillisenä jne. Sitten piti kytkeä PS2 samaiseen scarttiin pariksi päiväksi (pistokkeita kun on vain yksi). Kuva näkyi ihan moitteettomasti ja sai pelailtua.

  Sitten koitti aika laittaa tv-outti takaisin kiinni ja nyt kuva näkyy mustavalkoisena. TV:n säädöt on kutakuinkin käyty läpi (niitä ei ole montaa), tietokoneen pään säädöt hienolla kammalla myöskin. Theatre mode on päällä, TV näkyy control panelissa ja on päällä, muutenkin asetukset ovat tältä sivuilta löytyvien oppaiden mukaisesti. Ajurit on uusimmat ja tosiaan kuva näkyi ennen ihan hyvin joten piuhassa ei liene mitään vikaa jollei se ole jossain välissä hajonnut. Kuva näkyy siis s-videokanavalla mustavalkoisena ja AV-kanavalla myöskin mustavalkoisena (ei tullut kokeiltua ennen näkyikö se AV-kanavalla ennen tätä häslinkiä eikä ole sitä pleikkaria enään niin ei voi kokeilla toimiiko sen kuva normaalisti eli onko scart-pistokkeessa joku vika)

  Neuvoja? Alkaa itseltä pikkuhiljaa palaa käämi :)
   
 2.  
 3. iec

  iec Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Voisi kuvitella että jollakin telkkarin AV-valintanapilla valitaan S-videosignaalin ja komposiitin välillä. Kokeilehan painella valintanappeja useampia kertoja peräkkäin tms. jos vaikka auttaisi ongelmaan. Itellä kävi ainakin panasonicin tv:llä juuri tuolla tavalla. Piti vain löytää se vipstaaki jolla vaihdetaan eri moodien välillä samassa av-liittimessä. (ohjekirjoissakaan ei aina muisteta mainita kaikkia juttuja)
   
 4. Scale

  Scale Member

  Liittynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mustavalkoinen kuva johtuu siitä, että tv:ssä ei ole valittuna kyseisessä scart-paikassa tuota s-video signaalia. Sen pystyy ottamaan käyttöön eri tv:ssä eri tavalla, joten vilkaiseppa ohjekirjaa siellä luultavimmin on ohjeet valintaan. Usein kyseinen ominaisuus on piillotettu hämärästi monen näppäinyhdistelmän taakse, jolloin et ihan arvaamalla kaukosäätimestä kyseistä nämppäinyhdistelmää paina.Toinen huomioitava asia on se, että jos tv:ssä on useampi kuin yksi scart paikka saattaa olla, että kaikki paikat eivät tue s-video signaalia, jos tv:ssä on vain yksi scart liitäntä ei tuota ongelmaa ole.
   
 5. Armadill0

  Armadill0 Member

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jeps. Tulikin tuossa testattua pleikkarilla uudelleen ja silloin kuva näkyi taas hyvin väreillä. Lisäisihn vielä sen, että kun pleikkari kytkettiin ensimmäisen kerran (siis kun kuva vielä toimi koneelta värillisenä) ei kuva aluksi näkynyt ja jotain muitakin ongelmia sen pleikkarin kanssa oli. No näistä selvittiin kuitenkin parissa minuutissa television sammuttelulla yms sähläämisellä. Nyt pleikkari meni päälle ihan suosiolla joten todellakin sieltä taitaa joku säädin olla vain väärässä asennossa. Mielenkiintoista kuitenkin että jos nyt tilanne on se, että pleikkari haluaa sinne telkkariin eri asetukset kuin kone (tai asetukset joilla kone ei enää toimi värillisenä) niin se asetti näköjään ne itsestään, johon taas kone ei pysty. Tai siis mitään näppäinyhdistelmiä ei tullut painettua sitä pleikkaria ensimmäisen kerran asennettaessa, mitä nyt vaihdettiin oikealle kanavalle. Tai sitten tietysti jokin osa on hajonnut (piuha tai näyttiksen s-video -pistoke koska telkkari nyt toimii pleikkarin kanssa ainakin)

  SCART-paikkoja on vain yksi, joten sieltä tämän ongelman ratkaisua ei löydy ikävä kyllä. Nyt kun vain löytäisi jostain tuon ikivanhan television ohjekirjan, pitääpä katsoa jos netistä löytyisi :)
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2005
 6. Scale

  Scale Member

  Liittynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Älä etsi vikaa piuhasta/liittimistä, sillä jos kuva näkyy mustavalkoisena ovat kytkennät ja asetukset koneelta kunnossa. Syy on yksinkertaisesti se,että pelikonsoli käyttää normaalia videosignaalia(yhdistelmäsignaalia), jolla tv:n scart paikan asetus vakiona on, kun taas koneestasi lähettämä kuva on S-video-signaali(Y/C-signaali). Jotkin tv:t muuttavat automaattisesti asetuksen kuntoon, mutta useimmissa se pitää manuaalisesti ottaa käyttöön. Eli rattoisaa iltaa ohjekirjan etsinnässä:)
   
 7. Armadill0

  Armadill0 Member

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No se on hyvä, menee jo voiton puolelle kun keksii missä se vika on :) En kovin paljoa näistä asioista tiedä, vain sen minkä nyt on tullu tätä sivustoa ja muita vastaavia lueskelemalla opittua. Pitääpä etsiä sitä ohjekirjaa vaikka tuskin se löytyy. Eihän noita näppäinyhdistelmiä tuossa kaukosäätimessäkään toki paljoa ole :p Hämäsi tosiaan paljon se, kun ennen se kuva näkyi ok ja sitten konsoli pisti asetukset sekaisin näköjään.
   

Jaa tämä sivu