1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

MS Edgen uusi välilehti

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 09.06.2020.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Edge päivittyi ja kadotti entiset asetukset. Haluaisin, että uusi välilehti aukeaisi joko tyhjänä tai siinä olisi Googlen hakuikkuna. Onko se enää mahdollista?

    Asetuksissa Uusi välilehti -> Mukauta on kaikissa vaihtoehdoissa Bing. Jos tilalle ei saa tyhjää sivua, niin voiko Bingin jostain vaihtaa?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Äkkiä ei kyllä osunut silmään hakukoneen vaihto. Itse olen ratkaissut asian laittamalla aloitussivuksi:

    Avaa tietty sivu tai sivujoukko
    Google
    https://www.google.com/

    Samalla lailla etusivupainike.

    Toinen vaihtoehto, heitä Edge nurkkaan ja lopeta sen käyttö.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Aloitussivun voi kyllä vaihtaa Googleksi tai blankiksi, mutta uusi välilehti tuo aina Bingin, tai ainakaan en ole muuta keksinyt.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,853
    Kiitokset:
    901
    Pisteet:
    123
    Asetukset - Tietosuoja ja palvelut - Osoiterivi

    En testannut.

    edgehakukone.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Minulla on vaihdettu Google oletushakukoneeksi ja se toimii aloitussivulla:
    upload_2020-6-9_23-50-31.

    Mutta uusi välilehti avaa aina Bingin:
    upload_2020-6-10_0-0-6.
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,853
    Kiitokset:
    901
    Pisteet:
    123
    Tää ei nyt ole ihan sama asia, mutta tuosta "Hae uusilta välilehdiltä käyttää hakukenttää tai osoiteriviä" asetuksen kun vaihtaa osoiteriviksi, niin uudessa väliehdessä on edelleen se haku, mutta kun siihen kirjoittaa, vaihtaa edge automaattisesti osoitepalkkiin, joka on googlen jos sen on valinnut osoiterivillä käytettäväksi hakukoneeksi.

    osoiterivi.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Kiitos, hyvin microsoftmainen ratkaisu: jos joku ei toimi halutulla tavalla, niin lakataan käyttämästä sitä.

    Nyt kun perehdyin asiaan tarkemmin, niin huomasin, että tuo, mitä sanoin oletushakukoneeksi, onkin Osoiterivin hakukone (oletus). Ilmeisesti tuo Bing on kiinnitetty Uusi välilehti-sivuun niin, ettei sitä voi vaihtaa muuten kuin poistamalla koko hakukenttä käytöstä. Luulin, että hakukenttävaihtoehtoa suositeltiin siksi, että se on kätevämpi, mutta ilmeisesti todellinen syy on tuo, että Bing on siinä kiinteästi.

    Edittiä. Näyttää siltä, että kaikissa Chromium-pohjaisissa selaimissa Osoiterivin hakukone on sama kuin Hallitse hakukoneita -ikkunassa valittu oletushakukone, eli toisen vaihto vaihtaa toisenkin. Eroa on vain siinä, että riippumattomissa Chromium-selaimissa voi vapaasti valita, näytetäänkö erillinen hakuruutu, mutta sekä Edge että Google Chrome poistavat hakuruudun käytöstä, jos valittu hakukone on "väärä".
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2020
  9. NoBS

    NoBS Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2003
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Googlea paljon käyttävänä itsekin aikoinaan moista ongelmaa ratkoessa pelihousut repesi, mutta ratkaisin homman niin että Edgen avautuessa aukeaa aloitussivu ja uusi välilehti jossa on valmiina google.com. Sieltä sitten pääsee nopeasti tiedon ihmeelliseen maailmaan kun Bing ei tule silmille.
     
    1pertti kiitti tästä.
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Onko muilla Edgessä tämä sama vika? Kun tekee uudelle välilehdelle tuon valinta-asetuksen, joka on kuvattu Trinityn viestissä #6, Edge toimii niin kuin Trinity kertoi, mutta jos kirjoittamisen sijaan liittääkin (paste) hakuriville jonkun kopioidun tekstin, niin koko välilehti lukkiutuu. Mikään haku ei toimi, eikä enää muukaan.

    Tässä kuvassa, joka näyttää lukkiutuneen tilanteen, on hakuriville liitetty muualta kopioitu sanayhdistelmä "SmartScreen", mutta Edge toimii samoin (tai oikeastaan siis ei toimi ollenkaan) olipa haettava sana mitä tahansa.

    upload_2020-6-17_19-54-5.

    Edit. Eikä tässä vielä kaikki. Jos aloitussivuksi valitsee "Uusi välilehti" lukkiutuu aloitussivu samalla tavalla. Jos taas aloitussivuksi valitsee tyhjän sivun about:blank, kuten olin tottunut, ei teksti "about:blank" poistu, kun riville kirjoittaa tai kopioi halutun ositteen, vaan se pitää ensin itse deletoida. Tämä jälkimmäinen tosin taitaa olla Chrome-peräinen vika.

    Edit2 Kyllä jotkut Chromium-pohjaiset selaimet osaavat itse maalata tuon "about:blank" ja poistaa sen annetun osoitteen tieltä. Firefoxhan ei tuota about:blank-tekstiä edes näytä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2020

Jaa tämä sivu