onko olemassa soitinta joka osaisi nostaa kaikkien mp3 äänenlujuuden samalle tasolle?? enkä tarkoita nyt cd:lle polttamista varten vaan ihan normaaliin tietsikka kuunteluun kun on näitä esim 128 kbs ja 320 kbs laatuisia niin aina saisi olla kappaleen vaihdon jälkeen säätelemässä volumea edestakaisin että kuuluis samalla tasolla suurinpiirtein. eli nyt on varmaan tarpeeksi väännetty rautalangasta. tämänhetkinen soitin on winamp 3 jossa tämä sydeemi ei käsittääkseni onnistu.
Noh, ainakin WMP 9-sarjalainen tajuaa volumen levellöinnin, tosin vain *.wma-tiedostoille. en tiedä toimiiko mp3:silla...
Kannattaa lukaista nuo mp3gainin käyttöohjeet huolella ennen kun alat faileja muokkaamaan. Pari virhettä mitä tuolla voi tehdä on - laittaa radio gainit niin että esim. balladi on yhtä kovalla volyymillä kun joku rankempi kappale - muuttaa äänen voimakkuutta liikaa --> clipping ilmiö --> ääneen tulee häiriöitä
joo pitää kokeilla tuota mp3gainia. eli lyhyesti kiteytettynä ei ole olemassa soitinta joka tekisi automaattisesti kaiken säädön??
Kyllähän esim. WinAmp 2.xx-sarjaan saa plugareita, jotka pyrkivät tasoittamaan volumet. Periaatteellinen hankaluus on se, millä perusteella tasoa yritetään tasata - säädetäänkä esim. kaikkien biisien voimakkaimmat äänet samalle taolle vai säädetäänkö tasoa koko ajan "livenä". Kummassakin tavassa on omat huonot puolensa. Mp3Gain yrittää laskea omalla tavallaan biisien keskimääräisen voimakkuuden, jolloin kaikki biisit voidaan säätää soimaan korvan mukaan samalla tasolla - ainakin teoriassa. Ko. ohjelmalla (pop/rock-musiikilla) kaikkien biisien taso pitää säätää johonkin 85dB:n paikkeille tai jopa alle, ettei yksikään kappale vain leikkaa (clip-sarake). Mp3gainin hyvä puoli on myös se, että sen tekemät muutokset voi palauttaa jälkikäteen täysin ennalleen, kunhan muistaa alkuperäiset tasot.
Mitä itseasiassa tarkoittaa tämä "clipping"? Itse aikoinaan nostin monenkin albumin äänenvoimakkuutta autuaan tietämättömänä tuosta... Joidenkin levyjen yhteyteen kyllä merkitsin muutokset, mutten kaikkien... Noh, onneksi laadullista häviötä ei mp3gainin menetelmän ansiosta tapahdu.
Koitin miettiä lyhyttä mutta perusteellista vastausta 'clippaukseen', mutta eipä sitä tässä tilassa ja ilman grafiikkaa olekaan kovin helppo selittää. Sanotaan nyt vaikka lyhyesti, että clipping eli leikkautuminen tarkoittaa sitä, että musiikkisignaalin tasoa yritetään nostaa enemmän, kuin mikä on käytettävissä oleva dynamiikka-alue. Koska kovinkaan ääni ei voi olla kovempi kuin systeemin maksimitaso on, kovimmat kohdat "leikkautuvat" maksimitasoon, jolloin ääni säröytyy pahasti. Uusin versio Mp3gainista ei muuten enää clippaa, kunhan pistää asetuksissa rastin oikeaan ruutuun. Vanhat kappaleet taas voi pelastaa säätämällä taso niin pienksi, että clipping-sarakkeesta se 'y'-poistuu.
Ja höpö höpö laittaa, automaattisesti. Sun pitää laittaa ensin siihen kaikenmaailman levellöinnit päälle, vasta sitten ne on suunnilleen samalla tasolla, muttei täsmälleen samalla. Jos et tätä käytä, ei völyymi todellakaan ole samalla tasolla, jos äänen lähteenä on ollut kaksi aivan eri äänilähdettä. Vaikka radio ja cd-asema.
WMA9:n "auto volume levelling" tms. ominaisuus on kyllä susi, sen voi kytkeä vain wma-tiedostoille, ja niillekin se toimii heikosti. Sen sijaan käyttäisin soittimena Foobar2000:ta, joka tukee Replaygainia kunnolla. Eli lasketaan kaikille biiseille replaygain-arvot koko biisistä/albumista, ja talletetaan nämä arvot sitten biisien tageihin ja foobarin tietokantaan (jos se on päällä), jolloin ei tarvitse yrittää lennossa arvata äänentasoa, mutta ei myöskään pakata biisejä uudestaan.
siis ne saa samaan volumiin jos pidät koneesi kajareita ja muita samalla. Ei kannata kovin kovalle .. itse käytän yöeensä toisella viivalla..
kun polttaa nerolla niin ääni on aina normaali.. se riippuu siitä minkä laatunen se biisi on (mp3).. jos se on huono laatuinen ni se tulee sen mukaan, mut voihan kaikke kaikua ja sellasta lisätä jos haluu...olen itse polttanu nerolla about 15levyä.. ja kavereille toiset 15..