1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

mitä eroa on dvd+ ja - levyillä

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi jarzaa 01.06.2005.

 1. jarzaa

  jarzaa Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  360
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  eli mitä eroja noissa levyissä on? sen tiedän että +levyt on videolle ja -levyt datalle. mutta hyvin nuo videot on toiminu miinus levyilläkin. onko se vaan joku suositus et plussalle video ja miinukselle data?
   
 2.  
 3. anrajama

  anrajama Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2002
  Viestejä:
  116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Luulenpa se olevan jonkun tahon mielipuolinen suositus noiden levyjen kohdalla
  Lähinnä ero löytyy soittimien päästä... Toinen niistä on vanhempi formaatti ja sen takia jotkut ikivanhat soittimet eivät välttämättä suostu soittaa kunnolla tai lainkaan niitä! Tämä on minun mietintäni asian tiimoilta! Jos jollain on tosta video plus ja data minus varmaa tietoo ja joku syyhy minkä takia näin yleensä olisi, niin se fiksu ihminen sen minulle kertokoon!

  Hyvää kesää!
   
 4. gogo_78

  gogo_78 Regular member

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 5. PJKuona

  PJKuona Regular member

  Liittynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  658
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olisi mielenkiintoista tietää mistä olet tuollaista tietoa saanut, sillä tuo ei todellakaan pidä paikkaansa kuten tässä on jo mainittukin.
   
 6. jarzaa

  jarzaa Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  360
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  no sehän nyt lukee joka levyssä! ota nyt hyvä mies silmä käteen ja katso. dvd-r for data ja dvd+r for video joissakin + levyissä on merkintä video & data
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2005
 7. PJKuona

  PJKuona Regular member

  Liittynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  658
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vai lukee se joka levyssä. Sinun levyistä en tiedä, mutta omista levyistäni en tuollaista jakoa löytänyt. Tein tuollaisen pikainventaarion omista levyistäni joita minulla on pitkästi toistakymmentä eri merkkiä/valmistajaa. Niissä yhdessäkään ei ollut selvää jaottelua data- tai videolevyihin, ei varsinkaan sen mukaan oliko kyseessä plus- tai miinuslevy. Parissa levyssä oli ilmoitettu levylle mahtuva video minuutteina ja vieressä oli levylle mahtuva tieto gigatavuina.

  Joka tapauksessa tuollaista plus -levyt videolle ja miinus -levyt datalle tyyppistä jaottelua ei ole olemassa. Sen verran noita voisi jakaa, että jotku vanhemmat dvd-soittimet eivät välttämättä pidä noista plus-levyistä. Miinus levyjen yhteensopivuus on ainakin ennen ollut parempi pöytäsoittimien kanssa. Tosin taitaa tämäkin ero nykyään olla ainakin kaventumassa ellei jo hävinnyt olemattomiin uusien dvd-soittimien myötä. Molemmille levyille voi kuitenkin polttaa yhtä hyvin niin videota kuin dataakin.
   
 8. jarzaa

  jarzaa Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  360
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  tässä pari esimerkkiä.
  TDK DVD+R SINGLE SIDED DVD RECORDABLE DATA/VIDEO
  PRINCO DVD-R WRITE ONCE FOR DATA
  MAXELL DVD+ FOR VIDEO
  SONY DVD+RW FOR VIDEO RECORDING
  SAMSUNG DVD-R DATA
  mites noi merkinnät on selitettävissä? miks pitää mainita et kummalle se on tarkotettu videolle vai datalle jos niillä ei kerran ole mitään eroa?
   
 9. extralow

  extralow Active member

  Liittynyt:
  25.05.2003
  Viestejä:
  1,493
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  No usko nyt ...kele!
   
 10. Hep-pU

  Hep-pU Regular member

  Liittynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  107
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noista formaattien eroista oli erään myyjän kans juttua, niin kertoi et tuo + formaatti on Philipsin keksintö (rahastusta, muut laitevalmistajat joutuu maksaan lisenssimaksuja jos tukee tuota formaattia). Siis erään Expertin myyjän toteamus.
   
 11. jarzaa

  jarzaa Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  360
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  uskon jo että niillä ei ole mitään eroa mutta ois kiva tietää miks niihin laitetaan ne merkinnät. on meinaa aika tyhmää merkata jos kerran ei ole mitään eroja
   
 12. Mentholi

  Mentholi Member

  Liittynyt:
  13.12.2004
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jarzaa: Niillä ei tosiaankaan ole mitään väliä poltatko niille videoita, vai "dataa". Ja ota huomioon, että olipa siinä levyllä dvd-elokuva tai sitten sinun itse wördillä kirjottama runokokoelma, niin dataahan ne molemmat on :)

  Niin ja niiden levyjen erot:

  DVD+RW-levyjen tekniset ominaisuudet vastaavat normaalia tehdastekoista DVD-levyä ja se onkin DVD+RW-tekniikan suurin valtti, sillä levy toimii missä tahansa normaalissa DVD-soittimessa ja DVD-ROM asemassa. DVD+RW:n takana on monia suuria laitevalmistajia kuten HP, Sony ja Philips.

  DVD-RW perustuu DVD-R ja CD-RW tekniikkaan. Sen huono puoli on kuitenkin heikompi yhteensopivuus erilaisten DVD-laitteiden kanssa kuin DVD+RW-levyissä.

   
 13. bloc

  bloc Regular member

  Liittynyt:
  21.05.2003
  Viestejä:
  211
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ei taida olla pelkkää faktaa?
  yleisesti ainakin plussalevyt on kotisoittimissa ollut heikommin tuettuja kuin miinukset. tuon tekniikoiden perustuminen oli minulle aivan uusi juttu. voinet valaista sitä jollain luotettavalla linkillä?

  oma näkemykseni asiaan on että formaatilla ei ole merkitystä kunhan aihio on laadukas. viime aikoina plussapuolelta on mielestäni ollut saatavilla laajempi valikoima laadukkaita levyjä kuin miinuspuolelta.
   
 14. PJKuona

  PJKuona Regular member

  Liittynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  658
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Samaa epäilin itsekkin. Onk sinulla Mentholi mitään perustelua noille dvd±rw levyjen ominaisuuksille. Esimerkiksi jokin linkki mistä olet tuon tiedon lukenut.
  Juuri näin minäkin tämän asian olen ymmärtänyt. Tosin minulla on sellainen mutu tuntuma, että nykyiset uudet kaupoissa myytävät soittimet toistavat jo aikalailla yhtä hyvin plus ja miinus levyjä - kuten taisi tuossa aiemmin tulla jo mainittuakin.
   
 15. jahlberg

  jahlberg Regular member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  171
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  eikös se nyt menny että + ja - on eri valmistajien standardit siltä ajoilta ku dvd+ja-R levyt tulivat kauppojen tiskeille kun ne valmistajat ei päässy yhteis ymmärrykseen noista levyistä
   
 16. extralow

  extralow Active member

  Liittynyt:
  25.05.2003
  Viestejä:
  1,493
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  DVD-R toimii paremmin DVD-soittimissa paitsi jos DVD+R:n booktype muutetaan DVD-ROM:ksi niin sekin pelaa kaikissa.
  Onnistuu jo monilla polttavilla.
  T:Miinusleirin kannattaja.
   
 17. Zormelin

  Zormelin Member

  Liittynyt:
  25.12.2004
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Katsokaas tuolta:
  http://www.build-your-own-computer-tips.com/dvd-drive-differences.html

  Lainauksia sivulta:

  The DVD-R DVD+R difference can easily be summarized by the following:

  * The DVD-R/RW standard was developed by Pioneer, and is used primarily by Apple and Pioneer. These “minus“ discs can only be written to in one layer on the discs surface. In addition, this format is supported by the DVD forum, but is in no way an industry standard. DVD-R/RW discs are cheaper than the “plus” format.

  * The DVD+R/RW format is supported by Philips, Dell, Sony, HP, and Microsoft. These discs can be written to in multiple layers, giving them slightly better and more disc storage than the “minus“ format. Because of this additional capacity, they are slightly more expensive than “minus“ discs.

   
 18. Mentholi

  Mentholi Member

  Liittynyt:
  13.12.2004
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  [bold]bloc ja PJKuona:[/bold]

  Tuo mitä kirjoitin, tai oikeammin mitä tuossa viestissä lukee, lainattu suoraan joltain sivulta. Nyt en vaan onnistu löytämään sitä sivua uudelleen. :0

  Kerron kyllä linkin kuhan sen löydän :p
   
 19. kuassa

  kuassa Guest

  Minulla sattuu olemaan ulottuvilla kaksi polttavaa DVD+- asemaa tietokoneissa plus yksi vain lukeva, sekä yksi polttava DVD-/DVD-RAM soitin sekä kaksi muuta DVD soitinta.

  Tuo DVD-RAMia tukeva ei tue DVD+:saa, taas toisaalta toinen vanhin DVD toistin ei oikeain tykkää kaikista DVD miinuksista eikä tiettyjen levymerkkien kanssa oikein toimi.

  Tietokoneen DVD soittimille taas kelpaa kaikki.

  Se mitenkä ja kuinka hyvin tukee riippuu minusta merkistä ja varmaan kuinka uusi malli on. Varmaan noissa uusissa on parempi tuki, mutta vähän vanhemissa dvd kodinkonelaitteissa tuki videDVD:lle voi olla hieman toispuoleinen sekä yllätyksellinen. Riippuen ihan siitä mitenkä valmista on halunnut tukea mitäkin plussaa tai miinusta.

  Oman kokemukseni mukaan 'aidot' videoDVD toimivat, itsetehtyjen kanssa kannattaa testailla eikä olettaa mitään.

  Pähkinän kuoressa itse en ole havainnut mitään suurta eroa käytännössä itse formaateissa, erot syntyvät minustan noissa videoDVD toistimien tuessa eri formaateille. Miinus taitaa olla tosin halvempi ostaa, tai ainakin oli.

  Jos tallentaa vain dataa, en näe merkittävää eroa kumpaa käyttää loppukäyttäjän kannalta.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 08.06.2005
 20. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,099
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  118
  Olipa tuo Mentholin teksti peräisin mistä tahansa, niin ainakin osittain pötyä se silti on. Muutenkin noita +/- vertailuja lukiessa kannattaisi aina ensin selvittää, onko teksti lähellekään puolueetonta ja ajan tasalla olevaa. Alkuaikoina, kun kumpikin leiri rummutti kovasti oman formaattinsa puolesta, kaikenlaisia "sopivia" artikkeleita asiasta on kirjoitettiin pilvin pimein ja niitä roikkuu vieläkin siellä täällä netissä. Ja alunperin luetusta lähteestä riippuen, monien "ammattilaistenkin" mielipiteet voivat osoittautua vääriksi.

  Miinuslevyjä ja niitä kirjoittavia laitteita on maailmalla moninkertaisesti enemmän kuin plussia. Lukupuolella tilanne on kai ollut suunnilleen tasan, osa laitteista tajuaa vain toisen ja osa toisen formaatin, mutta kyllä uusien laitteiden pitäisi osata lukea molempia levytyyppejä.

  Toisaalta plussien tekniikkaa kai voi pitää aavistuksen kehittyneempänä, mutta "normaalille" kotikäyttäjälle niissä ei ole käsittääkseni mitään merkittävää eroa (ellei sitten DL-levyjä lasketa vertailuun mukaan). Eli valinta kannattaa tehdä sen mukaan, mitä muut lähipiirin laitteet hyväksyvät, ja se taas on lähinnä säkästä kiinni. Hinnatkin ovat nykyään molemmilla formaateilla käytännössä samat.

   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2005

Jaa tämä sivu