1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mistä niitä nyt saa?

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi midge 04.02.2003.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. midge

  midge Guest

  Mistä nyt Suomenkielisiä tekstityksiä. Kun se paras paikka näyttää olevan suljettu...?
   
 2.  
 3. vr6

  vr6 Guest

  Eikös ne tule dvd-levyssä mukana?
   
 4. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,812
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  midge: Voinen jo ihan tässä vaiheessa varoittaa, että etusormeni heiluu "Deactivate user account"-napin päällä holtittomasti aina kun aD:n sääntöjä rikotaan aikalailla niin suoraan kuin niitä vain voi. Mutta duunipäivä on melkein lopussa, joten annan olla tällä kertaa. Lue säännöt ja noudata niitä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2003
 5. jalde

  jalde Member

  Liittynyt:
  04.11.2002
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  sori vaan yx tyhmä kysymys, mut eix suomen textit ole aina levyllä mukana jos ovat ollenkaan, ja mistä sääntöjenrikkomisesta nyt
  tuossa kysymyksessä oli kyse?

  tää on vissiin aika tyhmä kysymys, mut uteliaisuuteni pakotti mut kysymään,
  koska en ymmärtäny kumpaakaan, en tajunnu
  kysymystä enkä vastausta oikeen...
   
 6. snapsix

  snapsix Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  786
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  jalde: Tässä joku yritti tiedustella mistä löytyy suomenkielelle käännettyjä tekstityksiä netistä (tai muualta) kopioituihin elokuviin, ettei tarvitsisi katsoa elokuvia ilman tekstityksiä.

  Sekä tekstitykset että elokuvat on tekijänoikeudella suojattuja, ja niiden levittäminen esimerkiksi internetin kautta on laitonta.

  Siksi tällä foorumilla tällaisille sivustoille vievät linkit poistetaan ja niitä kysyneiden ja tarjonneiden käyttäjien käyttäjätiedot pannaan jäihin.
   
 7. midge

  midge Guest

  Okei. Toi nyt oli osittain vähän provo. Mutta onhan se hienoa, että sivuston moraalia pidetään yllä. Vaikka näidenkin sivujen koko olemassaolo ja suosio perustuu juuri kyseisiin asioihin. Vai ottaako joku todella DVD elokuvista "varmuuskopioita".
   
 8. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,812
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  a) En jaksa päästä keskustelemaan KRP:n kanssa pitkällisesti sivujen laillisuudesta, joten hommassa on täydellinen ei-piratismia -linja.

  b) Juuri tällä hetkellä DVD Decrypter raksuttaa omistamastani Disneyn Nalle Puhista versiota HDD:lle, josta poltan sen DVD-R:lle. 3v tyttäreni rakastaa DVD-leffoja, osaa käyttää DVD-soitinta, osaa laittaa levyn sisään, mutta ei osaa ottaa levyä pois kotelon pidikkeistä kovinkaan hellävaroen, joten hän käyttää varmuuskopioita -- nimim. Disneyn Mulan keskiöstä 3cm ulospäin haljenneena, ei muuten toistu.
   
 9. jalde

  jalde Member

  Liittynyt:
  04.11.2002
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  ok, snapsis, nyt ymmärrän mistä keskusteltiin.

  kiitti selventävästä vastauksestasi.   
 10. Yanne

  Yanne Member

  Liittynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Afterdawn on ainakin minun mielestäni selkeästi leffapiraateille tarkoitettu sivusto. Mitään laitonta sivustossa sinänsä ei tietenkään ole, eikä olisi, vaikka sivustossa olisi linkkejä muihin arveluttaviin sivustoihin.

  Eri asia sitten on, ettei Suomen lain mukaan omistamansa "äänitteen" kohtuullinen kopiointi ole edes laitonta...

  Laitonta ei ole myöskään leffojen/musiikin imuttaminen Netistä omaan käyttöön. Tuskin myös tekstityksienkään. Levittäminen on laitonta.

  (Ihmiset luulevat, että yhdysvaltain lait pätevät Suomessakin, mutta näinhän ei ole - meillä on tekijänoikeuksien suhteen selvästi liberaalimmat lait tällä hetkellä. Muutosta tähän saattaa toki olla tulossa.)

  (Lisäys: Mitä tekstityksiin tulee, niin osahan niistä on täysin public domainia, sikäli kun tekstityksen on laatinut jokin kolmas osapuoli, eikä sitä ole ripattu DVD:ltä...)
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2003
 11. Adder_78

  Adder_78 Guest

  Turha sitä asiaa on ruveta kääntelemään että eihän se välttämättä ole laitonta etc... Se on fakta että tämmöiset kysymykset vahingoittavat tälläisen sivuston imagoa ja se voidaan eräiden tahojen painostuksella sulkea mikä taas ei ainakaan omasta mielestä ole kauhean positiivinen asia...

  Zzzzzzzz
   
 12. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Ja milläköhän tavalla? Voisitko perustella?
  Onko nyt niin että minäkin olen kaksi vuotta "piratisoinut" ja "warettanut" aivan sikana koska olen AD:n jäsen? Olenko minäkin "leffapiraatti"?

  Minä otan ainakin. Joten kuten ei vain anna itsellensä anteeksi jos ulkomailta tilattu / ostettu kohtuu harvinainen esim. WWF:n PPV-DVD menehtyisi saamiinsa naarmuihin. Joten teen siitä tarvittaessa S-VCD:n.
   
 13. Yanne

  Yanne Member

  Liittynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Afterdawn on "DVD:n varmuuskopiointibisnekseen" erikoistunut sivusto. Väittäisin kuitenkin, että käyttäjistä 90% käyttää sivuston materiaalia apuna jossain ihan muussa kuin "varmuuskopioinnissa", eli sikäli sivusto on "piraateille" suunnattu. Mutta kuten sanoin aiemmin, sivustossa sinänsä ei ole mitään laitonta, ei olisi edes USA:n lakien mukaan.
   
 14. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,812
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Jos näin olisi, pitäisimmekö yllä yhtä Pohjoismaiden suurimmista laillisista MP3-saiteista tai käyttäisimme tajuttoman määrän aikaa kuukaudessa digitaalimedian uutisten kirjoitteluun uutisosiollemme? Itse asiassa artikkeliosiomme, jossa DVD-rippausohjeet, jne ovat, edustaa vain murto-osaa saitin sivulatauksista ja liikenteestä.

  Toki, DVD-rippaus on oleellinen osa "pakettia" -- mutta sitä ennen oli MP3.. Nyt DVD-R on nousemassa heittämällä suurimmaksi alueeksi. Seuraavaksi varmasti ns. HD-DVD:n kopiointi on kova juttu sivuillamme. Tai pelivideoiden teko ja pakkaus DivX:ksi. Digitaalivideokameroiden keskustelualue on nousemassa eng-puolella mukavasti, kun se avattiin reilu kuukausi takaperin. Jne..

  Eli aihepiiri on digitaalinen multimedia ja luonnollisesti kehittyvänä ja aikaansa seuraavana sivuna keskitymme sillä hetkellä oleellisimpiin tekniikoihin, kattaen myös "nousussa" olevat tekniikat -- DVD-R:stä keskustelu alkoi sivuillamme vajaa 1.5v sitten, kun Suomessa oli ehkä 2kpl polttavia DVD-asemia.

  Piratismiin emme koske pitkällä tikullakaan -- kategorioi aD vaikka "kotikemian forumiksi" omalla tavallaan, laittomuus jos sellaista on, on katsojan silmässä, ei materiaalissa mitä tarjotaan.
   
 15. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Nähdäkseni AD on digitaalisen musiikin ja videon ystäville tarkoitettu sivusto. Katso nyt vaikka artikkelisivulle. Mitä erilaisia artikkelejä näät?

  Mielestäni väität väärin. Mistään ei voi olettaa tai tietää että porukka täällä käyttää ohjeita vääriin tarkoituksiin. Vai tiedätko sinä aina kun imuroit laittomasti levitetyn videon että "ahaa, tämä on tehty AD:n ohjeilla"?
  Sikseen forumilla on _moneen_ kertaan kielletty viittaamasta laittomaan materiaaliin. Jos porukka käyttäisi ohjeita vääriin tarkoituksiin, kai ne siitä ilmoittaisivat tai mainitsisivat että "videot on tehty AD:n maan mainioilla ohjeilla". Ainakin suurin osa netin ware-porukoista tekee niin, että filessä on kertomukset mukana millä ja miten se on tehty (... ja mistäs minä tämän tiedän, vai...).
   
 16. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  > Yanne: (Lisäys: Mitä tekstityksiin tulee, niin osahan niistä on täysin public domainia,
  > sikäli kun tekstityksen on laatinut jokin kolmas osapuoli, eikä sitä ole ripattu DVD:ltä...)

  Ei kai nyt sentään. Eihän kirjankaan tekstistä tule vapaata riistaa, jos sen kirjoittaa (sanasta sanaan) uudelleen itse.
   
 17. Dracula

  Dracula Member

  Liittynyt:
  13.09.2002
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En voi olla kysymättä, mutta teenkö laittomasti kun rippaan vuokra-dvd:sta divx:n jotta voin katsoa sen isommalla tekstityksellä?
  Tietysti poistan sen katselun jälkeen. :)

  Dracula
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2003
 18. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,812
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Dracula: Et tee. Täydellisen laillista Suomessa, vaikka pitäisitkin sen DivX:n itselläsi.
   
 19. Yanne

  Yanne Member

  Liittynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Wipe2000: Kyse ei ole tekstityksen kirjoittamisesta "sanasta sanaan uudelleen itse", vaan ainutlaatuisen käännöksen laatimisesta, joka on luovaa työtä. Ainakin minun moraalikäsitykseni mukaan tällaisen teoksen tekijänoikeudet kuuluvat käännöksen tekijälle, eikä kenellekään muulle. Suomen lain kannasta en ole varma.

  Monien elokuvien kohdalla olemassaolevan käännöksen "kirjoittaminen uudelleen" olisi sitä paitsi mahdotonta, koska usein tekstitykset laaditaan ennen kuin elokuvan DVD:tä on edes julkaistu Suomessa...
   
 20. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,812
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Yanne: Nope, saat käännöksestä kyllä rojaltit, jos se tapahtuu kaupallisesti, jne, mutta et saa kääntää mitään levitykseen ilman originaalitekstin laatijan lupaa (tai hänen tekstinsä oikeudenhaltijan).

  Eli täsmälleen sama mitä aiemminkin mainittiin: En minä voi mennä kääntämään, vaikka kuinka hyvin ja hienosti ja uniikisti kääntäisinkin, jotain Stephen Kingin kirjaa suomeksi ja alkaa myymään ja/tai levittämään sitä verkossa. Rikot edelleen kirjan alkuperäisen kirjoittajan tekijänoikeuksia, koska teos on edelleen sama, vaikka miten uniikisti savoksi käännetty olisikin. Mutta jos teet tuota työnä esim. suomalaiselle jakelufirmalle, jolla on oikeudet valtuuttaa sinut tekemään käännös elokuvaan tai kirjaan, saat rojaltit (käsittääkseni jotain 10% originaalin englanninkielisen tekstin laatijan tuloista kirjojen suhteen) myynneistä, sopimuksestasi riippuen tietysti.
   
 21. Ketola

  Ketola Turned ninja Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  1,244
  Kiitokset:
  95
  Pisteet:
  78
  Eli kuten dRD totesi, tekijänoikeudet ovat edelleen alkuperäistekstin/käsikirjoituksen tekijällä, joten niiden levittäminen ei ole sen laillisempaa, kuin esimerkiksi suoraan DVD-elokuvalta konvertoitujen tekstitysten levittäminen.
   
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu