1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Mistä johtuu?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jever 03.02.2019.

  1. Jever

    Jever Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2017
    Viestejä:
    219
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mistä johtuu että kaverini i5 8600k ja gtx 1060 kone saa paljon suurempia fps aikaan kun mun ryzen 7 1700 ja gtx 1080 kone?
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,889
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Joissakin peleissä se voisi johtua prossun kovemmista kelloista. Ryzen 7 1700 kuuluisi pelikäytössä kellottaa jonnekin 3,5GHz:n tuntumaan. Ja muistit niin paljon kuin menee, mikä käytännössä tarkoittaa xmp:n pistämistä päälle.

    Jos kaverin kone kuitenkin on yleisesti paljon nopeampi niin pitää alkaa etsimään vikaa jostakin. Kannattaa aloittaa näyttisajureiden uudelleenasennuksella (kolmosella alkava ajuri). Lämmötkin voisi katsoa.
     
  4. Jever

    Jever Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2017
    Viestejä:
    219
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No tuotas mul on prossu 3.925 ghz :D voiks siitä olla haittaa? Mulla pyörii cs joku 190 ja kaveril 240? Samoin fortnite mulla 190-210 kaveril 250-joskus 300. E: Ajurit mul on kait melkee uusimmat
     
  5. Jever

    Jever Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2017
    Viestejä:
    219
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sitte viel gta v mulla pyörii 50-80 fps sellassilla suht medium asetuksil ja jos laittaa täysille nii on paikallaa ollessa 30fps ja liikkeelle lähties jtn 12
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,889
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Ei jos lämmöt pysyy kurissa.

    Nuo kaksi kevyttä käppänää taitaa olla sellaisia mitkä toimii intelillä vähän paremmin. Testatkaa jollakin oikealla pelillä, 1080 menee hukkaan tuollaisten kanssa.

    Uusia ajureita tuolle näyttikselle ei kannata laittaa, hidastuu merkittävästi.

    Gta näköjään kertoo että koneessa ei ole kaikki kunnossa. Kokeile aluksi kolmosella alkavilla ajureilla.
     
  7. Jever

    Jever Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2017
    Viestejä:
    219
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mikäs lämpö ois sellane jonka alla kannattas pysytellä
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,889
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Prossu 80, näyttis 85.
     
  9. Jever

    Jever Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2017
    Viestejä:
    219
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juup kyl ne sen alapuolel pysyy e: Ja tuota mistäs saisin asennettuu kolmosel alkavat ajurit ku ny on 417.71 käytössä
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,889
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
  11. Jever

    Jever Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2017
    Viestejä:
    219
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pitääks nuo vanhat tai siis uudet eka poistaa jotenkin
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,889
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Yleensä riittää kun tekee puhtaan asennuksen. Ja experienceä ei tosiaankaan kannata asentaa.
     
  13. Jever

    Jever Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2017
    Viestejä:
    219
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Se experience vähänku oli jo ,poistin sen mut en saanu ihan kaikkii tiedostoja poistettuu ku kuulemma avattu jossai toisessa sovelluksessa
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,889
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,711
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Ei tarvii DDU:ta käyttää, koska NVidia installer poistaa myös vanhan ajurin.
    Nvidia asennus tehdään oikeaoppiasesti seuraavasti:

    Ladataan haluttu ajuri ja asennetaan..
    Eka ikkunassa valitaan: "NVIDIA-grafikkaohjain"
    Toka ikkuna: Valitse "Mukautettu asennus"
    Kolmas ikkuna: Poista ruksi "NVIDIA GeForce Experience". - Lisää ruksi "Suorita puhdas asennus".

    Tämä tapa poistaa vanhan ajurin uuden alta pois.

    edit: Huom. pelkkä Experiencen poisto ei poista ajureita.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2019
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,889
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Poistaisko tuo experiencen rippeitä? Jos ei halua ddu:ta käyttää niin ite ainakin asentaisin experiencen kunnolla ja sitten poistaisin sen.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,711
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Jos niitä väärin aletaan poistaa, jää aina jotain ylimääräistä koneelle.
     
  18. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,970
    Kiitokset:
    606
    Pisteet:
    123
    Mulla 3,8ghz ja rx580 fps 200-300 mapista riippuen, joten ei ihan toimivalta vaikuta. Mikä virran hallinta profiili sulla on käytössä?
     
  19. PerttiGG

    PerttiGG Active member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    407
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    53
    Koittakaas vetää csgo:sta se Ulleticalin fps benchmark ja verratkaa sitten tuloksia.
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=finnish&id=500334237

    +Vetäkää samoilla video asetuksilla

    Oma veikkaus on että 1700 sais ainakin 300 ja 8600k sitten jotain reilu 400 fps

    Mutta juu tosiaan cs:go ainakin pyörii inteleillä paremmin kun on vuosimallia 2012 oleva peli, eikä käytä kuin paria ydintä.
     
  20. Jever

    Jever Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2017
    Viestejä:
    219
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuotanoin sitä raksia ei saa tosta experiencest pois ?
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,711
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Mikä sitten lie pielessä. Suorititko aikaisemmin mainitsemasi Experiencen poiston ihan oikeaoppisesti ohjelmahallinnan kautta?

    Edit: Laitoin kuvat vielä asennusikkunoista, jotta voit tarkistaa, että kaikki menee oikein.
    Grafiikkaohjain.PNG
    Mukautettu.PNG

    Puhdas asennus.PNG
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2019
    Jever kiitti tästä.

Jaa tämä sivu