1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Missä toimivat tallentavat digiboxit ?

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi toope 18.06.2006.

 1. toope

  toope Regular member

  Liittynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  595
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mikä tässä digiajassa mättää?Markkinoille on tullut vaikka mitä merkkiä medion,topfield,humax,handon ja jne jne.Missä ovat nuo tutut sony,philips,jvc ja jne?Puhun nyt tallentavista digiboxeista mielellään saisi olla kahdella virittimellä.Olen jo monen kuukauden ajan etsinyt toimivaa boxia lukemalla monen monesta boxista arvosteluita ja käyttäjien kokemuksia mutta luotettavaa laitetta ei vaan löydy.Vikoja on tekstityksen,äänien,nauhoitusten ja vaikka mikä kanssa.Tuntuu myös olevan käytäntö että myyntiin tuodaan täysin toimimattomia laitteita joihin sitten ruvetaan tekemään päivityksiä ja kuluttaja itse saa hoitaa päivitykset.Itsestäni tuntuu että digilähetykset aloitettiin ainakin 10 vuotta liian aikaisin kun tekniikka ei vielä ole kunnossa.Toinen kehuu jotain boxia loistavaksi kun taas toinen haukkuu sen maanrakoon jotain boxia taas ylistetään mutta kyseinen laite ei ole edes tullut suomessa myyntiin,miten siitä tietää toimiiko.Kertokaa nyt onko markkinoilla täysin toimivaa laitetta joka toimii yhtä luotettavasti kuin vanhat hyvät vhs videot.Pc puolella on aivan samat ongelmat.Tulipas pitkä sepustus...
   
 2.  
 3. hanMIES85

  hanMIES85 Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2006
  Viestejä:
  222
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Medion,Topfield,Humax,Handan. nuohan ovat hyviä merkkejä jotka ovat tehneet boxeja jo viisikin? vuotta. Sonyt,Pioneerit jne... markkinoisivat laitteitaan vain vanhoilla käsityksillä esim: "sony on hyvä kun se on aina ennenkin ollu" mutta kyseisillä yrityksillä ei ole tuotekehittely yhtä pitkällä kuin vähemmän tunnetuilla vain digiboxeihin erikoistuneilla yrityksillä joilla ei ole varaa markkinoida pelkällä brandilla. philips ja nokia(ei niin hyvä eikä huono) jotka tekevät aika armottomasti ehkä tämän hetken huonoimpia boxeja voivat toimia esimerkkinä. Tosin nämä ovat vain omia mietteitä saa olla erimieltäkin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2006
 4. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Mutta valitettavasti totta joka sana. Tähän on tultu kun tekniikkaa sysätään keskeneräisenä markkinoille. Ja ympäri maailmaa on eri maissa aivan eri systeemit ja vielä kaikki ositettu antenniverkon, kaapeliverkon ja taivaskanavaverkon laitteisiin.

  Ei ihme ettei suuret valmistajat halua työntää näppinsä tähän soppaan. Siinä voisi mennä maine. Eikä sitäpaitsi isojen tehtaitten liukuhihnat sovellu näin pienien sarjojen valmistukseen vaan kustannukset nousisivat taivaisiin. Siksi pienet korealaiset ym. valmistajat ovat joustavampien tuotantorakenteidensa ja edullisten kustannusten vuoksi lähes ainoat jotka vakavasti yrittävät laitteita väsätä. Ja heidän yhteistyökumppaninsa eli maahantuojat ja markkinamiehet eri maissa vaativat laitteille mahdollisimman kattavaa ominaisuusluetteloa ja tämä sitten näkyy monimutkaisina laitteina joitten ohjelmia jatkuvasti pitää olla parsimassa jotta homma pysyisi kasassa...;)

  Joten kyllä digitv käytännössä tuntuu johtavan hieman samaan kuin että koskaan ei voi olla varma mitkä tietokoneohjelmat ja laitteet suostuvat moitteettomasti toimimaan yhdessä. Ennen telkkari kesti 10-15 vuotta, tästä eteenpäin digiboksi tai digitelkkari tuskin pysyy ajan tasalla 5 vuotta pidempään. Parin vuoden sisällä viimeistään kansa rupeaa hankkimaan HD-digibokseja ja esim. telkkariin integroitu viritin alkaa jäädä vanhanaikaiseksi...?
   
 5. arskaxx

  arskaxx Active member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  1,056
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tarkoititko "toope" tuota Humax 9200T boxia.
  http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=41758
  Nyt sitä saa myös suomesta, mutta kovin harvassa taitaa vielä olla kaupat, jossa tuota olisi hyllyssä. Itse ajattelin odotella 2-3viikkoa ja kuulostella miten tuo suomi versio toimii ja jollei bugeja löydy, niin saatanpa tuollaisen Humaxin hankkia.
   
 6. toope

  toope Regular member

  Liittynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  595
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen tuon humax 9200T keskustelunkin lukenut ja monta muuta keskustelua.
  Tuo väite että medion,topfielt,humax,handan olisivat hyviä merkkejä ei vakuuta minua kun olen varmaan lukenut kaikki keskustelu mitä noiden boxeista löytyy(ei ihan sentään) ja yhtään moitteettomasti toimivaa boxia ei noilta valmistajilta löydy.Kuka edes tiesi noista merkeistä ennen digiaikaa vai oliko niitä edes olemassa.Naurettavia noi mainospuheet joissa sanotaan esim. ohjelmisto on suomessa suomalaisille tehty.Hyvin on tehty kun ylen tekstitys ei pelaa.Entäs sitten palaute mitä sai antaa oliko nyt handan boxista johonkin foorumille niin ihmisiä bannattiin pois foorumilta ja huonoa palautetta sisältäviä kirjoituksia poistettiin ja sitten pistettiin paikka salaiseksi ei pääse lukemaan enään kuin rekisteröityneet käyttäjät.Mikä niissä ylen teksteissä on niin
  ihmeellistä kun niitä ei saada sitten millään pelaamaan.Mircosoftkaan ei ole saanut niitä pelaamaan media centerissään ja huhu kertoo että käyvät ylen kanssa neuvotteluita että yle vaihtaisi kiinteisiin teksteihin.Eiköhän tietokonealalla ole vähän isompiakin ongelmia ratkaistu.Olisin valmis maksamaan aika paljon toimivasta tallentavasta boxista mutta kun ei löydy niin ei.Mutta euroakaan en maksa semmoisesta missä tekstitys ei näy tai tulee väärään aikaan ja missä kolme kymmenestä ajastuksesta onnistuu tai kello heittää tunnin vuorokaudessa nauhoittaen aivan jotain muuta kuin piti enkä ole valmis
  irroittamaan töpseliä seinästä aina silloin kun vaihdoin kanavaa liian nopeasti jolloin laite menee jumiin haluaisin myös ehkä nauhoituksissa kelata mainokset yli ilman että laite taas menee lukkoon.Tätä vikakertomusta voisin jatkaa lähes löputtomiin.Hyvää yötä....
   
 7. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Suurin osa bokseista mitä on markinoilla on luotettavampia kuin videot.
  Teeppä nauhoituksia tyyliin 30kpl viikossa ohjelmaoppaan avulla ja yritä samaa määrää videoilla. Viikosta toiseen. Niin inhimilliset tekijät pitävät huolta että kämmäät kyllä videonauhoituksessa jossain vaiheessa...
  Ei microsoftkaan niin käsi voi olla. Kyllä ne tekstit toimii monella tietokoneen boksilla ihan oikein.
  Ja ainahan noita huhuja on että siirtyisivät kiinteisiin teksteihin ylellä.
  Mutta ei sitä päivää tarvi nähdä. Ne tekstit kumminkin toimivat hyvin useissa bokseissa joten ohjelmistotekijöiden ongelmaksi jää.

  Mutta en nyt ymmärrä miten olet noin negatiivisen kuvan saanut...
  Kyllähän jokaisesta boksista jonkun vian saa esiin kuin aikansa kaivaa. Mutta se on sitten eriasia että koskettavatko ne viat sinua.
  Itselläni on ollut nyt puoli vuotta topfieldin 5100 masterpiece ja ei voi muuta kuin kehua.
  Aluksi oli ongelmia tekstityspuolella mutta nekin on jo korjattu topfieldin toimesta.
  Omassa käytössä osoittautunut hyväksi ja uusin ohjelmisto on tehnyt boksista lähes täydellisen. Suosittelen.
   
 8. toope

  toope Regular member

  Liittynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  595
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vanhat vhs videothan ovat idioottivarmoja jos jätetään pois nauhan syömiset.Negatiivisen kuvan olen saanut siitä kun rupesin etsimään itselleni sopivaa boxia.Pienen perehtymisen jälkeen selvisi että boxeissa on todella paljon vikoja mutta jatkoin etsimistä enkä todellakaan ole löytänyt sellaista laitetta missä ei vikoja olisi.Yksityisten kokemukset ja viralliset testin osoittavat viat todellisiksi.Muutaman minuutin etsinnän jälkeen topfieldin 5100:n bugilista on todella pitkä virran sammumisista tallenteiden itsestään häviämisiin.Kaikkea ei tietysti kannata aina uskoa mutta ei tällaista vikakeskustelua ole mistään muista laitteita kuin digiboxeista.Itseltäni löytyy olohuoneesta sonyn 32" telkkari,sonyn dvd soitin ja kotiteatteri järjestelmä sekä sonyn videot.
  Digiboxina on nokian ensimmäinen boxi ja satelliittipuolella on samsungin laatikko.Isommasta kuvasta vastaa panasonicin videotykki jvc:n dvd soittimella myös pc on kytketty tykkiin.Pelikoneina on pleikkari 2:n ja xbox ja nuo kaikki laitteet toimivat moitteettomasti.Takuuta huoltoa ei ole tarvinut käyttää.Edellä mainituista laitteistakaan ei ole muiden kuluttajien kyrpiintyneitä keskusteluita netti täynnä ei ainakaan siinä määrin kuin boxeista.Perehtykää itse ajan kanssa nykyisiin digiboxeihin niin tiedätte mistä puhun.Töissä on yö vuorossa mennyt monia kymmeniä tunteja tähän aiheeseen perehtyessä.
   
 9. jarzaa

  jarzaa Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  360
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  minä ainakin olen niin kyrpiintyny noihin sonyyn ja philipsiin. vehket hajoo alta aika yksikön esim meidän telkku philipsin 32 kuvaputki 2 vuotta käytössä ja huoltoon seuraavaan huoltoon ei menny sitten kun vuosi.

  kyllä minä olen ainakin todennu medionin ja humaxin laatu merkeiksi löytyy humaxin satelliitti viritin ja medionin digiboxi
  kummastakaan ei ole löytynyt mitään vikaa tähän päivään mennessä
   
 10. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Itselläni videoiden PDC systeemi on aiheuttanut nauhoitusten epäonnistumista. Lisäksi jos lehdessä on ohjelmatiedot väärin niin kyllä sen ajastuksenkin mokaa.
  Kumma kun itse en ole huomannut näitä.
  Luin paljon noita juttuja ennen oman boksini ostoa. Totesin topfieldin ihmisten kokemusten perusteella lähes täydelliseksi ja ostin sen. En ole katunut.
  Ja ihan pikku vinkkinä noihin "tiedonkeruisiin". Älä nyt etsi jokaista mahdollista vikaa mitä bokseissa on koskaan ollut vaan keskity siihen minkälaisia puutteita uusimmalla ohjelmalla on.
  Jos boksissa on ollut vuonna miekka ja kivi joku vika niin ei se tarkoita että sitä enää olisi.
  En nyt ymmärrä mistä olet saanut sellaisen kuvan että vain tunnetut merkit osaavat tehdä hyviä tuotteita. Yleensä kuitenkin tiettyihin juttuihin erikoistuneet firmat osaavat tehdä ne parhaat tuotteet.
  Ja monet suurten yhtiöiden tuotteet myydään tunnettavuudella, sillä ihmiset ostavat ne jo pelkästään nimen takia.
  Ilmeisesti ostaisit myös sonyn lenkkarit ja sonyn polkupyörän jos sellaisia tulisi myyntiin vai....
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2006
 11. Supo

  Supo Regular member

  Liittynyt:
  31.03.2002
  Viestejä:
  437
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselläni on kanssa huono kuva digiboxien toimivuudesta.Omistan kaksi tavallista ja suoraan sanottuna v..... niiden "ominaisuudet".Välillä saa rämpätä kanavien väliä että alkaa ylen tekstitykset näkyä,molemmat koneet joutuu välillä buuttaamaan kun menevät jumiin ym...Ei kyllä ennen digiboxia tarvinut olla kokoajan säätämässä kun katseli telkkarii.Jos homma jatkuu samanlaisena kun ne tulevat pakolliseksi voi yleisradio alkaa katselemaan muita rahoituskanavia itselleen.Ihmiset tuskin ovat valmiita maksamaan tyhjästä ja voi niitä mummoparkoja jotka törmäävät noihin "toimiviin" laitteisiin.
   
 12. sampe73

  sampe73 Regular member

  Liittynyt:
  13.06.2006
  Viestejä:
  286
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Osallistutaanpas itekkin tähän ja on pakko kyllä kehaista omaa digiboksia...On niin helppoa ja kätevää ajastus ym. verrattuna esim. videoihin(hämähäkin seitissä=>ei käytössä) ja tallentavaan dvd:n (philips dvdr-610)mikä yhdistetty boksiin ja millä helppo polttaa levylle jos haluaa säilyttää tallenteita.

  Alussa (syksyllä 2005 ostin) oli pikku probleemeja (ajastus ei pariin kertaan toiminut jos boksi kiinni) mutta päivitysten myötä ne on parantunut (softa 1.48)

  Ja ylen tekstitys kestää välillä (ei aina)pikkaisen ennen kuin on kohdallaan

  Boksi on Finnsat FSC7200PVR http://www.finnsat.fi/kauppapaikka/tuote913.html
   
 13. pelttu

  pelttu Regular member

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  576
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselläni on Finluxin DVB-T 620 HDD tallentava boxi. Finlux meni konkkaan, joten boxin päivitystuki loppui. Softabugiahan noilla finluxin omilla firmwarella oli muutama harmittava: (yllättäen) ylen tekstitys ei tullut esille ja huonon signaalilaadun vuoksi kuva valikoissa hävisi. Niiden takia koneesta piti boxi bootata uudelleen. No, tuon kanssa pärjää.

  Jostain viestiketjusta luin, että medionin boottisofta käy myös finluxille, joten pitihän sitä kokeilla. Ei Medioninkaan boottisofta täydellinen ole, mutta Ylen tekstitykset kuitenkin näkyvät Finluxissa(vaikkakin noin 2s etuajassa) eikä valikoiden pimenemisiä ole enää ollut.

  Yksi haitta tuli lisää: kun kytkee verkkojohdon kiinni, niin käynnistystiedoissa Finluxista tuli Medion :)
   
 14. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Minkäs merkkisiä bokseja sulla sitten on?
  Ja kyllähän noita ongelmiä löytyy tietyistä bokseista. Siksi ennen ostopäätöstä kannattaisi miettiä mitä ostaa ettei kävisi näin...
  Ja jos boksit pahasti temppuilee eikä niihin saa korjauksia niin liikkeeseen se romu ja rahat takaisin. Ei kuluttajan tarvitse tyytyä laitteeseen joka ei täytä odotuksia.
   
 15. villisika

  villisika Member

  Liittynyt:
  06.03.2006
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  @Pelttu. Itselläni on myös samainen Finluxin DVB-T 620HDD digiboxi. Vein sen päivitettäväksi noin kuukausi sitten paikalliselle kauppiaalle, joka oli aikaisemmin sanonut, että kyseisen boxin päivitys onnistuu edelleen (olisikohan puhunut medionin softasta?). no, parisen viikkoa meni ja soittivat ja ilmoittivat boxin olevan paikallisessa radio/televisio huolto liikkeessä. Eli boxia ei tarvinnut lähettää toiselle puoleelle suomea päivitykseen vaan se onnistui omassa "kylässä" ja hintaa tuli vain 20€.

  Ja boxi on tietääkseni toiminut (en ole itse katsonit sitä paljoa, koska asumme kaapeli taloudessa ja se boxi on maakuuhuoneessa pikkutelkkarissa sisä antennilla). Muija ainakaan ei ole enää valittanut, että olisi vikoja (aikaisemmin oli tallenteiden nykimistä jumittamisia yms...).
  Laite myös hiljeni huomattavasti uuden ohjelman myötä (menusta katsottuna kone kertoo ohjelmisto versioksi 02.26 (lataus valikko 3.10))
   
 16. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Tuon ohjelman pitäisi olla jo melkoisen pätevä.
  Eli ilmeisesti olet sitten törkännyt medionin 4200PVR mallin softan siihen sisälle. Sellaisen käsityksen olen itse saanut että se vastaisi tuota finluxin softaa.
  Ja toiseksi uusin softaversio korjasi ylen tekstiongelman kokonaan lukemani perusteella.
  Uusin ohjelma versio on 2.29.
  http://www.schneider-fin.fi/www/page.php?cat=4

  Sinällään hauskaa kun medionilta ovat joskus väittäneet että nuo ohjelmat eivät kävisi toisiinsa. Ja pelttukin on työnnellyt medionin softaa omaan boksiinsa.
  Viitsisitkö vielä varmistaa sen että siihen menee medionin softa.
  Saataisiin sitten viralliselta taholta tuohon varmistus.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2006
 17. villisika

  villisika Member

  Liittynyt:
  06.03.2006
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  juu, elikkä paikka jossa oma finluxini päivitettiin on http://www.haminanrtvhuolto.com/.
  Soitin sinne ja kysyin, että minkä softan tyrkkäsivät sisälle niin kaveri sano, että siellä on nyt schneider:in ohjelma.
  Että en sitten tiedä tosta medionista...?

  päivityksen saa kuulemma vaan huolto liikkeistä.
   
 18. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Melkoista kieroilua tuntuu olevan. Tuo schneiderhan hoitaa tuon päivityspuolen suomessa.
  Ja jos tuo linkkini ohjelma menee sinne sisään (niinkuin todennäköisesti mnee) niin ei sitä minnekkään huoltoliikkeeseen tarvitse viedä.
  Sinällään tuntuu aika pitkälle tuo aika missä päivitys tehtiin.
  Tuohon hommmaan kun menee alle 5 minuuttia aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2006
 19. arskaxx

  arskaxx Active member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  1,056
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Siltähän se aluksi tuntui, että 2.26 softa korjasi nuo tekstitys ongelmat, mutta pidempään käytettynä noin ei ole. Teksti on nykyisin kyllä aika hyvin synkassa puheen kanssa, mutta välillä on tekstitys kokonaan kadoksissa, useimmiten tulee tekstit kun valitsee uudelleen tekstityskielen, mutta toisinaan ei auta kuin töpselibootti tai sitten katsoo hetken Yleltä tallennettua ohjelmaa ???? Ihme säätämistä :( Sama vika on myös uusimmassa softassa :(

  Minulla oli softaversio 2.13 käytössä 7kk ja kertaakaan ei ollut tekstitys hukassa, eikä tarvinnut nykiä töpseliä irti mistään syystä, mutta kun se tekstin synkka oli sen verran pielessä, että piti tuota uutta softaa kokeilla (en olisi kokeillut jos olisin tiennyt että tekstit ei aina näy) kohta laitetaan tuo 2.13 takaisin, jollei tuohon tule jotain korjausta pikapuoliin.
   
 20. toope

  toope Regular member

  Liittynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  595
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Philipsin voi jättää pois tästä keskustelusta ne kun ei osaa tehdä muuta kuin partakoneita :)Edelleen vastaan kysymykseen mistä olen saanut sellaista tietoa että vain tunnetut merkit tekevät hyviä tuotteita kuten edellä sanoin olen käyttänyt monta kuukautta ja tuntia tämän asia tutkimiseen lukemalla kokemuksia ja testejä.Tuosta olen tietoinen että perus digiboxi yhdistettynä tallentavaa dvd soittimeen pelaa mutta tässä on mielestäni huonoa se että joutuu hommaamaan erillisen boxin.Tallentavat dvd soittimet ei vissiin sisällä kuin analogisen virittimen.Itse en suostu siihen kun ostan uuden laitteen että menee muutama kuukausi päivityksiä odotellessa ja päivitellessä ja taas uusi päivityksiä odotellessa.Oli tilanne mikä tahansa on törkeää että päivityksestä joutuu maksamaan 20€.
  Kenellä taas riittää mielenkiinto palautella ja testailla eri boxeja.
  Tässä ei voi kuin todeta että tieto lisää tuskaa.Olisi vain pitänyt ostaa joku boxi perehtymättä sen laatuun toisaalta joku 500€ on jo aika iso summa.Alkoihan se Jartarkin jo selvittelemään tuota päivitys soppaa.Mitä päivitettään kuka päivittää ja missä päivitetään.Tätä se on näiden nykylaitteiden kanssa myöntäkää jo.
  Kohta tämäkin keskustelu on täynnä näitä ongelmia.Hyvin lähti vikoja jo tulemaan
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2006
 21. arskaxx

  arskaxx Active member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  1,056
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  En pistä hanttiin. Myönnetään myönnetään. :)
   

Jaa tämä sivu