1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Millä ohjelmalla pystyn pienentämään videokameran tiedostoja , kun siirrän ne koneelle????

Viestiketju Videokamera -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Butcher75 12.07.2006.

 1. Butcher75

  Butcher75 Member

  Liittynyt:
  19.02.2005
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli eillä ohjelmalla pystyn pienentämään/pakkaamaan videokameran tiedostoja , kun siirrän ne koneelle.?????????
  Kuvasin tuossa sunnuntaina 18 min pätkän videokamerallani,ja kun ajoin sen koneelle se vei tilaa yli 3 gigaa.!!!!!!!!!!!!!!!!!PAHUS
  Auttakaa tyhmää pikaisesti, nauhat ja kovon tila loppuu.

  Kiitos
   
 2.  
 3. McGordon

  McGordon Regular member

  Liittynyt:
  28.10.2004
  Viestejä:
  128
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jep, videokameran filut vie aika helkutisti tilaa pakkaamattomana. Käytä VirtualDubbia. Valitse sieltä Compression --> Xvid (nimenomaan juuri se). Tallenna sitten minne haluat. Näin pikaisesti selitettynä.
   
 4. Butcher75

  Butcher75 Member

  Liittynyt:
  19.02.2005
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Lyhyt käyttöohje olisi paikkallaan kiitos, tuohon vitrtualduppiin

  Kiitos T But...
   
 5. Siku

  Siku Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  822
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kun pakkaa DV-videoita, niin pitää ottaa huomioon se seikka, että videot DV-kasetilla ovat lomiteltuja: http://personal.inet.fi/koti/kettunen/Interlaced BFF.png

  Jos lomittelusta haluaa eroon, niin pitää videota käsitellä hieman ennen pakkaamista. Jos videoita on ajatus katsella ainoastaan tietokoneen näytöllä, joka on progressiivinen näyttöpääte, täytyy lomittelu poistaa. Jos haluaa taas säilyttää videon lomiteltuna, esimerkiksi kuvaputkitelevisiota varten, niin silloin video täytyy pakata myös lomiteltuna, ja eritoten BFF-asetusta käyttämällä.

  Eli ennen kuin pakkaat mitään, niin kannattaa miettiä millaiseen tarkoitukseen video tulee.
   
 6. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tuo on kyllä hieman turhaa puuhastelua josta kuva saattaa usein jopa kärsiä. Lomituksenhan saa tarvittaessa pois katseluvaiheessa käyttämällä katseluohjelmaa joka hoitaa poiston...
  http://www.digivideo.fi/phpbb2/view...os+alkuper%E4inen+kuvaus+++lomitettua#1731989
   
 7. Siku

  Siku Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  822
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Reaaliaikaisena lomituksen poisto ei ole lähellekään yhtä laadukas. Hyvin tehtynä lomituksen voi poistaa todella laadukkaasti. Joten en näe syytä, miksi tämä "puuhastelu" olisi turhaa. Etenkin jos videota aiotaan katsella ainoastaan tietokoneella. Eri asia olisi, jos DV-video pitäisi varmuuskopioida...

  Lisättäköön vielä, että lomitellun videon pakkaaminen esimerkiksi XviD:llä vaatii huomattavasti enemmän bittivirtaa kuin lomittelemattoman videon pakkaaminen.

  Ei pidä paikkaansa. Lomituksen poistamisen voi tehdä kaiken lisäksi liikekompensoituna. Liike muuttuu nykiväksi vain ja ainoastaan silloin kun juovajärjestys sotketaan. Menetetään puolet liikeinformaatiosta? Ei kai...?

  Lomituken poiston ideahan on yhdistää kaksi fieldiä yhdeksi frameksi mahdollisimman saumattomasti. DV-kamera kuvaa yhden fieldin joka 1/50:s osa sekunnin välein. Joten jokainen fieldi on kuvattu hieman eri vaiheessa. Lomituksen poistossa pyritään yhdistämään kyseiset erot yhdeksi kokonaiseksi frameksi. Koska jokainen field on kuvattu eri aikaan, ei fieldejä voida täydellisesti yhdistää mitenkään. Lomituksen poiston yhdeydessä menetetään tosin puolet "väliaikaisesta" resoluutiosta, kun kaksi fieldiä yhdistetään. Mitään liikeinformaatiota ei kuitenkaan menetetä.

  En tiedä mistä moista tietoa on saatu, mutta minun tietääkseni tuolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Jos jollain on aiheesta esittää faktatietoa, joka osoittaa tiedon olevan totta, niin lukisin mielelläni aiheesta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2006
 8. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  OK. Uskon kyllä että tiedät mistä puhut ja myönnän että tuo "puuhastelusta" puhuminen on täysin oma subjektiivinen mielipiteeni koska en itse ole koskaan viitsinyt nähdä vaivaa tuon lomituksen poiston suhteen. Teenhän yleensä kuvaamistani videoista esityskopiot DVD:lle ja jos joskus katselen DV-aveja koneella vaikka MediaPlayerillä niin en koe lomitusta kovin häiritsevänä.

  Ja koska en itse tee lomituksen poistoja niin en uskalla lähteä väittelemään kanssasi eri tapojen laatueroista vaan myönnän että väitteeni siitä että laatu saattaa kärsiä perustuu toisen käden tietoon. Mutta ehkä sinun kannattaisi esittää tuo kysymyksesi faktatietojen esittämisestä suoraan tuohon digivideo.fi:n keskusteluketjuun, olen varma että saisit sieltä perusteellisen vastauksen ja todennäköisesti mielenkiintoisen keskustelun aiheesta. :)
   
 9. Rusi

  Rusi Regular member

  Liittynyt:
  21.03.2005
  Viestejä:
  270
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mulla on samanlainen projekti tulossa, pitäs saada vain poltettua dvd:lle videopätkä. Eli pitääkö mun ekas pakata video aviksi ja sitten kääntää se dvd muotoon? Vai onko helpompaa tietä saada video suoraan dvd:lle?
   

Jaa tämä sivu