1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

mikä olis paras ohjelma musiikin rippaamiseen cd:ltä koneelle

Viestiketju Musiikki-CD-levyjen varmuuskopiointi -osiossa. Ketjun avasi bongari 02.03.2007.

 1. bongari

  bongari Guest

  mikä olis hyvä ohjelma millä voisi ripata alkuperäiseltä musiikki levyltä musat koneelle,
   
 2.  
 3. Jukiz

  Jukiz Regular member

  Liittynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 4. LoBer

  LoBer Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  467
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minun mielestäni helppo käyttöisin ohjelma on Express Rip
  Saa halutessaan asentaa hauskoja pluginejä, esim. samanlainen Wave-editor kuin Nerossa...

  E: Express Rip hyperlinkiksi
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2007
 5. hexi

  hexi Member

  Liittynyt:
  22.01.2005
  Viestejä:
  56
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Paras rippaussofta on tietysti Exact Audio Copy. Tämä tosin vaatii hieman virittelyä ja MP3 tekoon tarvii Lame encoorerin. Tällä onnistuu parhaiten naarmuisten levyjen lukeminen. Toinen hyvä softa on Easy CD-DA Extractor tällä myös onnistuu naarmuisten levyjen luku. Tämä sisältää encoorerin, jolla voi muuntaa varsin moneen formaattiin. Yksi helppo käyttöisimmistä ja sen saa suomen kielisenä. Tosin tää on maksullinen, mutta hintansa väärti. Vielä yksi kelvollinen on CDex. tälläkin saa myös tehtyä suoraan mp3 muotoon.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2007
 6. Xanadu

  Xanadu Member

  Liittynyt:
  10.04.2003
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Easy CD-DA Extractor lienee paras vaihtoehto. Kokeile vaikka WMA Pro koodekkia niin tulet hämmästymään kuinka paljon parempi se on kilpailijoihin verrattuna. Valitettavasti monissa testeissä juuri tämä Microsoftin paras audiokoodaaja jätetään surutta sivuun ja vanha standard tungetaan sen tilalle jotta WMA ei pärjäisi liian hyvin.
   
 7. potkis1

  potkis1 Member

  Liittynyt:
  21.03.2007
  Viestejä:
  51
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eikös homma hoidu ihan tuiki tavallisella mediaplayerillä?
   
 8. LoBer

  LoBer Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  467
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Toimii, mutta huonosti. Monta kertaa huonompi kun oikeat rippaus ohjelmat. Mut Express Rip Jyrää :D
   
 9. Siku

  Siku Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  822
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos ajatellaan teknisesti "parasta" ripperiä, niin EAC, CDex, Easy CD-DA Extractor ja vaikkapa foobar2000 sijoittuvat aikalailla samalle viivalle. Kaikki edellä mainitut ohjelmat tukevat secure-moodia, joka varmistaa, että audiolevy luetaan mahdollisimman virheettömästi (riippuu pitkälti CD-asemasta). dBPowerAmp lienee teknisesti edistyksellisin ripperi, sillä se tukee muun muassa C2-virheenkorjausta hieman eri tavalla kuin muut ohjelmat. Tosin muillakin edellä mainituilla ohjelmilla CD-levyjen virheetön lukeminen onnistuu, mutta dBPowerAmp lisää muutamia lisäominaisuuksia CD:n rippaamiseksi, jotka voivat olla joskus hyödyllisiä.

  Esimerkiksi Express Rip ei tue secure-moodia (ainakaan virallisella sivulla/foorumilla ei ole merkintää aiheesta), joten en oikein ymmärrä miksi sitä niin paljon hehkutetaan. Subjektiivisesti ajateltuna Express Rip voi olla jonkun mielestä paras, mutta sitä se ei objektiivisesti tarkasteltuna ole.
   
 10. LoBer

  LoBer Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  467
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hehkutan sen takia, olen rippailut koneelle levyiltä tuhansia biisejä, tämä ohjelma on nopea, äänenlaatu ei kärsi mielestäni, en mieti niin paljoa teknisiä ominaisuuksia vaan kunhan saan cd koneelle hyvässä kunnossa. Ja nuo lisäominaisuudet on aika käteviä... Esim. Express Ripin Waveeditorilla teet helposti rippaamisen jälkeen vaikkapa soittoäänen kappaleesta ja muitakin hauskoja lisäjutskia tuohon saa. Olet luultavastikkin oikeassa noitten takia, mutta sanompa vaan et tuo on yksinkertainen ja toimiva ohjelma joten kannatan sitä.
   
 11. Rubertti

  Rubertti Regular member

  Liittynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  581
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Suojaamattomiin olen käyttänyt Audiograbber nimistä ohjelmaa jo siitä asti kun se oli maksullinen.
  Nykyään ilmainen ja tietysti saa suomenkielisenä.

  Audiograbber is a beautiful piece of software that grabs digital audio from cd's. It copies the audio digitally-not through the soundcard-which enables you to make perfect copies of the originals. It can even perform a test to see that the copies really are perfect. Audiograbber can also automatically normalize the music, delete silence from the start and/or end of tracks, and send them to a variety or external MP3 encoders, such as Fraunhofers L3enc, or even use some MP3/WMA encoders internally for automatic creation of MP3's. Audiograbber can download and upload disc info from freedb, an Internet compact disc database. You can even record your vinyl LP's or cassette tapes with Audiograbber and make wav's or MP3's of them. There are a lot more functions in Audiograbber, but to put it simply: Audiograbber has the most features one can wish from such a program!

  http://www.audiograbber.com-us.net/
   
 12. NeppE87

  NeppE87 Member

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Miten mä saisin helpoiten näkyviin kappaleet, mitkä on tavallisessa audio cd:ssä ja yritän ripata ne koneelle mp3:ksi.?!?!?!?!?
   

Jaa tämä sivu