1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

May2004 update ei asennu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi houseri 25.07.2020.

  1. houseri

    houseri Member

    Liittynyt:
    07.05.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ostin keväällä uuden koneen. Koneessa M2 levy + 2tb hdd levy.

    Kaikki toimnut hyvin, mutta 2004 win päivitys ei asennu, tulee herja 0x8024a205.

    Eli ilmeisesti minulla on jotakin jäänyt tekemättä bios:ssa ennen win10 asennusta. (UEFI)

    Kysymyksiä:

    1) Voiko tuo hdd jäädä MBR levyksi? jos irroitan sen, ja vedän clean installin tuohon m2ssd:lle (ja muutan sen siis ennen sitä GPT levyksi?) Eli voiko toinen levy olla eri kuin toinen?
    - Ideana siis, että tuota varastolevyä ei tarvisi tyhjentää

    2) Miten teen tuon asennuksen, WIN10 on usb tikulla, mutta mitä joudun tekemään biossissa, että se tukee tuota UEFI-hässäkkää... ja missä järjestetyksessä teen kaiken. Huomoiden myös tuon HDD:n.

    3) Voiko sitten muistien nopeuden vaihtaa vasta WIN10 asennuksen jälkeen?
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    Pari konetta päivitetty onnistuneesti. Siellä ilmeisesti on W 10 koneella tällä hetkellä ja kaikki toimii muuten normaalisti. Päivitykset asennettu ja ajan tasalla?

    1) Sammuta kone. Irroita HDD:n datakaapeli. (tämä on vain varotoimenpide... itse en mitään irroitellut)

    2) Et tarvitse muistitikkua asennukseen.

    3) Muistien nopeuksiin ei tarvitse koskea missään vaiheessa.

    Ladataan ensin Windows Media creation tool.

    Niin kummalliselle kuin se kuulostaakin niin ei klikata tuota "Päivitä nyt" vaan alempaa "Lataa työkalu nyt". Asennuksen aikana tulee vaihtoehto että päivitä tietokone tai luo boottaava mediaväline (dvd / usb). Klikkaa "Päivitä tietokone". Asennus tarkastuksineen alkaa rullaamaan. Hyväksyt käyttöehdot kun niitä kysytään.

    Asennuksen jälkeen sammuta kone ja kiinnitä HDD:n datakaapeli paikalleen.

    Tuossa vielä videopätkä, kohdasta 3.50 alkaa itse asia.

    View: https://www.youtube.com/watch?v=iDtCnOo7rL4
     
  4. houseri

    houseri Member

    Liittynyt:
    07.05.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Testataanpa tämä, kiitos! Kaikki muut päivitykset siis asentuu normaalisti, ja kaikki on muuten ok.

    Onko vaaraa, että asennetut ohjelmat jne katoaa tässä?
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    Ainakaan itselläni mikään ei muuttunut eli ohjelmat sun muut ovat paikoillaan. Katteles tuo videopätkä niin saat vielä paremman kuvan koko hommasta.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Vastaukset kysymyksiisi:

    1. HDD:n voi jättää MBR-levyksi, siitä huolimatta että käyttöjärjestelmä SSD on GPT, eli sitä ei tarvitse muuttaa.

    2. Asennus tehdään Asennusmediatikulla. Biossista muutat koneen toimimaan UEFI-tilassa. Kone käynnistetään suoraan tikulta asennuksen aloittamiseksi.

    3.Muistin nopeuden voi vaihtaa milloin tahansa. Windowsin asennusajankohta ei vaikuta siihen.

    Jos sinulla ei ole vielä asennusmediaa, niin työkalun sen tekemiseen voi ladata täältä: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
    Joka tapauksessa kannattaa ladata uusin, eikä käyttää vanhaa.

    Asennuksen ajaksi kannattaa irroittaa HDD:n datakaapeli, sekaannusten välttämiseksi.

    Tuotelisenssiä ei tarvitse antaa uudelleen asennuksessa jos koneeseen on kymppi jo aikaisemmin aktivoitu, vaan ohittaa kohta "Minulla ei ole tuotelisenssiä".

    Yhteys aikaisemmin asennettuihin ohjelmiin katkeaa asennuksessa.
     
  7. houseri

    houseri Member

    Liittynyt:
    07.05.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ensimmäinen ohje ei toiminut.

    "windowssia ei voi asentaa, koska tämän tietokoneen UEFI-laiteohjelmiston levyasettelua ei tueta."

    pitää vetää clean install, ärsyttää vain kaikki ohjelmat lataillaa uudelleen...
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    Kumma että itselläni antamillani ohjeilla homma sujui kivuttomasti molemmilla koneillani.

    lisäys
    Toki raikas winukka on aina se paras vaihtoehto. Softien asentelu ei vie kovin kauan kuitenkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2020
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Puhdas asennus:
    "Mukautettu" asennus vaihtoehdolla poistat levyn kaikki osiot asennus ikkunassa, "Mihin Windows asennetaan" ja aloitat asennuksen suoraan osioimattomalle levylle.
    HDD:n datajohto irti asennuksen ajaksi.
     
  10. houseri

    houseri Member

    Liittynyt:
    07.05.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nyt on hdd irti.

    Kone käynnistetty biosiin, koneen takan kiinni asennus usb.

    Mitä nyt pitää siis bios vaihtaa, että menee uefi tilaan... riittääkö että buuttaa tuosta UEFI KDI-Msft windows 10 pmap, partition 1?
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Bios UEFI-tilaan ensin.
    Asennuksen käynnistys asennusmedialta suoraan käynnistysvalikosta, ei bios asetuksella.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    Yleensä biosista ei tarvitse muutella mitään. Koneen käynnistyessä tulee vaihtoehtoja esim. Biosiin, paina del-näppäintä. Boottivalikko, paina F12 - näppäintä jne...
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Paitsi se että bios toimii UEFI tilassa.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    No se vain toki.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Selvitä, millä napilla saat käynnistysvalikon esille. Eri koneissa se tulee eri napeilla. Yleensä F8, F10, F11...
     
  16. houseri

    houseri Member

    Liittynyt:
    07.05.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Miten muutetaan, asus emo b450 uefi tilaan?

    Ja siis koneen pitää käynnistyä suoraan tuolta tikulta? Tämähän pitää biosissa määrittää tai muutenhan se käynnistää vain tuon windowsin joka on nyt asennettu
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Asennuksen käynnistymistä ei määritellä biossissa, vaan käynnistysvalikosta.
    Käyttöjärjestelmä levy laitetaan biossissa ekaksi käynnistyväksi levyksi.

    Katso Bios asetukset läpi, siellä on vaihtoehdot, missä muodossa kone käynnistyy.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2020
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Kuvittelisi noin uuden koneen olevan valmiiksi UEFI-tilassa.
     
  19. houseri

    houseri Member

    Liittynyt:
    07.05.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Biosissa

    Boot valikko

    Csm valikko

    Boot devose control --》 tuohon uefi only?

    Miten nuo

    boot from network devices
    Boot from storage devices
    Boot from pci-e expansion droves

    Niihin "uefi drover first"?
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Boot devise control = UEFI
    Muihin ei tarvitse koskea.

    Jos olet paljon muutellut biossia, kanattaa palauttaa Default asetukset ja varmistaa tuo UEFI.
    Edit: Kuten sanoin, bios asetukset noin uudella koneella ovat todennäköisesti oikein.
     
  21. houseri

    houseri Member

    Liittynyt:
    07.05.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Win 10 järjestelmätiedossa näkyy että bios on uefi.

    Elo nyt vain clean install, miten määritän tuon m2 levyn gpt levyksi tässä yhteydessä, ja missä vaiheessa
     

Jaa tämä sivu