Meinasin asentaa tuota ubuntua mutta olisi pari kysymyst Joka puolella puhutaan i386 tai mika nyt olikaan prosessorista ja x86sta, eihan tuo tarkoita sita (sori vaikeuksia 'a' kirjaimen kanssa) etta linux ei toimi tietyilla prosessoreilla? Minulla on vain yksi peli jota pelaan aktiivisesti, ja sen kylla saa linuxillekin jotenkin (jedi academy) voisiko joku kertoa miten yleensa peleja saa kaymaan linuxilla? Niin ja olisi todella mahtavaa jos viela saisi joitain neuvoja jonkinlaisen messengerin asennukseen, koittanut tuota aMSNia asentaa mutta siinakin tuli jonkinlaista ongelmaa, semmoinen step-to-step opas olisi mukava
i386/x86 viittaavat prosessorin arkkitehtuuriin, linux distrojen ja ohjelmien yhteydessä sillä tarkoitetaa nettä mille arkkitehtuurille binäärit on käännetty. i*86 määritelmä viittaa intelin 32 bittisiin prosessori generaatioihin mutta ei mitenkään rajaa muiden valmistajien prosessoreita pois, i386 binääri toimii kaikilla 386 ja sitä uudemmilla prosessoreilla (ainakin teoriassa, nykyohjelmia voi olla vaikea ajaa noin vanhoilla koneilla vaikka sille olisikin käännetty). x86 on yleinen määritelmä jota paljon käytetään juuri sen takia että tämän arkkitehtuurin prosessoreita valmistaa moni muukin valmistaja kuin intel. Pidgin Turha noita ohjelmia on yrittää erikseen asentaa, eikä ees kannatakkaan, pakettien hallinnasta lähes kaikki ohjelmat latautuvat ja asentuvat parilla klikkauksella tai komennolla.
Noniin nytten asentamassa, pitäiskö tuossa "resizing partition" kohdassa kestää kauan? Tässä odotettu noin 15 minuuttia ja on vieläkin 0 prosenttia
Jos levy on iso, voi prosessissa vierähtää useampi tunti. Osioija lykkii paketit lopusta alkuun ensin ja vasta sitten suorittaa varsinaisen osioinnin.
Ookkei nyt on asennettu, mites tässä vaihetaan kirkkautta? Näyttö nimittäin 92 vuodelta ja ihan hemmetin tumma täydellä kirkkaudellakin.
Juuh tuo 92 vuoden näyttiksen kuvatukses on kirkkaimmat säädöt mitä saa, näytönohjain on sapphire x1950XT
Itse en ole käyttänyt atin näytönohjaimia linuxissa, mutta nvidialla on ainakin sellainen kun nvidia-settings ohjelma, josta voi säädellä noita kirkkauksia yms. Onkohan atilla mitään vastaavaa?
Olisikohan hissuksiin yli 15 vuotta vanha näyttö itseoikeutettu viettämään ansaittuja eläkepäiviä? Montaa kymppiä et joudu maksamaan tuoreemmasta näytöstä (jos ei tuollaisia ihan ilmaiseksi saisi). Toisaalta, jos en nyt aivan väärin muista, kirkkauteen jossakin määrin vaikuttaa käytetty virkistystaajuus. Etsi netistä näytön manuaali ja aseta /etc/X11/xorg.conf tiedostoon sopivan kohtuulliset Horizsync ja VertRefresh arvot. Mutta eiköhän tuo ensimmäinen ohje ole paras vaihtoehto.
Tämä on kyllä erinomainen pointti. Vanhoissa näytöissä voi olla vielä sekin ongelma, että virkistystaajuudet ovat niin pienet, että se rasittaa silmiä kun ruutua katsoo. Jos ei muutamasta kympistä ole kiinni niin uudempi näyttö olisi kyllä erinomainen vaihtoehto. 20-50€ saa käytettyjä näyttöjä, jotka ovat tältä vuosituhannelta.