Mitenkähän tommonen projekti onnistuisi? Veikkaan vahvasti että se on mahdollista, mutta miten..? Tällä hetkellä koneessa on siis "vanha" win7, joka sammuilee aina reilun tunnin välein.. Se ei sinällään ole ongelma, koska ainut syy miksi haluan ehdottomasti winukan pitää on että pelaan sillä pelejä. Näin ollen eipähän tule pelailtua liikaa yhteen putkeen..=) Linuxin haluaisin taas siksi, että muuten macci käyttäjänä linuxin "vastaavuus" houkuttaa helppoudellaan. Linuxille taas saa ilmaisia musasoftia, kuten Ardour, jota Macillakin tulee käytettyä.. Joten, mitenhän tämän projektin suorittaisin? Kiitos neuvoista =)
Mahtavaa, olipa hieno ja kätevä ohje.. Kiitos.. Mutta heti kärkeen nousee semmonen kysymys, että kun tuo win7 on mulla edelleen se ensimmäinen "kokeilu versio" minkä joskus sai ilmatteeks ladata vuodeksi käyttöön. Enkä kyllä ole yhtään varma, että missä se asennuslevy on.. Onko mulla siis oltava se, vai onko mahdollisuus sen tarvitsemiseen todella pieni..? Sitten toinen kysymys, onko ulkoiset kovikset edelleen käytettävissä turvallisesti molemmissa käyttiksissä? Kannattaako/tarviiko niille tehdä partitiointia?
Jos musiikinteko tai muu multimedia on keskeistä koneenkäyttöä, suosittelen tutustumaan UbuntuStudioon tai johonkin muuhun vastaavaan Debian-pohjaiseen jakeluun. Jos kuitenkin kone kaatuilee - eikä kyseessä ole rautavika, voisi win7:n uudelleenasennus olla jo paikallaan. Rikkinäisessä koneessa ei Linuxitkaan tietenkään toimi yhtään luotettavammin. Jos Windowssin uudelleenasennus on reaalinen vaihtoehto, voit ennen ko. operaatiota, osioida levysi uudelleen tarkoituksenmukaisella tavalla. Lisäys: Öööhhhh...Sulla olikin jokin jo vanhentunut win7. Sinun pitää ostaa uusi win7, jos sitä haluat käyttää.
Niin, voihan se tietysti olla vika raudassakin.. Mutta muistelen jostain lukeneeni että sen "testi" ajan jelkeen, mikä taisi olla tuossa maaliskuussa, kone käynnistää itsensä uudelleen tietyin väliajoin.. Ongelmanhan sais ratkaistua sillä että ostas sen..=) Mutta kun se nyt tuolla kuitenkin vielä hönkii niin kehtaa sijoittaa.. Mutta tuo UbuntuStudio pitää tarkastaa..=) Lisäys: Niin..=D
Ulkoiset kiintolevyt ovat toki käytettävissä, ja niille voi tehdä haluamiaan osioita. Yleensä ulkoiset, siirrettävät massamuistilaitteet (USB/FireWire) ovat kuitenkin aika hitaita. Parhaiten nuo soveltuvat datan tallennusmedioiksi. Koneessani on mahdollisuus liittää ulkoinen Satalevy, joten tuo tuskin on ns. sisäistä levyä hitaampi. Väylähän ratkaisee. Olen osioinut (ja tehnyt niille soveltuvat tiedostojärjestelmät) ulkoiset massamuistilaitteet omien tarpeitteni mukaan. Minusta esim. Teran osio on pientä liioittelua, jos se ei joidenkin sovellutusten vuoksi ole tarkoituksenmukainen.
Juttua musiikin tekemisestä.. http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=136394&o=0 http://www.mikseri.net/clubs/thread.php?topic_id=39678
Ihan täysipäinen Ubuntu-käyttöjärjestelmä kyseessä, multimedian luontiin tarvittavilla kuorrutuksilla. http://ubuntustudio.org/
Mitenkäs tuo eroaa normaalista ubuntusta? Onko tuo isompi, vai "kevyempi" jotta ohjelmat pyörii paremmin vaiko tä?
Lisätty kaikkea kivaa. On. Ei ole. Lue niitä wikejä https://wiki.ubuntu.com/UbuntuStudio http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Studio
Löytyykö sulta xp:n asennuslevyt? xp meinaan pitkälle riittää niitä pelejä pyörittämään. Pienemmän kokonsa takia varmaan paremminkin kuin win7. win7:n MBR:stä en tiedä, miten poikkeaa xp:stä. Kun toi ubuntun ohje käskee win7 asennuslevyt hankkimaan. Kun se ei ehkä enään käynnisty. xp:n rinnalle linux menee heittämällä, linux tekee oikein dual bootin ja hoitaa xp:nkin käyntiin. Musix Linux voisi olla sua kiinnostava valinta. Elle suomenkielisyys ole pakoittava syy ubuntuun. dvd versio on media. video editointia mukana. Siisti ylävalikko noilla sivuilla, vai mitä musamies? Musan teko vai kuuntelu? Kumpaa musasoftaa kaipaat ilmaisena. Itse tykkään Puppy Linuxista. Pieni koko, nopea, ja muutenkin näppärä. Puplet for special features ei enään ole niin kattavana listana käyttäjien tuunaamia versiota. Tuunauksessa ulkoasua kaunistellaan, työpöytä ympäristöä, mukana olevat ohjelmat jne. En nyt ehdi paremmin tutkimaan mistä löytyy, löytyykö, musan tekoon tuunattu Puppy. Katso kuitenkin totakin. Puppy poikkeaa oikeaoppisesta linuxista, vain root käyttäjä. Osaamaton, ajattelematon tekee helpommin vahinkoa. Etuna välttyy su/sudo komennoilta, käytöltä ja opiskelulta. Ja Live Linux on kätevä tapa myös tutustua eri distroihin, ennen päätöstä minkä asentaa. Ubuntulla taitaa vieläkin olla erikseen live ja asennus levy. Puppy ja Musix ovat live+asennus levy samassa. -rw levylle poltettuna eri distrojen kokeilusta ei synny jätettä eikä rahaa hukkaan turhiin aihioihin.
Lataa nyt ihmeessä joku Linux Live CD ja aja edes memtest ohjelmaa muutama tunti. Jos ei ongelmia jatka jollain muulla rasitustestillä työpöytäkäytössä. Itsellä onneksi vakaa systeemi... Kone tulee sammutettua lähinnä sähkön säästön takia. Usein kuitenkin viikon pari putkeen päällä.. mikä ei taida Windowssilla onnistua.
Windows 7 (64-bit) XP Pro (x86) ja Ubuntu 10.10 kaikki sulassa sovussa keskenään vaikka jokainen on omalla kovalevyllään ja meni noin 6 yritystä saada kaikki toimimaan.... Ensin tyhjänpäälle asennettuna Ubuntu toimii sulassa sovussa jälkeen päin asennetus windows xp:n tai seiskan kanssa kiitos uuden GRUBin. Eli ei muuta kun windows mäkeen kun ei edes toimi kunnolla tilalle Linuxia ja jos kiinnostaa niin vielä windows siihen päälle.
Helpommalla pääsee kun asentaa Windowsin ensin. Toisin kuin Linux sitä ei saa asennettua esim loogiselle osiolle..
Jos asentaa molemmat eri kovalevyille ja niin että Win7 kovalevy on irti ubuntun asennuksen ajan. Startup manager ubuntussa tunnistaa myöhemmin win7 asennuksen ja luo grupin menuun sen käynnistysmahdollisuuden, eikä muokkaa ollenkaan win7:n käynnistyslohkoa.
Jos koneessa on Windows7/Vista ja haluaa asentaa Ubuntun sen rinnalle, eikä halua käyttää Ubuntun grub-käynnistylataajaa, vaan Windows7/Vistan käynnistyslataajaa, kannattaa homma hoitaa tähän tyyliin EasyBCD-ohjelmaaa käyttäen. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=17763.msg131957#msg131957 Huom. Tuossa ohjeessa mainitaan vain Vista, mutta se toimii myös Windows 7:ssa. Jos myöhemmin haluat luopua linuxista, niin voi huoletta poistaa linux osiot ja Wnindows käynnistyy ilman ongelmia ja EasyBCD-ohjelmaaa käyttäen saadaan käynnistyslataajasta pois linux merkinnät ja kone käynnistyy suoraan Windowsiin.