Kertokaahan miten saan poistettua codecit eli lame-w32 asennushan tapahtuu jotenkin näin:rpm -ivh w32codec-all-20050412-0.pm.0.i586.rpm ja rpm -ivh lame-3.96.1-pm.1.x86_64.rpm kyseessä on siis 64 bittinen!
Voit poistaa nuo YaSTin kautta, käytä hakua etsimiseen. Jos haluat asentaa ne uudelleen niin laita packman asennuslähteeksi ja asenna ne sitten käyttämällä yast/smart/y2pmsh. Asennuslähteitä voit löytää esim. osoitteesta http://www.kotoistaminen.novell.fi/?sivu=source_list ja ohjeen asennuslähteiden lisäämiseen löydät osoitteesta http://www.kotoistaminen.novell.fi/?sivu=source
No, voi voi. Kun nyt aina puhutaan paketinhallinnasta, unohdetaan tuo perusohjelma eli rpm. rpm:llä on vipusia, joista yksi on -e (erase?).
Oliskohan mahdollista jatkossa mainita Linux distro. Mieluiten jo aihe rivillä. Ei pelkästää itseäni ajatellen vaan jakossa kun joku käyttää hakua olis kiva tietää distro ennen kuin edes avaa threadiä.
Mielestäni ihan käypå idea. Jotta tämä toimisi, "ohje" pitäisi saada kaikkien tietoon. Eli periaatteessa moderaattoreiden pitäisi luoda stickyksi viesti, jossa pyydetään noudattamaan tätä periaatetta. Ei tavan mattimeikäläinen tämän threadin alta osaa ohjeita etsiä
Mielestäni taas aika huono idea. Useat ongelmat ovat vastaavia distrosta huolimatta, sekä myös ratkaisuehdotukset. Jo pelkästään esitetty ratkaisu, voi antaa vihjeen, kuinka ongelma voidaan ratkaista toisessakin distrossa. Ylläkäyty keskustelu rpm-jakelusta (SuSE) on sovellettavissa suoraa kaikkiin rpm-jakeluihin (Fedora/Mandriva). Vastaava toimisi myös deb-jakeluissa, jos ymmärtää, että perusohjelma deb-pakettien asentamiseen/päivittämiseen/poistamiseen on dpkg rpm:n sijaan. yum/apt/yast/urpmX kaikki toimivat toisiaan vastaavasti. On muistettava, että palstan aihe Linux on kuitenkin kaikissa jakeluissa sama ja järjestelmän toimintaperiaatteet. Ehkä hieman liioitellen, voisi todeta, että pienet erot jakelujen tai työpöytien välillä on käytettävien työkalujen nimissä ja löytymisessä ohjelmavalikoista.