1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Linux ei diggaa mun koneesta... =(

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi fairfox 20.12.2004.

 1. fairfox

  fairfox Member

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin... kuten jo aiheessa mainitsin, en saa fedora core 3:a mitenkään asentumaan koneeseeni oikein. Olen kokeillut myös fedora core 2:sta ja 1:stä sekä muutamia muita linux-distroja. Viimeisin jokseenkin toimiva linux-käyttis oli mandrake 9.0, mutta siinä hiiri jumahti aina johonkin kohti, vaikken tehnyt mitään. Äsken asensin fedora core 3:n, asennus meni täydellisesti läpi, mutta kun otan levyn ulos koneesta ja boottaan sen, rupeaa kone lataamaan windowsia. Eli siis käynnistysosiossa tai Grubissa (minkä laitoin lataajaksi) on jotain vikaa. Osaisiko joku guru auttaa minua asentamaan koneeseeni suht' koht' helppokäyttöisen ja ennenkaikkea toimivan linux-distron...? Kiitos vastauksista jo etukäteen.
   
 2.  
 3. Guruttaja

  Guruttaja Regular member

  Liittynyt:
  21.12.2004
  Viestejä:
  294
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos et pelkää haasteita laita Gentoo.

  Armoton homma toi asennus, mutta käyttö ja ylläpito on erittäin helppoa.

  Idea on siinä, että kaikki softat käännetään sorsakoodeista suoraan omalle koneelle, joten turhien ominaisuuksia asentaminen jää pois. Lisäksi tulee optimoinnin mukana nopeusetuja.

  Ohjelmien asentaminenkin käy helposti, kun ei tarvitse RPM pakettien kanssa taistella.
   
 4. .W.

  .W. Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2004
  Viestejä:
  838
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  --------------- GENTOO MAINOS BEGIN -------------------

  Jep jep, Gentoon nimeen vannon kanssa. Asennus on hankalampi (ja PALJON aikaa vievempi) kuin monen muun distron, mutta ekan asennusvaiheen jälkeen jo helpottaa. On yksi helpoimmista distroista kun eka vaihe on ohitettu.

  Vastapainona hankalalle asenukselle on hyvä dokumentointi, paljon parempi kuin noilla purkka distroilla, eli lukutaitoinen pärjää kyllä. http://www.gentoo.fi neuvoo alkuun ihan härmän kielelläkin, ja kun tuon avut loppuu http://www.gentoo.org jatkaa hyvällä dokumentoinnilla Lontoon murteella.

  Kannattaa kokeilla, mutta varata viikko ensimmäiseen asennukseen aikaa.. ;) (kokeneempi selviää muutamassa vuorokaudessa, riippuen konetehosta)

  --------------- GENTOO MAINOS END -------------------
   
 5. Poy

  Poy Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  295
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mitä rautaa sulla on koneessa?
   
 6. fairfox

  fairfox Member

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Gentoota en ole kerennyt kokeilemaan, koska asennus kuulemma vie puolet koko talvilomasta... Koneeni speksit ovat:

  Duron 1600 prosessori, 512 Ddr muistia, Sapphire Radeon 7500 näytönohjain, Compaq monitori, Soltek SL-75DRV5 emo, Microsoftin optinen USB rotta, Compaq USB-näppis, Compaq DVD- ja LG CD-RW -asemat, Zyxell adsl-modeemi, Realtek verkkokortti, oma osio linuxille, siis kovotilaa varattu 4 gigaa...
   
 7. topa

  topa Regular member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  296
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Aika vähän olet varannut kovalevytilaa Linuxille. Oletko katsonut että kaikki mitä valitset asennettavaksi mahtuu myös tuonne 4Gt:n osioille?
   
 8. fairfox

  fairfox Member

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Juu se 4 giganen riittää ihan hyvin vaikka teenkin 500 megan swappiosion, 200 megan boottiosion, 200 megan / osion (en tiedä mikä tämä edes on mutta sellanen on pakko olla) ja sit jää kolme gigaa usr osiolle (jonne linux asentuu). Ihan on kaikki tarpeellinen mahtunu asennusvaiheessa fedora corella ja mandrakella. Kysymyksessä ei siis ole varmaankaan asennuspakettien kanssa sählääminen vaan se boottisysteemi...?
   
 9. fairfox

  fairfox Member

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  juu ja olen muistanut asentaa käynnistyksenlataajan sinne boot osioon. Olen kokeillut Grubia (Fedora ei anna muita asentaakkaan) ja Mandraken kanssa Liloa.
   

Jaa tämä sivu