1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Leffojen uudet versiot?

Viestiketju Keskustelua elokuvista -osiossa. Ketjun avasi LcD 22.04.2005.

 1. LcD

  LcD Regular member

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  1,214
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Mitä mieltä olette vanhojen ja uudempienkin leffoje uusista versioista? Minun mielestä alkuperäiset ovat melkein aina parempia kuin uudet versiot. Surkein näkemäni "räpellys" on ehdottomasti Rauni Mollbergin ohjaama Tuntematon Sotilas(1985), näytteliät ovat anemisia eikä elokuvassa ole läheskään samanlaista isänmaallista tunnelmaa niin kuin alkuperäisessä leffassa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2005
 2.  
 3. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuo remake-buumihan tuntuu räjähtäneen varsinkin Hollywoodissa viime aikoina ihan määräämättömiin mittoihin eritoten kauhugenren osalta, uusintaversioita on tunkenut esille vähän joka suunnalta. Nimenomaan kauhuharrastajana olen suhtautunut noihin kaikkiin ennalta enemmän ja vähemmän skeptisesti, ja vaikka seasta on löytynyt jokunen ihan positiivisestikin yllättänyt tapaus niin ihmettelen siitä huolimatta että miksi ihmeessä noita täytyy tehdä uusiksi - miksei haluta keksiä vaikka jotain ihan uutta samalta pohjalta? Jotenkin tuntuu että alkuperäisissä teoksissa on sanottu kaikki mitä on haluttu sanoa ja siinä muodossa kuin kuuluukin, joten tuollaisiin asioihin puuttuminen uusintaversioinnin muodossa herättää aina epäilyksen siitä tehdäänkö alkuperäiselle teokselle oikeutta asianmukaisella tavalla vai raiskataanko se kylmän rauhallisesti nykyisiin muotteihin tunkemalla. Kaikkein turhimmalta ilmiön sivuhaaralta vaikuttaa aasialaisten elokuvien kaupallistaminen jenkkiversioksi (Ring, Ju-On: The Grudge jne.) vain muutaman vuoden viiveellä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2005
 4. Rawman

  Rawman Regular member

  Liittynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  278
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26

  Mä oon kyllä myöskin sitä mieltä, että alkuperäinen on parempi, useimmiten. Tai no riippuuhan se vähän leffastakin, joissakin remake toimii...
  Viimeisin hollywood lämmittely minkä näin, oli The Ring. Ja täytyy sanoa, että japsi versio oli aika paljon parempi. Jenkkilässä kun kaikki on niin suurta ja tytöillä kova ääni...
   
 5. Michelin

  Michelin Regular member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  407
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vastaus on ei. Vielä yksi hyvä esimerkki on hollantilainen elokuva Spoorloos (The Vanishing) vuodelta 1988 joka on todella hyvä. Tottakai jenkkilässä tehtiin oma versio muutama vuosi myöhemmin joka oli luokaton.
   
 6. fkock

  fkock Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  1,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ei ole parempi....

  Esim. Abre los ojos oli paljon parempi kuin Vanilla sky...
   
 7. vervex

  vervex Regular member

  Liittynyt:
  04.04.2005
  Viestejä:
  114
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eiväthän nuo remake-versiot mikään ihan uusi juttu ole(varmaan tehty niin kauan kuin elokuvia on ollut, tai ainakin 40-luvulta asti), mutta nyt on kyllä homma lähtenyt käsistä, kun joka toinen "uusi" leffa mitä hollywood suoltaa on remake. Uudet ideat on tosissaan vähissä kun leffat perustuvat sarjakuvaan, tietokonepeliin tai vanhaan elokuvaan. Kirjat ovat myös suosittu elokuvien perusta, mutta jotenkin hyväksytympi, ne ovat usein moneen kertaan filmattuja(samasta kirjasta voi olla 3-4 elokuvaversiota). Ainahan se elokuvan idea jostain lähtee. Suoraan elokuvaksi käsikirjoitetut ovat tietysti selvässä vähemmistössä.

  Toisinaan uusintafilmatisoinnit on ihan laadukkaita ja onnistuneita(esim. Solaris, Scarface, Vanilla Sky ja Vain muutaman dollarin tähden), mutta ihmisten pitäisi myös tutustua alkuperäisiin, koska ne ovat kuitenkin loppujen lopuksi parempia tai vähintään yhtä hyviä.
   
 8. Michelin

  Michelin Regular member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  407
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hyvä, tuossa on vielä yksi! Abre los ojos on todella hyvä leffa.

  Tosin luulen että näitä jenkkiversioita tehdään aika pitkälle sen takia että jäisi muuten rapakon takana hyvä leffa näkemättä. En usko että kovinkaan moni amerikkalainen on nähnyt esim Abre los ojosta tai edes tietää että tämä on olemassa ja alkuperäinen.
   

Jaa tämä sivu