Osaisko joku sanoa kumpi ois parempi tällainen sisäinen langaton verkkokortti TP -Link TL-WN881ND,N300 WLAN-sovitin,PCI-E tai tällainen Asus PCE-AC88, Dual-Band langaton PCIe -adapteri, AC3100 , saisko näillä paremman - netti nopeuden kuin mitä tällä TP-LINK Archer T4U, AC1200 WLAN-sovitin,Dual-Band, USB3 tämä on minulla nykyään käytössä ja sillä saa DNAN kaapeli modeemi 200Mbps yhteydellä noin 120Mbps nopeuden ja välillä on netti hirmu hidas , rj45 johdolla olen kokeillut ja sillä saa täyden - nopeudeen , modeemin ja tietokoneen välillä matkaa suoraan noin kolme metriä ja yksi petoniseinä+vaatekaappi välissä , en kehtaas viellä rueta rj45 kaapelia laittamaan kun se pitäis olla noin kuusi metriä pitkä , suositelkaa hyvää sisäistä lagatonta verkkokorttia.
Tuo ensimmäinen TP-Link näyttäisi edustavan vanhempaa tekniikkaa ja on hitaampi kuin nykyinen USB-liitäntäinen TP-Link. Mahtaako reitittimesi tukea tuota Asuksen 4x4-tekniikkaa?
Täältä ääni tälle. Asus PCE-AX3000, AX3000 Dual Band WiFi 6 + BT 5.0 -adapterikortti, PCIe Ero verrattuna tähän vanhempaan Asus PCE-AC56 WLAN-adapteri, AC1300, PCI-E x1 on itselläni huomattava, järjestelmällisesti melkein 20 megaa nopeampi yhteys, sen lisäksi yhteys pysyy huomattavan paljon paremmin vakaana. Ensin mainitsemani asus on myös uudempaa tekniikkaa. Muokattu: Selvennetty kommenttia
Onkos minulla nyt joku sokea piste, kun minusta näyttää, että tuo TP -Link TL-WN881ND,N300 ei tue 802.11ac-protokollaa?
http://www.microchipsltd.com/index.php?id_product=71&controller=product Jos toi nyt on sama. Totakin olen joskus käyttänyt ja surkea kokemus itsellä. Oma mielipide on, että kannattaa hankkia uudempaa (802.11ax) tukeva, esim mainitsemani asus.
Tarkennan nyt vielä tuota. Tuo ensin mainittu TP-Link tukee 802.11b/g/n-protokollia mutta ei nykyistä 802.11ac-protokollaa. Se on siis tekniikaltaan vanhempi kuin tuo USB-liitäntäinen, joka tukee myös tuota nopeampaa 802.11ac-protokollaa. Tuo sinun ehdottamasi tukee tosiaan vielä uudempaa 802.11ax-protokollaa, joka on vasta tulemassa käyttöön. Toki kaukonäköinen ostaa sellaisen laitteen jo nyt, vaikka sitä tukevat reitittimet taitavat vielä olla harvinaisia. Hieman yksinkertaistaen voisi sanoa, että 802.11b/g/n on vanhempaa tekniikkaa, 802.11ac nykyaikaista ja 802.11ax tulevaisuuden tekniikkaa.' Tunnustan, että en tiennyt tulevaisuuden olevan jo käsillä, ja aluksi luulinkin, että ensimmäinen linkkisi osoitti tuohon aloittajan mainitsemaan Asus-adapteriin. Siinä mokasin.
Joo se mun kommentti "Ensimmäisenä mainittu on myös uudempaa tekniikkaa." tarkoitti tosiaan oman kommenttini asusta. Olisin voinut selvemmin ilmaista itseäni sen suhteen. Mulla on tommonen uus asus ja vaikka mun jo myynnistäkin varmaan poistunut ZyXEL VMG3925 ei tota uutta ax:ää tuekaan, niin siltikin ero ton uuden verkkokortin kanssa verrattuna noihin vanhoihin on huomattava, varsinkin yhteyden vakaudessa. Alla muutama ax:ää tukeva reititin. https://www.jimms.fi/fi/Product/Lis...lan-reitittimet-tukiasemat--wlan-ax-standardi Suurin osahan noista näyttää lähinnä avaruusaluksen laskeutumisalustoilta.
Uuden sukupolven laitteet taitavat järjestelmällisesti hyytyä teräsbetoniseinääsi, joten suosittelisin joko vetämään sitä ethernettiä, käyttämään 2,4 ghz:n taajuutta, tai sijoittamaan mesh-järjestelmään. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48171/mdsgg/TP-LINK-Deco-M4-WiFi-Mesh-jarjestelma-3-pack Tuolla saat kolmeen paikkaan taloa ethernetin ja hyvän wifikattaman. Kalliimmalla saa tehokkaampaa.
Tällainen on modeemini DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686ACv2 kaapelitalouksiin Tekniset tiedot Näyttö Näyttö Ei Yhteydet ja liitettävyys WLAN Kyllä Modeemitekniikka Kaapeli WLAN maks. laitemäärä 32 Verkko-ominaisuudet 24DS 8 US kanavaa, maksiminopeus 1200Mbit/s DS, 400mbit/s US Yhteensopivuus Yhteensopivuus EuroDocsis3.0 -yhteensopiva modeemi kaapelitalouksiin. Ei yhteyttä USB:n kautta. Muut tiedot Muut ominaisuudet 4 kpl 1 GB LAN Ethernet-porttia, 1 x RF-portti, IPv4 ja IPv6 -yhteensopiva , DNA kustomoitu käyttöliittymä, WPS, USB-portti, parental control, edistyneet porttiohjausasetukset Myyntipaketin sisältö DNA Valokuitu Plus -modeemi Sagemcom F-3686ACv2, virtajohto, Ethernet-johto, DNA:n pikaohjeet, turvaohjeet, antennijakaja ja antennijohto Tuotemerkki Sagemcom Valmistajan takuu 24 kk Laitetyyppi Modeemi Valmistajan tuotekoodi F-3686ACv2 Liitäntätyyppi WLAN Ethernet Ethernet-liitännän maksiminopeus 1 Gbit/s Ethernet (LAN) -liitännät 4 x 1 Gbit/s Verkkotekniikka Kaapeli 24DS 8US kanavaa Laitetyyppi Modeemi Verkon teoreettinen maksiminopeus 1200 Mbit/s WLANin teoreettinen maksiminopeus 1300 Mbit/s WLANin kantavuus Erinomainen WLAN-standardi 802.11ac Dual-Band WLANin taajuusalueet 5ghz 2.4ghz
Kuten jo edellä mainitsin, tuo ensimmäiseksi mainittu TP-Link ei tue nopeampaa 802.11ac-protokollaa, joten unohda se. Modeemisi tukee 802.11ac-protokollaa kuten USB-adapterikin, joten siltä osin asia on kunnossa. On kuitenkin mahdollista tai jopa todennäköistä, että noiden muiden esillä olleiden PCIe-adaptereiden paremmat antennit parantavat yhteyttä ja yhteysnopeutta. Reitittimesi ei kuitenkaan tue Asusin (vai Asuksen) 4x4-tekniikkaa puhumattakaan tuosta Trinityn ehdottaman laitteen 802.11ax-protokollasta. Molemmat laitteet ovat täysin yhteensopivia modeemireitittimen kanssa, mutta nuo uudemmat tekniikat jäävät hyödyntämättä. Periaatteessa siis nykyinen USB-adapterisi kykenee toimimaan samalla nopeudella kuin modeemireitittimesi wlan. USB-adapterissa on kuitenkin onnettoman pieni sisäinen antenni, joten heikko signaalivoimakkuus saattaa aiheuttaa nopeuden laskun. Välissä olevalle seinälle ei mitään voi, mutta paremmalla antennilla varustettu laite saattaa parantaa signaalivoimakkuutta ja samalla nopeutta.