Lämmöt+virransyöttö

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi kuqu 21.11.2002.

  1. kuqu

    kuqu Regular member

    Liittynyt:
    09.10.2002
    Viestejä:
    314
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mitenkä te oikein mittaatte, että onko kopan alla lämpöä - tietokoneen siis +
    mikä on ns. normaali lämpö? Lisäks kysyisin virtalähteestä, et mikä ois tällä
    hetkellä optimaalinen virtalähde? Mulla on vielä 300 wattinen alla. Mitä
    luulette jaksaako se vielä "syöttää", jos on uudehkot "hileet" alla? :)
     
  2.  
  3. pupujussi

    pupujussi Regular member

    Liittynyt:
    19.09.2001
    Viestejä:
    143
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    tämmöinen foorumi kuin www.muropaketti.com sieltä löytyy apu.
     
  4. kuqu

    kuqu Regular member

    Liittynyt:
    09.10.2002
    Viestejä:
    314
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Haloo, Hyvät kolleegat! Muropaketti neuvoo et ei ku vaan nestemäistä typpeä kehiin!! Mut ku ei satu mulla olemaan!!;) Voisko joku vetää tän asian ytimekkäästi purkkiin!! KIITOS!
     
  5. ajs

    ajs Regular member

    Liittynyt:
    01.03.2002
    Viestejä:
    882
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Lämmöt näkee esim. BIOS:sta, mutta kone pitää sitä varten tietysti bootata.. Ohjelmia on useampia, mutta Sisoft Sandra tai Motherboard Monitor pariksi esimerkiksi. Jälkimmäinen on muistaakseni ilmainen ja siihen löytyy myös kielipaketti suomeksi.

    Lämmöt (prossan) olis syytä saada pysymään n. 60 asteen alapuolella, joten eipä siellä kotelossakaan saa kovin kuuma olla :) Mitä viileämpi kotelo -> viileämpi prossa.

    Tietysti siinä joutuu tekemään kompromisseja metelin ja jäähdytyksen suhteen, mutta itse sain koneen siedettävälle melutasolle kun laitoin koteloon 2 kpl 8 senttisiä puhaltimia, toinen puhaltaa alhalta sisään ja toinen ylhältä ulos. Vaihdoin ne samalla 5 voltin jännitteelle ja prossan 8-senttinen + iso kupariblokki 7 voltille. Samalla leikkasin kotelon valmiit peltiset tuuletusritilät pois ja tilalle pyöreästä metallilangasta tehdyt. Vaihdoin samalla powerin puhaltimen 7 voltille ja siihen myös ritilöiden vaihto (tässä kohdassa on syytä sit lukea se Jaken ja Wipen keskustelu sähköturvallisuusmääräyksistä siinä puulaatikkokeskustelussa..) Lisään kuitenkin vielä: että jos et ole AIVAN varma siittä mitä teet, niin vaikkei hengenvaaraa syntyisikkään, niin kalliin vahingon voi saada aikaan silti. (tosin en kyllä tiedä voiko v*tutukseen kuolla..?)

    Edit: tuuletusta voi myös tehostaa niputtamalla esim. IDE-kaapelit nippuun ja pois ilmankierron tieltä ja sama muillekin kaapeleille. Ja jos ostat uusia puhaltimia, niin osta kerralla kunnollisia. Hyvää ja halpaa tässä maailmassa ei ole kuin silakka!
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2002
  6. snapsix

    snapsix Regular member

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    786
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Normaali prosessorin lämpotila karkeasti sanottun on jotakuinkin 50-60 astetta AMD prosessoreille. Jos menee ylikin, ei vielä kannata panikoida. Vaarallista alkaa olla kun menee yli 70 asteen, eikä se vielä silloinkaan kärvenny. 80-90 asteessa se kärventyy. (nimim. kokemusta on)

    Kotelon lämpötila on normaalisti 25-40 astetta ja tuuletusta voi tehostaa paitsi lisäämällä rupelleja myös siirtämällä ylimääräisiä piuhoja pois edestä. (kuten jo sanottukin)
    Jos tekemisen puute iskee eikä virkkaaminen kiinnosta, voit pyöristää idekaapelit leikkaamalla varovasti kaapelin useasta kohtaa halki ja kieputtamalla teippiä ympärille. (Suosittelen vain vanhanmalliseen dma33 kaapeliin)

    300 watin virtalähde riittää nykyisille kokoonpanoille ihan hyvin, jos et ole yhdistänyt siihen jouluvaloja ja/tai muita hilavitkuttimia. 350 wattiseen voi kytkeä jo jouluvalotkin.

    Motherboard monitor on ainakin kätevä ja huomaamaton ohjelma lämpötilojen mittaukseen. Lisäksi (jos bios tulee) kannattaa käydä laittamassa biosissa varoitusäänet ja turvarajat päälle jos pelkää prosessorin puolesta.
     

Jaa tämä sivu