1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuvan laadusta

Viestiketju Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliit -osiossa. Ketjun avasi Hausberg 14.10.2006.

 1. Hausberg

  Hausberg Member

  Liittynyt:
  14.10.2006
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen viritellyt tossa mm. Astraa näkyviin. Sellanen hassu ongelma
  tuli vastaan että mielestäni se on aika hyvin kohdallaan mutta jotkut
  ohjelmakanavat pätkii aikaajoin ja samaan aikaan toinen kanava skulaa hyvin. Esim VOX on välillä mitä sattuu ja RTL myös mutta Pro 7 on ihan katottava samaan aikaan - eikös se kaikki tuu samasta sateliitista joten onko tää välttämättä signaalinlaadun/virityksen/kohdistuksen ongelma. Mulla on tupla-LNB josta käytän vaan yhtä ja sitten Homecastin digiboksi jossa on sellanen lyhyt yhdyskaapeli. Asiasta yhtään mitään ymmärtämättä voisko kuva parantua jos vedän siitä toisestakin vapaasta pistokkeesta digipoksiini kaapelin ja heitän sen lyhyen ristipiuhan mäelle - vai kannattaisko mun ettiä lääkkeitä muualla.

  Nimim. Vasta-alkaja
   
 2.  
 3. hmm....

  hmm.... Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  ... tuohon ja kaikenlaisiin muihinkin satelliittitelevision kohdalle osuviin ongelmiin löydät vastauksen uudesta foorumista www.dvb.fi
   
 4. petays

  petays Member

  Liittynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joku tietäjä kertoi aikoinaan, että yhdessä sateliitissa on useampia lähettimiä josta sitä signaalia tänne maahan tulee. Eikä ne tietty ole ihan samassa kohtaa. Mulla oli sama ongelma Thorin kanssa, ilmaiset näky hyvin ja maksulliset joskus pätki. Uusi mikropää ja antennin suuntauksen hienosäätö maksukanavan signaalilla auttoivat asiaan. Tiedä sitten onko teoria paikkansa pitävä!
   
 5. -Mercury-

  -Mercury- Member

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Samassa positiossa on useita satellitteja. Täältä katsoen ne ovat samassa pisteessä vaikka niillä olisikin etäisyyttä toisistaan useampi kilometri ja haluttaessa vastaanottaa kaikki, suunnataan parven keskelle. Joissakin satelliiteissa tosin lähetyksen keila on suunnattu ihan toisaalle joten täällä niiden vastaanottoon tarvitaan ISO lautanen, ja jos sat. jää fyysisesti maapallon katveeseen niin silloin ei kyllä onnistu mitenkään.
   
 6. petays

  petays Member

  Liittynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo, tottahan se on että avaruudessa oleva sateliitti on tosi pieni ja ne yhden sateliitin kaikki eri lähettimet (transponder) ovat samassa pisteessä täältä maan pinnalta katsottaessa. Ne lähettimet vaan saattaa olla suunnattu eri kohtiin tänne alas, jolloin eri lähettimien signaalit eivät tule saman vahvuisina lautaselle koska et ola samassa kohtaa lähetys keilaa. Samasta syystä Suomessa tarvitaan eri kokoinen lautanen riippuen oletko etelässä vai pohjoisessa.

  Mun Digiality vainaa oli siitä hyvä, että se näytti jokaiselle ohjelmalle oman signaalin vahvuuden. Esim. YLEn signaali oli n. 95% ja Canalin n. 85% ja se pätki välillä ennen uutta mikropäätä ja suuntausta.

  Nykyinen Humax PVR-9100 on huonompi koska se näyttää vain yhden signaalitason koko sateliitille, miten lienee sen sitten "laskee". Tosin meinas pelihousut kärähää kun kytkin tätä ekaa kertaa, signaali oli 53%. Kun ei oltu hetkeen katsottu niin luulin syysmyrskyjen muuttaneen suuntausta. En edes kokeilut kanavahakua vaan menin ensin katolle suuntaamaan. Eipä auttanut kuin 1-2% ja eikös se kanavahaku toiminut kuin unelma. Ja kaikki kanavat on näkynyt hyvin mitä katson.

  Lisäksi tällä Humaxilla näkyy Astra(?) n. 40% signaalilla ja senkin kanavat löytyvät. Meni aluksi jopa aikareferensikanava Astraan vahingossa. Taisi joku toinenkin sateliitti "näkyä" samalla lailla.
  Voiko tämä olla mahdollista? Yhdellä mikropäällä ja 80 cm lautasella Kirkkonummelta (joka on sis kohdistettu Thoriin, luulisin)!
   

Jaa tämä sivu