1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuinka suuri osa virtalähteellä on koneessa ?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Fimme 22.09.2013.

  1. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Joo elikkäs mietin nyt tässä että kuinka iso osa virtalähteellä on koneessa, kun omani taitaa olla aika puukaudleta, joten olisi varmaan tarkoitus hankkia tässä kuukauden sisällä uutta, hyviä ja halpoja vaihtoehtoja otetaan vastaan.

    Kokoonpano:

    Corsair CX600
    ASUS M5A97 R.20
    NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
    AMD FX-8320 8-CORE 3.5G 16M AM3+ 125W BLACK EDITION
    466GB Seagate ST500DM002-1BD142

    (Tiedän että näytönohjainkin on ehkä aikaansa jäljessä, mutta sen vaihto saa odottaa koska en vielä halua asentaa windowsia uudestaan ;))

    Ja tyhmä kysymys, mutta eihän virtalähdettä vaihtaessa tarvi windowsia uudelleen asentaa ?
     
  2.  
  3. MikroMake

    MikroMake Active member

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    Virtalähde on koneen tärkein osa koska se voi pahimmillaan aiheuttaa koneen muiden komponenttien rikkoutumisen.

    Huonolaatuinen virtalähde on jo alusta alkaen suuri riski.

    Kannattaa siis poweria hankkiessa satsata laatuun ja unohtaa täysin ns. ping-pong -virtalähteet.

    "Ja tyhmä kysymys, mutta eihän virtalähdettä vaihtaessa tarvi windowsia uudelleen asentaa ?"

    Vastaus: Ei tarvitse
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2013
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ei sitä Windowsia kyllä tarvi asentaa uusiksi vaikka näyttiksenkin vaihtaisit, ajurit nyt lähinnä.
     
  5. Jonizu

    Jonizu Member

    Liittynyt:
    08.09.2013
    Viestejä:
    61
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Windows tarvii asentaa uusiksi vain emolevyn vaihdossa. Tai sit jos vaihtaa kovalevyä jossa pitää sitä windowsia..
     
  6. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
  7. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Okei, no hyvä ettei tarvi windowsia asentaa uudestaan ja kiitos ehdotuksista, onko mitään tärkeätä mitä pitäis tietää poweria valittaessa ? Ja uuen powerin kanssa tulee varmaan kaikki tarvittavat kaapelit ?
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2013
  8. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Laita kaapelit fiksusti ;)

    Valittaessa kerro budjettisi tänne, niin kerrotaan sulle sopivasta hintaluokasta laatupoweri.

    XFX, Superflower Golden Green pro, Seasonic G-sarja, Corsair HX/TX (+650w eli SLI/CF kokoonpanolle).

    http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-121/yleinen_poweriketju-960304/ uppmasin listasta löytyy käytännössä aika hyvin kaikki tarvittava tieto.
     
  9. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    No budjettia varmaan sinne 70 - 90e maksimissaan, turhan paljon rahaa haluu kumminkaan käyttää poweriin ku pelejäkin on tulossa :) Ja pitääkin koittaa laittaa sitten kaapelit fiksusti, tällä hetkellä on kyllä aika karmaisevan näkönen
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2013
  10. Mummy

    Mummy Active member

    Liittynyt:
    26.06.2003
    Viestejä:
    2,856
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Mahtaako tuo Corsair CX600 nyt olla edes vaihtamisen tarpeessa?
    Itse laittaisin vain ne nykyiset johdot paremmin ja jättäisin rahat säästöön "pahanpäivän varalle tai sitten sitä uuttä näyttistä varten.

    Ellei sitten jollain viisaammalla ole tietoa että juuri ko.poweri on vaarallinen niin yleisesti noi Corsairit on aika perus varmaa kamaa.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,155
    Kiitokset:
    1,277
    Pisteet:
    223
    Kuinka suuri osa virtalähteellä on koneessa ? <-- otsikko.

    Ei voi liikaa painottaa että kaikki osat mitä hökötys käyttää liittyvät virtalähteeseen. Tykkäävät syödä ampeereja ilman piikkejä tai muuta jännittävää. Hyvä, tasainen syöttö on huomaamaton ja vuosien saatossa alkaa arvostamaan asiaa... jos on joskus poksautellut kaukoidän (?) ihmeillä kokoonpanon niin kyllä se parempi poweri tuo turvallisuutta, myös komponenttien suhteen. Noo tuo oli väärin sanoa kun idästä aikas pitkälle nuo komponentit tulevat, myös virtalähteiden osalta. Kun näitä ketjujua lukee niin alkavat toistumaan ei-niin-hyvät-komponentit ja myöskin asian tiimoilta. Hyvä että tällainen ikkuna on olemassa.

    Halvalla ei saa hyvää. Näin se vain menee.

    Paljon porukoilla kuitenkin on noita CX-sarjaa olevia voimalaitoksia mutta luulisi niissäkin olevan kohtuulliset suojaukset. Onkohan asia saanut hieman liian suuret mittasuhteet asian kannalta? Hoputetaan vaihtamaan mitä pikimmiten toiseen merkkiin ja esim. uudet lukijat raapivat päätänsä asian suhteen. Masiina toiminut 3-4 vuotta ok ja nyt sitten luin tämän ketjun... Hmmmm

    Takuuhan noissakin on kuitenkin. Toki parempaakin on markkinoilla mutta moniko vaihtaa soivan systeemin powerin noinvain?

    Tumpelo tuossa ylempänä laitteli ihan hyviä vaihtoehtoja mutta jaan tässä nyt näitä ajatuksia Mummyn kanssa - kaikki osat toimivat aikansa ja sitten eivät toimi. Sen jälkeen uutta ja parempaa alle.
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Muutama vuosi sitten jotkut suositteli pistään Corsairin powerin nykysen tilalle koska se nopeuttaa konetta, pelastaa maailman jne. Tää on vastaisku sille, suositellaan hankkiutuun Corsaireista eroon.
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2013
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,155
    Kiitokset:
    1,277
    Pisteet:
    223
    Meinaat että tietyistä malleista... :DD
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    CX-sarjasta joo.
     
  15. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,148
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    vaan eikös CX sarjassa ollut vain yksi kusisesti suunniteltu poweri?

    Vai onko tuo CX yleisestikkin ottaen
    "halppis low-end pilipali 1kiinakonkka+1mosfet= Corsair CX"
     
  16. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    143
    V1 taisi olla laatua kun V2 oli kuraa
     
  17. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Miten itse muistan toistepäin, että tuo V2 oli hieman parempi?

    Kumpikaan ei silti ole hyviä, mutta kyllä ne silti toimivia ovat. Tosin tuollaisen varaan ei mitään järjettömän kallista konetta kannata laittaa.
     

Jaa tämä sivu