Kopioinnista juttu Kalevassa

Viestiketju Musiikki-CD-levyjen varmuuskopiointi -osiossa. Ketjun avasi hextall 07.02.2006.

  1. hextall

    hextall Member

    Liittynyt:
    10.11.2004
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro.

    Antti Kotilainen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta kertoo Sanomalehti Kalevassa että:

    "Lakiin on kirjattu laillisen lähteen vaatimus, eli selvä viesti lainsäätäjältä siitä, mikä on oikein. CD-levyjä, ei kuitenkaan piraattilevyjä, saa kopioida omaan käyttöön ja musiikkia imuroida netistä, jos se on laillisesti jaossa."

    Ja kun tämä juttu oli otsikon MIKÄ IHMEEN MP3-SOITIN alla niin minua ihmetyttää kun Koitilainen unohti mainita että kopiosuojausta(han) ei saa mennä rikkomaan!! EI edes omaan mp3-soittimeen. Vai saako sittenkin?
     
  2.  
  3. eduard0

    eduard0 Active member

    Liittynyt:
    27.06.2005
    Viestejä:
    1,396
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ei saa ei. Idea on siinä että nyt sisällöntuottajat voivat kerätä rahasi kahteen kertaan, kun voivat myydä samat biisit erikseen mp3-soittimeesi.
     
  4. hexi

    hexi Member

    Liittynyt:
    22.01.2005
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    mikäli on mac tietsikka niin saa kopsata mp3 soittimelle "kopiosuojatulta cd:ltä" musan. mac ei tunnetusti välitä mistään suojauksista. Linuxilla on asian laita samoin. Windodsilla ei saisi tehdä niin. Tuntuu hieman oudolta, jos oikeudet riippuu siitä mikä käyttis on konella. Tästä oli luku lehdessä: Tietokone 1/2006. Kirjoittaja oli Petteri Järvinen.
     
  5. Ysf

    Ysf Active member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,954
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Jos mäkki tai linuxi lukee kopiosuojatun musiikkilevyn ilman lisäpalikoita tai muuta kikkailua, niin sitä cd-levyä ei ole toisinsanoen suojattu kovinkaan tehokkaasti. Windowsissa samanlainen levy todennäköisesti pistetään wintoosaan ympätyn DRM-systeemin alle jolloin Winukka tekee siitä toimimattoman, mutta levyn ei pitäisi muuttua tehokkaammin suojatummaksi siinä välissä. Joku voi siis tuostakin väittää että jos pystyt mäkillä/linuksilla rippaamaan levyn ilman kikkailuja, niin levyllä oleva suojaus ei ole tarpeeksi tehokas jotta olis lain "tehokas tekninen kopiosuojaus" -määrite täyttyisi. Näin ollen wintoosallakaan heikosti suojatulta levyltä ripattu musa ei olisi sen laittomampaa kuin linuksilla/mäkillä ripattuna.
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2006

Jaa tämä sivu