Eli käyttis on Ubuntu ja ongelma on seuraavan lainen: Kotihakemistossani on jre_1.5.0_06-1_i386.deb ja haluaisin asentaa sen ,mutta miten saan sen avattua vaikka synapticilla? Kun tuo synaptic etsii niitä paketteja vain netistä, ei siis koneen kiintolevyltä jossa tuo tiedosto on, ja netissä ei taas ole tuota pakettia, jonka haluaisin asentaa. Eli lyhyesi: Miten asennan/avaan synapticilla kotihakemistossani olevan .DEB paketin? Jos unohdin kertoa jotain tärkeää, kysy.
Synapticsista en tiedä, mutta konsolissa tuon saa ainakin asennettua ajamalla komennon: dpkg -i jre_1.5.0_06-1_i386.deb hakemistossa jossa kyseinen paketti sijaitsee.
listas tommoset: tuomo@giga99:~ $ sudo dpkg -i jre_1.5.0_06-1_i386.deb Password: (Läser databasen ... 62435 filer och kataloger installerade.) Förbereder att ersätta jre 1.5.0_06-1 (med jre_1.5.0_06-1_i386.deb) ... Packar upp ersättande jre ... Ställer in jre (1.5.0_06-1) ... tuomo@giga99:~ $ Mutta Java ei vieläkään toimi, eli mitenkähän kannattaisi tämän javan kanssa jatkaa?
Käytä Automatixia noiden asentamiseen. Toimii todella hyvin ja tekee muutakin. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=66563&highlight=automatix EDIT: Oma output: @Ubuntu:~$ java -showversion java version "1.5.0_05" Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.5.0_05-b05) Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.5.0_05-b05, mixed mode, sharing)
Samaa itsekin katselin Mutta Suomihan on virallisesti kaksikielinen maa. Tiedä vaikka tuomoxin äidinkieli olisi Ruotsi. Eipä tuo kyllä minulle kuulu, vaikka olisikin.
Jeps sitä mäkin ajattelin, mutta ajattelin vaan varmistaa, että toi ei johdu esim. asennuksessa käyneestä pikku mokasta...
Äidinkieleni on SUOMI! En tajua juuri sitä, että vaikka asensin Ubuntun Suomenkielisenä, useimmat ohjelmat ovat englannin kielisiä ja suurin osa konsoliohjelmista ja manuaalisivuista on ruotsin kielisiä. EDIT: Asensin Automatixilla Javan ajonaikaiset ja kaikki pluginit firefoxiin, mutta javat ei edelleenkään toimi firefoxilla. Eli pitääkö jotain vielä säätää? Kun yritän konsolista komentoa: java -showversion ilmoittaa vain että "command not found" mutta automatixi väitti että kaikki on asennettu onnistuneesti. EDIT2: typoja
Javan asennuksen Ubuntuun pitäisi onnistua ihan helposti apt-getillä: http://www.ubuntuguide.org/#jre
Ubuntu apt repoissa on 1.4 version javasta. Automatix asentaa 1.5 version. En tiiä mitä merkitystä sillä on, mutta itse tykkään käyttää uusimpia versioita ohjelmista.
Java-pluginin asentamiseen tarvitaan vain linkki libjavaplugin_oji.so tiedostoon. Etsi (locate/find) tuo javaplugin_oji ja tee kuten Plugindoc-ohjeessa kerrotaan: Make a symbolic link to libjavaplugin_oji.so in your Mozilla Plugins directory. http://plugindoc.mozdev.org/linux.html#Java Itse noudan ja asennan aina uusimman JRE:n ihan tar.gz-paketista selaimia varten.
Koodi: $ apt-cache policy sun-j2re1.5 sun-j2sdk1.5 sun-j2re1.5: Asennettu: (ei mitään) Ehdokas: 1.5.0+update05 Versiotaulukko: 1.5.0+update05 0 500 [url]http://packages.freecontrib.org[/url] breezy/non-free Packages sun-j2sdk1.5: Asennettu: (ei mitään) Ehdokas: 1.5.0+update05 Versiotaulukko: 1.5.0+update05 0 500 [url]http://packages.freecontrib.org[/url] breezy/non-free Packages Eli kumpikin näyttäis löytyvän PLF:stä. Sen käyttöönotto ja monta muutakin vihjettä löytyy tuolta: http://easylinux.info/wiki/Ubuntu Tuolla osoitteessa kehotetaan myös käyttämään automatixia tiettyihin asioihin, mutta toisaalta esim. ubuntun Suomi foorumilla näyttäis olevan asiasta toisenkinlaista mielipidettä. Itsekkin ystävättärelleni tein pikaisen asennuksen jossa automatixia käytin, mutta loppujenlopuksi tiettyjä asioita sai jälkeenpäin olla viilaamassa automatixin jäljiltä, itse en enä koske sillä aika helppohan nuo on loppujenlopuksi asentaa itsekkin. Edit: Lisätään nyt loppuun vielä tuo PLF:n osoitekkin: http://wiki.ubuntu-fr.org/doc/plf
Miljoonat kiitokset kaikille! Javat toimii nyt. Eli tein seuraavaa: kirjoitin konsolissa komennot: sudo apt-get install sun-j2re1.5 [ENTER] java -version [ENTER] Asennus linkitti libjavaplugin_oji.so tiedoston firefoxin plugin kansioon, mutta jos ei olisi sen olisi voinut tehdä komennoilla: cd /usr/lib/mozilla/plugins/ [ENTER] ln -s /usr/java/jre1.5.0_06/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so libjavaplugin_oji.so [ENTER] Että näin.